Reklama

Reklama

Dcery zla

  • Velká Británie Twins of Evil (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvojčata Frieda (Madeleine Collinson) a Maria (Mary Collinson) přijíždějí ke své tetě a svému strýci na venkov jako sirotci. Strýček Gustav (Peter Cushing) je členem klanu Bratrstvo, jehož členové pátrají po mladých dívkách, které se spolčily s ďáblem a následně je upalují zaživa. Obě mladé dívky se brzy dostanou do velkého nebezpečí, když se ukáže, že byla Frieda kousnuta upírem, který sídlí na nedalekém hradě. (montel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jéjej, další nostalgická vzpomínka, co jsem viděl jsem to asi v 15 v televizi s rychlodabingem. Inkvizice, upalování, mlha, temno, světlo svíček, velmi slušná atmosféra, lehké erotično, pěkné holky s pěknými dekolty kousané (většinou) do krku, i na lásku a záchranu krásné dívky tu dojde, prostě co je pro takový film potřeba. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film je narozdiel od predošlých dvoch dielov výrazne menej erotický, no nemyslím, že to bolo na škodu. Celý film totižto stojí a padá na Petrovi Cushingovi, ktorý je v role zaslepeného inkvizítora absolútne geniálny a rolu si náležite užíva. Príbeh je prekvapivo na pomery neskorého Hammeru celkom originálny, i keď samotný scenár dosť "pokulháva" a zišlo by sa zostrihať aspoň o 15-20 minút. Výraznou slabinou je hlavný upír, byť má skvelý ohoz a bohovské hlášky (pripája si prípitkom "na Satana!"), no špina za nechtom Christophera Leeho má viac charizmy ako on. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hammer v sedmdesátých letech už sice měl to nejlepší za sebou, ale Twins of Evil byl ještě jedním z těch povedenějších kousků. John Hough (The Legend of Hell House, Incubus) sem nasekal všechny důležité ingredience kladivářského studia a navíc přidal trochu explicitního koření. Kromě dua sexbomb s hlubokým dekoltem se tak divák dočká i v detailu odsekávaných hlav, a to zkrátka potěší. Body k dobru si film může přičíst i za neodolatelnou atmosféru a pěkné prostředí tmavých lesů. Pravda, Peter Cushing tu ztvárnil neobvyklou roli, ale jeho upalování nebohých krasavic má něco do sebe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som si istý, že tie krásne, vypučené "ciciky" museli verejnosť v 71´ ohúriť i pobúriť zároveň. Aby som bol úprimný, dohľadal som si "gotické" horory najmä kvôli atmosfére, nakoľko tie ako jedny z mála z doby pradávnej, dokážu vďaka prostrediu a kulisám vytvoriť aspoň nejakú atmosféru. Nuž ale, toto nie je jeden z nich .. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelá porcia úžasnej hammerovskej zábavy. Dokonalá atmosféra, ktorú vytvára výborná kamera, výprava a krvavejšie a šteklivejšie scény ako vo väčšine iných produkcií spoločnosti Hammer. Ku tomu aj jedna z eroticky najpríťažlivejších upírok vo filmovej histórii ( jedna z dvojičiek, Madeleine Collinson ). ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama