Reklama

Reklama

The Neighbor

  • Velká Británie The Neighbour
Trailer

Obsahy(1)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář. (Psychor)

(více)

Recenze (73)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z Collectora máme už takový mini kult a Dunstan si zřejmě naivně myslel, že když obsadí stejného herce, vybere podobnou zápletku, že úspěch sklidí znova, ovšem zde chybí gore a vizuálně je film podstatně chudší. Co se mi líbilo, byli záporáci, vybavil jsem si hned Storm Warning, ovšem je to celé až příliš opatrné a nedostatečně intenzivní. Nenudil jsem se, průměr tomu tedy střelím, ale příště to chce zlepšit. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, nejako som tomu nevedel prísť na chuť. Nejako sa mi nedarilo naskočiť do tohto vlaku. Trochu, čiastočne sa mi to podarilo až v drsnom finále, kedy to začalo byť správne nekompromisné. Ale to už bolo dosť neskoro a nezachránil to ani uchádzajúci kasting. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem se na snímek Neighbor poměrně těšil. Vzhledem k tomu, že mě Marcus Dunstan již nemá čím překvapit, věděl jsem také naprosto přesně, co od něho dostanu. Všechny jeho snímky totiž operují s podobnou šablonou, čímž tak trochu připomíná mistra recyklace Jamese Wana. Bylo tedy předem zřejmé, že Neighbor nebude disponovat parametry hororové komety, ale na druhé straně ani nepůjde o žádný propadák. Podle předpokladů jsme se tak dočkali řemeslně velmi dobře zvládnutého hororu, na kterém bych ocenil zejména casting, hudební stránku snímku a solidní atmosféru. I když je třeba nutno podotknout, že v závěrečné čtvrtině bohužel Neighbor mírně zdivočí a atmosféra až příliš vyklízí své místo akci. Přesto rozhodně doporučuji ke zhlédnutí a uděluji silnější tři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý vidiecky pár sní o lepšej budúcnosti. Financie získavajú prostredníctvom nelegálnych akcií, do ktorých ich zaplietol ich rodinný príslušník. Zrovna vtedy, keď im k ich vysnívanému odchodu chýba posledný krok, sa dostanú do komplikácií a zisťujú, že nie len oni sú zapletení v nelegálnom biznise. - Aj keď milujem kombináciu Dunstan + Melton + Clouser, musím uznať, že tento projekt je posunom o level nižšie. Prekvapivo priškrtená brutalita zrovna v oblasti, ktorá im ide najlepšie. Home Invasion je subžánrom, v ktorom u moderného hororu nemajú konkurenciu a rozhodli sa zostať u podobného konceptu. Josh Stewart a Alex Essoe, ktorá sa na hororovej scéne posúva stále vyššie, vytvorili príjemný pár, ktorému som musel držať palce. Záporáci taktiež nesklamali a pôsobili nepríjemne, aj keď nemali tolko priestoru, kolko som si želal. Hudba je perfektná a vystupňuje sa hlavne v závere. Ja som s výsledkom dosť spokojný, ale iným možno vadí, že tvorcovia majú až príliš silné meno a nemali by si dovoliť takéto menej intenzívne projekty. + herec z The Collector a The Collection + herečka z Starry Eyes a Tales of Halloween + herec z Savaged a Suburban Gothic ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy opěvující jižanskou pohostinnost, ty krky nejdříve rudé od slunce a potom od krve, odpovědný postoj k druhému dodatku ústavy a úmysly, co jsou spolu s trestními rejstříky svou čistotou podobné liliím, jenže tohle bylo od Dunstana slabé jak Jasánkovy plíce. Půl stopáže zabere expozice, při níž je vrcholem vzrušení vylívání piva do dřezu a zjištění, kam míří sousedův dalekohled. Když se začne šmejdit útrobami domu, napětí nepatrně vzroste, ale ručičky na hodinách spíše zpomalují. Vyvrcholení pak musí logicky patřit násilí, kterému vedle ukvapenosti vládne akční manželka odpalující lidské homeruny stativem od kamery. Výsledný dojem z tohoto sousedského sporu je ztráta Dunstanovy autorské tváře a já si začínám myslet, že Collector byl od něj jen jakýsi lucky punch.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Dlouhá expozice, pak chvíle atmosférického plížení se po baráku a příliš rychlý závěr. Jako kdyby to štáb přestalo bavit a posledních dvacet minut, ve kterých se mělo postavám řádně zatopit, ve filmu chybělo. The Collector dostál svému názvu, Neighbor se stejným tvůrčím týmem nikoliv. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa tu stretlo kreatívne trio Dunstan, Melton a Stewart; zodpovedné za perfektného "The Collector" a menej perfektnú, no stále slušnú "The Collection", som až zaskočený, ako ma to nebavilo. Možno je to tým, že sa zo značnej časti zase hrabali v rovnakej téme - len z inej strany a možno je to tým, ako si film naivne myslel, že by snáď diváka mohol niečím zmiasť či zaskočiť. Bohužiaľ. Karty mi v tomto prípade prišli jasné ešte predtým, než sa úplne rozdali a tá OPOZERANOSŤ bola miestami až uspávajúca. K tomu necharizmatickí záporáci, chaotická akcia, o ničom tempo a zúfalo snaživá....trápnosť. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Za dynamiku, super hudební doprovod (to se od Clousera, vrchního skladatele hororů - např. série Saw - dalo čekat) a hlavně mého vysoce oblíbeného Joshe Stewarta rozhodně pozitivní body. SPOILER Líbí se mi přístup režiséra k hlavní postavě. I co se týče Collectora a Collection je Josh Stewart sympaťák na hraně zákona, kterýmu není líno se vrátit pro nějaký chudáky a pomoct jim, a co oceňuju nejvíc - režisér ho i tady nechá přežít. KONEC SPOILERU. Vyšší hodnocení nedávám jen proto, že to opravdu v žádném ohledu nijak - ani úplně minimálně - nepřináší nic nového. A to tím způsobem, že to profláklou zápletku ani neservíruje nějak extra nadupaně. To ale neznamená, že by to nebylo napínavý a i finále je takový uspokojivý, ale těhle filmů je taková hromada, že to přece jen chce něco víc. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna odlehlá farma, soused s nekalými koníčky a jeden velký sen posunout se někam dál. Mladí partneři doufají, že poslední (taky nelegální) kšeft je dostane navždy z tohohle zapadákova. Taška se plní penězi, zbývá se jen zabalit a zmizet. Jenže pár hodin před odjezdem za lepším příštím vidí ona na sousedově pozemku něco zlého. A brzy se ocitá v jeho sklepě. Zoufalý partner ji doma nenajde, svého snu se ale nezdá. Možná je fajn, že tolik netlačíme na pilu. Chybí brutalita (režisér stál za scénářem několika dílů série Saw), což asi tolik nevadí, víc se soustředí na budování napětí a atmosféry, nicméně výsledek rozhodně nemá na to, aby diváka přesvědčil se k němu po letech vrátit. Kupící se nelogičnosti jsem se v tomhle žánru naučil už tak nějak odpouštět. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mi bol niekto povedal, že takí "navoňaní" frajeri, ako boli tvorcovia Saw či Collector-a, natočia takúto nudu, ktorá je navyše len slabučkou, nedomyslenou atrapou druho menovaného snímku, povedal by som mu: VERÍM TI! Dnes sa už netočí na kvalitu, níbrž kvantitu, pričom len zriedka ktorý hororo packal (Wan a pod.) si dokáže udržať svoj štandard. Neustále ťažiť z jedného nápadu sa donekonečna určite nedá, čo títo dvaja ani omylom nepochopili. Nie že by vďaka budovanej a celkom hutnej atmosfére "Neighbor" vyslovene nebavil, no bohužiaľ, ani mimoriadne extra nenadchol. Škoda. Keby aspoň nejaké to gore spatrilo svetlo sveta, ale takto ... - 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak horror za mě ne, ale thriller ano. Slušný oddechový snímek na deštivé večery, jako je ten dnešní. John vypadá jako obyčejný překupník, taková ta padavka, co dělá druhým jen podržtašku. Že je vše jinak se brzy přesvědčí jeho soused. ,,Každý máme svá tajemství." Snímek nedisponuje žádnou kladnou postavou, jelikož o obětech divák neví nic a ostatní čistí nejsou. Velmi dobrá hudba, která z relaxační přechází dle potřeby do tísnivé a strašidelné (místy mi připomněla Carpentera), dokáže především v poslední třetině navodit správnou atmosféru. S údery a krví se příliš nešetří, byť některé momenty patří spíše do sci-fi, ale chápu je jako žánrovou nadsázku. Závěrečné napětí a držková bez slitování mají ode mne dvě hvězdy navíc. Ne že bych se snad na tenhle film ještě někdy podíval, ale napínavý byl, což se cení. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku si člověk řekne, že to smrdí klišéčkem, což působí i moje bazírování nad trojkou vs. čtyřkou, ale na druhou stranu se Sousedovi nedá upřít jeden hodně silnej atribut, kterej prostě píše. Napětí. Šmírování, prolízání neznámým prostředím, odhalování cizího tajemství. Myslím, že tady hodnocení zbytečně táhne dolů pokukování po předchozí režisérově tvorbě, přičemž souhlasím, že se mohlo přitvrdit, ale co se atmosférických snímků poslední doby týče, tak já byl tady spokojený. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí dvojka Marcus Dunstan a Josh Stewart si dala od sebe delší pauzu. Jeden by si řekl, že to bude jen ku prospěchu věci, jejich další společný počin ale moc k zapamatování není, navíc působí rutinně. Je jasné, že úspěch, jaký měli se "Sběrateli", hned tak nezopakují. Předně by jejich další počin potřeboval vyztužit výraznější režií i originalitou. Téma "rodinného podniku", v němž postarší tatík a jeho dva dospělí synové unášejí na svoji farmu příslušníky zbohatlických rodin, za něž požadují výkupné, přičemž se jim do cesty náhodně připlete obchodník s drogami z jejich sousedství, jemuž unesou jeho milou, aby se jí zbavili, protože viděla co neměla, mně už nepřipadá nijak nové, ale pokud by se zpracovalo intenzivně, svěže i třeba inovativně, tak by to zase mohlo zabrat. Film je zpočátku velmi nezajímavý, má značně nesympatické postavy, o kterých nic není známo. A pak začne přituhovat, následuje konfrontace s únosci, několik drsnějších scén, ale také iracionální jednání hlavního hrdiny, který tak moc váhá s likvidací únosců, až je prozrazen, film smrdí grošem, tudíž kameru nemá moc hezkou, vše se odehrává v přítmí, hlavní inovací, ovšem z mého pohledu poněkud hloupou, je určité množství "paranoidních" záběrů prostřednictvím dalekohledu, simulujících dojem, že nás stále pozoruje někdo třetí. Tenhle nesmysl filmu vůbec nevychází. Určitě nejlepší je jeho prostřední část, kdy se John snaží zachránit svoji Rosie, ale také ještě i jinou dvojici ze spárů únosců. Nejlepším hercem je podle očekávání Ronnie Gene Blevins, který je prvotřídním hnusákem, a svým hnusem všechny přítomné převýšil. Zbytek castu je kupodivu téměř nezajímavý, včetně Joshe Stewarta, kápo únosců Bill Engvall byl castingový přehmat. Nedozvíme se, jak celá organizace unášející lidi vlastně funguje, pouze v neznatelných náznacích, což je škoda. Vzhledem k režijnímu umu Marcuse Dunstana je tedy s podivem, že jeho film ničím nevybočuje z řady perverznějších snímků pro celou rodinu, sice působí místy až sterilně, ale přece jen má v prostřední i finální části pár údernějších scén. Zítra si ale jen těžko vybavíte jeho děj. 6/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dunstana mám rád, opět nám totiž naservíroval film, kde hrdinové nejsou vyloženě kladní a člověk, tak neví komu fandit. Sice to neni tak intenzivní, jako Sběratel a ani né tak krvavý, ale furt je slušně napínavý thriller. První polovina se sice trošku vleče, ale jakmile si hlavní protagonista dá dvě a dvě dohromady, tak se slušně rozjede. Co se týče násilí, tak až na dvě (dejme tomu) úmrtí, je to všechno mimo kameru, ale to druhé je láhůdkové, to zase jo. Navíc ke konci to začne být docela, drsné, i když je mimo kameru, aneb čeho všeho sou lidi schopni aby přežili. Hudba ve stresových situacích, dobře brnká a jenom přidává na nervozitě, když se začne něco dít, tak se zase vypne. Což je super, v mnoha filmech, se to dá na plný koule a zážitek je pak nulový, to se tam pak perou a do toho všeho řve hudba. Tady to však neni, tak palec na horu Logicky má film i nějaké to překvapení a konec si řiká o přídavek, tak snad. Tak a tímhle ukončuji svůj čtrnáctidenní hororový marathon, co stojí za to a co ne, najdete v komentářích. Však za mně vede Unfriend a pak Hush. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

(spoilery). Mám rád filmy Marcuse Dunstana, líbí se mi na něm, že píše uvěřitelné a sympatické charaktery v hlavních rolích, teda jako kladných hrdinů, kteří mají mozek a se záporáky si vytřou prdel, nejsem happyendovej, ale v tomhle typu filmu nesnášim, když se hlavním ouchylům nic nestane a film dopadne blbě.Proto sem štěstím chcal u The Collection a proto sem fakt s napětím sledoval, jak si Dunstan povede v dalším filmu a nezklamal mě.Žádné zbytečné gore, žádný přeafektovaný postavy a šílený scény...toho bylo dost v kolekcích a Marcus si chtěl natočit něco jinýho.Sympatickej thriller, ve kterym kupodivu vlastně ani ta banda záporáků není ve finále tak záporná, jasně, že sou to magoři...ale žádný prasáci co mučej, nebo žerou svoje rukojmí...chtěj prostě prachy.Hlavní hrdina je sympoš a Stewarta já můžu, napětí funguje a celý to perfektně podporuje výýbornej soundtrack.Občas se sice hlavní hrdina chová trošku nelogicky a ten nezamčenej poklop mě bude děsit ještě asi tejden, jinak ale hodně přemýšlím o zařazení Dunstana do topky.Jeho filmy se sledujou samy a kdyby každej nečekal mega hardcory jako v jeho prvních dvou filmech, určitě by si Soused vystrašil víc %.Za mě 85%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Snímek, který nemá za úkol překvapit, ale na 90 minut člověka posadit a bavit. Sice zde není nic překvapivého a vše jsme už viděli někde jinde. Pořád se ale jedná o lehce nadprůměrný snímek, který nenudí, rychle uteče a nějakého toho napětí se taky dočkáme. Od režiséra Collectora jsem však čekal trošku víc krve. Snad Jindy. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Režisér vykradol sám seba - a ja mu tlieskam! Vôbec som sa necítil podvedený, napätie by sa dalo krájať a odôvodnené násilie ma donútilo zovrieť päste. Poctivé 4 susedské "lahváče" sú absolútne zaslúžené. - Mimochodom, zaujímalo by ma aký mysliteľ to zaradil do hororového žánru. Je to exploitation ako sa patrí. (29.12.2016) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj omyl - proč jsem si tento film pořídil, proč jsem se na něj díval, co mě k tomu vedlo. Kroutím hlavou a nechápu. Vůbec nevím, oč šlo, považuji to zbytečný, úchylný a divný film s jednou velmi hezkou herečkou narozenou v Saúdské Arábií. To završuje veškerou bizarnost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Marcus Dunstan se po SAW a The Collector rozhodl vydat trošku jiným směrem a tak nám místo brutální řezničiny plné gore a smrtících pastí nabídl krimi thriller lehounce říznutý hororem. Pro ten tu však příliš místa nezbylo, což bude zřejmě pro většinu diváků stejným zděšením, jako když našemu milému páru odhalí jejich soused svou pravou tvář a způsob živobytí. Pokud však přistoupíte na zdejší pravidla a nejste moc nároční, snad si užijete i tento Dunstanův filmeček. Šmírování sousedů se ukázalo býti velkým problémem už ve spoustě filmů a ani tady tomu nebude jinak. První polovina filmu však měla na můj vkus až příliš málo šťávy a spíše se tu kecalo, než aby se dělo něco pořádného. Kdo si však počká, ten se dočká…Po zmizení Rosie se totiž pustil režisér do budování té správné atmosféry, která nás přivede až do sklepení sousedova domu. Na rozdíl od Sběratele a jeho sbírky se tu však na pořádné gore ani nedostalo. Což mi sice trošku vadilo, ale zase nám to bylo vynahrazeno akčnějšími pasážemi, dvojicí sousedových synů, bitkou v jámě plné mrtvých zajíců, či umlácením stativem. The Neighbour tak sice v konfrontaci s ostatními režisérovými filmy působí na první dojem jako jejich chudý příbuzný (alespoň co se brutality týče), ale i tak se z toho nakonec vyklubal vcelku koukatelný kousek. 50% ()

Reklama

Reklama