Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (373)

kingik 

všechny recenze uživatele

O filmy Stevena Soderbergha už nikdy nezavadím. Ordinérně, nezáživně a slabě inscenovaná pitomina (s puncem nezávislosti) s kvantem nevyužitých hereckých hvězd i hvězdiček. Všichni přišli vniveč. Dva buranští bráchové Loganovi, pajdavý Jimmy (Channing Tatum - pajdal přesvědčivě) a jednoruký Clyde (Adam Driver - po celý film nezměnil výraz), se rozhodnou načerpat si trochu "keš", které proudí podzemními trubkami do sejfu. Do loupeživé party přiberou ještě specialistu na podobné typy loupeží Joe Banga (Daniel Craig - vévodil filmu), který je t.č. ve výkonu trestu, který si vymíní, že do akce půjdou i jeho dva bráchové. Háček je v tom, že zdroj peněz se nachází pod závodištěm Nascar a druhý problém představuje Bangův pobyt v káznici. Bráchové Loganovi, ač mají být údajně rozumu mdlého, si mistrně poradí se všemi překážkami, které jim stojí v cestě. Samotné provedení loupeže za mnoho nestojí. Bang naplní sáčky "trhavinou", jednou z ingrediencí jsou gumoví medvídci, já je normálně žeru, zde vybuchují. Hlavní je, že loupež je nevýrazně natočená, film se tlačí do komedie, tudíž je nenapínavý. Rázem je po loupeži, na scénu se vrhá Hilary Swank coby agentka FBI vyšetřující loupež. Rázem mizí i ona ze scény, aby se objevila v posledním záběru filmu, který má příšerné zakončení. Závěr ve stylu "pokračování příště" nenávidím! Celý film je nedůsledně pojat. Nic není pořádně dotaženo. Loupež, která měla být vrcholem filmu, je prostříhávána na události na talentové soutěži, které se účastnila Jimmyho dcerka. Než se ve filmu vůbec začne něco dít, trvá to pekelně dlouho, celé je to naprosto bez tempa. Je nutné absolvovat nejméně hodinu kecaček, Jimmyho zastávek u jeho bývalé manželky (Katie Holmes) a různých dalších nadbytečných sekvencí, než se dokodrcáme k pár vtipným momentům, které obstará Daniel Craig. Po jeho živelné kreaci se nechce ani věřit, že tenhle maník pravidelně obléká "jamesbondovský" oblek. I Seth MacFarlane je coby Nascar závodník osvěžující komediální doplněk. A vůbec všichni herci jsou fajn. Jenže film má dvě hodiny, je to na něm znát, má omletý námět, co prostě nebaví. Postrádal jsem jakoukoliv zajímavě natočenou sekvenci. Převažovaly kecy a plky. Fim má přístupný rating, pohoršujícího obsahu se tedy nelze dočkat. Soderbergh akci neumí, i zde se jí zdatně vyhýbá, auto, co obyčejně nabourá do výlohy, a jedna nepřehledně nasnímaná rvačka v baru, je jeho maximum, jeho filmům nerozumím. Tenhle je dalším zbytečným dílkem do jeho nezábavně a zdlouhavě nudně koncipovaného puzzle. 4/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh je pořád zárukou kvality. To, co nám předkládá, je většinou vypointované, rychle nás přetáhne na svou stranu a stejnou vlnu. Nebojí se výzev, nebojí se experimentů, nebojí se mísení žánrů, nebojí se vytvořit amatérskou výbušninu z gumových medvídků. Jeho dítka nestojí moc peněz, přesto jsou svým rozmachem poměrně velkolepá a vypadají, že stála víc. Jsou energická, je z nich cítit pokora, hromada nápadů, mají fajn dialogy, neotřelé autorství a postavy jsou z masa a kostí. Jako třeba vidláčtí bratři (režisérův oblíbenec) Channing Tatum a Adam Driver, na které se lepí smůla, a kteří se to rozhodnou změnit loupeží trezoru (pomůže kromě jiných 007) při nejslavnějším automobilovém závodě za oceánem. Máme tu tak klasický model, ovšem v neotřelém podání. Nakonec jde o fajn setkání, ač vtipů je v tomhle délkou přepáleném snímku překvapivě málo. Jednoduše platí to, co jsem psal nahoře – je to promyšlené, pečlivě odvyprávněné, jen to prostě nemá takový tah na bránu a šťávu, jak bych si přál. Elvisova vnučka k nakousnutí. Tři až čtyři hvězdy. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Potešil ma ansámbel kvalitných hercov, ktorý nemali problém začleniť sa do natáčania buranskej komédie, kde je vidiecka časť Ameriky brutálne dehonestovaná svojou blbosťou, ale zároveň glorifikovaná za svoje vynaliezavé schopnosti. Nie každý Hillbilly je skrátka demento a má rad dobytok zo zadnej strany. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Steven Soderberg mě svou režií nikdy nepřesvědčil, ale jeho Dannyho parťáci v Redneck stylu beru všemi deseti. Velmi zábavný a sympatický film s příjemnými herci( Tatum, Craig, Swank excelují) a dost možná jeden z nejpromyšlenějších a nejoriginálnějších Heist filmů, co jsem kdy měl možnost vidět. Občas se vydaří i vtipná scéna, není nouze o napětí, skvěle funguje chemie mezi postavami a závěrečných 40 minut jsem opravdu zíral s nadšením. Velmi milé překvápko, v takovou spokojenost jsem ani nedoufal. Skoro 5. 85% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdo by se dneska díval na navoněné mistry zlodějského řemesla v dobře padnoucím obleku... It's a white trash world. Soderbergh je zpátky s dalším žánrovým zkratem, který není ani trochu blunt, byť se tak na první pohled tváří. Manicky vystavěná, úmyslně podvratná, úsporně výsměšná indie mutace žánru heist, která možná ztrácí tam, kde člověk čeká největší atrakci (loupež), ale bohatě to vynahradí tam, kde třeba Dannyho parťáci byli naprosto bezmocní - v sociální rovině. S Loganovic partou jde totiž soucítit v těch nejobyčejnějších věcech. Když z úst odporně zmalovaného dítěte zazní odrhovačka Johna Denvera, je to nečekaně nejvíc. Óda na loserství, film pošklebující se pompéznímu americkému pozlátku, ale stejnou měrou citlivý k postavám z periferie... není to úplně hladká jízda, ale je to něco, co si člověk může snadno zamilovat. Steven vrací důstojnost vidlákům. Nejen proto je dobře, že se vrátil na plátno. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo 35 dnů. (PaTeXx)
  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Take Me Home, Country Roads“ od Johna Denvera. (BMW12)

Reklama

Reklama