Reklama

Reklama

Lean on Pete

  • Slovensko Spoľahni sa na Petea (více)
Trailer 1

Pätnásťročný Charley (Charlie Plummer), osamelý chlapec bez rodinného zázemia, ktorý vyrastal v chudobe s ľahkomyseľným a nezodpovedným otcom Rayom (Travis Fimmel), nájde dočasný azyl na malej dostihovej dráhe v oregonskom zapadákove, kde získa príležitostnú prácu ako ošetrovateľ starnúceho a neúspešného dostihového koňa menom Lean on Pete. Chlapec je nadšený, že si zarobí na stravu aj školu. Drsný majiteľ koní Del Montgomery (Steve Buscemi) a jeho ostrieľaná džokejka Bonnie (Chloë Sevignyová) pomáhajú dospievajúcemu chlapcovi zaplniť prázdnotu po jeho neprítomnom otcovi. Ale keď Charley zistí, že ho chcú úrady umiestniť v pestúnskej rodine a majiteľ posiela koňa na bitúnok, urobí extrémne opatrenia, aby milované zviera zachránil. Charley a Pete sa vydajú na nezabudnuteľnú odyseu naprieč celou krajinou a prekročia všetky hranice, aby našli miesto, ktoré by mohli nazvať novým domovom. Najprv sa pokúsia vyhľadať chlapcovu tetu Margy... (TV JOJ)

(více)

Recenze (28)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sociálně laděné drama, které natočil Andrew Haigh, ukazující odvrácenou tvář Ameriky. Poetika nezávislého filmu, velmi pozvolná dynamika, smutný příběh, krásný film... Naprosto skvělý herecký výkon mladého Charlie Plummera, jehož obličej umí prodat utrpení, které jeho roli přisoudili tvůrci...opravdu procítěný filmový portrét chlapce či obecně dítěte, které v sobě kloubí univerzální touhu po bezpečí domova. Zajímavé je i geografické usazení příběhu na americký (pacifický) Severozápad, jak ho diváci jindy a jinde nemohou poznat... Tahle nezávisle posmutnělá road-movie (s dostihovým koněm) je opravdu emotivní podívaná přinášející řadu zvratů a silných momentů...další tvorbu Andrew Haigha se určitě vyplatí sledovat... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Charlie Plummer mě před pár lety nadchl již v King Jack a tady jen prokazuje, že si své herecké nadání nejspíš přenese i do dospělosti. Uvidíme, kde bude za pár let. Lean On Pete je film, který se může po 40 minutách zdát jako jasně nalajnovaná záležitost - o to víc vás ale s každou další přibývající minutou začne překvapovat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mnohovrstvé drama se silnou příchutí road movie, které se opírá o až návykovou nepředvídatelnost, skvělé herce a atmosféru ne nepodobnou Útěku do divočiny. Chce to sice velkou trpělivost dokoukat, ale vyplatí se. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Opět Andrew Haigh a opět jinak. Tentokrát nabízí skvělé drama o mladém klukovi, ze kterého se postupně vyklube skvělá road movie o americkém snu naruby. Charlie Plummer a Steve Buscemi jsou výborní, stejně tak fantastická kamera a náladový soundtrack. Pomalu vtahující tempo si vás podmaní a vy se nepřestanete dívat až do poslední minuty. Filmová balada, jak má být. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Slušná sociálna dráma, ktorá sa po čase preklopí do road movie, ale bezstarostná jazda to veru nie je. Charley musí riešiť veci, ktoré pätnásťročným riešiť ani neprináleží. Pomalé, skoro skutočné .. s výborným Plummerom. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl synopsi filmu, znělo to skoro jako rodinný film, o to větší byl šok, když se z filmu poměrně brzy vyklubal dost depresivní příběh mladíka, který v životě nemá štěstí a když už se mu v životě občas zadaří, je to jen kvůli tomu aby přišla další tragédie. Film rozhodně stojí za vidění, ale není to ten druh filmu na spravení nálady, ačkoliv se hrdina nikdy nevzdává. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Americký sen naruby, pocitově velice nepříjemné sociální drama, ovšem pozoruhodný film k zamyšlení. Herci do jednoho výborní, Fimmel a Buscemi na jedničku, mladinký Plummer na jedničku s hvězdičkou. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o koňoch, nevadí mi, keď sa v nich riešia vážne veci a jedno veľké plus za to, že protagonistom je chalan. Koníčkárske filmy s chlapčenským hrdinom by sa dali zrátať na prstoch 1 ruky. Lenže správny koníčkársky film má byť vyprošťovák a nie depka na n-tú ako toto. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zatial asi najlepsi film rezisera Andrew Haigha /Víkend 2011, Hledani 2016/. A je to ciry art - nenajdete strhujuce tempo, bez prestreliek, bez vybuchov, proste cirociry art. Hodne depresivny a smutny, treba poznamenat. Mam ale rad filmy z US Severozapadu - prasne cesty, obilne lany, kone, obcas prebehne nejake auto. Hlavne o konoch je tento film. Tempo je pomale a kludne, nikam sa neponahla, ale ani neuspava, dialogy perfektne - fakt tak kvalitne rozhovory som uz dlho nepocul, snad len v talianskych polizzioteschi filmoch, ale tie sa uz nejaky ten piatok netocia, ze jo. Divak pochopi, ze sa film skonci tragicky a depresivne v polke filmu- ta prva cast je len taka rozbehova a treba vydrzat, Prave veci sa deju zhruba od polky filmu. Karel Plummer celkom schopny, videl som aj mojho oblubeneho Styva Buscemiho /Armageddon, Fargo, Big Lebowski/. Jo a Styv Zahn /Jizda do pekel, Sahara 2005/ sice hrat nevie, ale aspon ma po x rokoch na konte slusny, dobre odsypajuci film. Jakozto artak a milovnik filmov Yngmara Bergamana, Tarkovskeho alebo povedzme Michelangela Antonioniho chcem viac takychto filmov : 84 % ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Všechny počáteční indicie nasvědčovaly, že to bude film přesně pro mě. Ale nebyl. Jako pomalý tempo mně nevadí, ale drama to nebylo ani náhodou a já se většinu filmu nudil, navíc ten kuňkavej kluk mně trochu lezl na nervy. Film bude ovšem tutově slavit úspěch, protože meditativní příběh mladýho kluka, co se stará o koně, nemá peníze ani rodinu, jen vůli přežít, to je vděčné téma. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Pěkný film z řady dalších britských a amerických nezávislých sociálních dramat, která mají podobnou, krásně čistou vizuální stránku. Nosné téma chlapce s koněm hledající útočiště. Film uvnitř smutný, bolestný, pomalé tempo, silné momenty. 75 % ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

A24 sociální drama řízlý road-movie, které mě donutilo porušit zásadu nedívat se na nic o koních (neviděl jsem Zaříkávače koní ani Tanec s vlky), tady teda hrají vpodstatě sekundární roli. 15letej kluk žije v bezprizorní domácnosti s alkootcem, seznámí se se svérázným trochu vychcaným borcem (Steve Buscemi), kterej má pár koní, se kterýma se zkouší uživit na druhořadých lokálních redneck dostizích, podobně jako jeho dolámaná žokejka (Chloë Sevigny). Začne u něho pracovat a chvíli to vypadá dobře, jen kvůli tomu, aby to pak mohlo vypadat hůř. Krásná kamera a pustý prostředí amerických zapadákovů. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Asi v polovici sa film preklopí do niečoho divného a Steve a Chloë zmiznú zo scény.Chudák kôň Pete.Ten tu Charlieho dobrotu bohužiaľ neustojí.Je to škoda nakoľko film má slušný rozjazd a zo zaciatku aj potenciál ktorý v polovici filmu bohužiaľ zmizne.Jednorázovka. ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

první půle rodinný film se zviřátky. a pak ve druhé scéna za scénou, každá víc deprimující než ta předchozí. a osvobozující katarze, kde chybí jen desplat! ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Príbeh novodobého Atreya a jeho koňa. Prekvapilo ma, že si tu zahralo celkom dosť známych hercov. Film pekný a veľmi som Charliemu držal palce, nech to s ním dopadne dobre. 7,2/10. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Že by to bylo něco extra milého na koukání, to zrovna ne. Nějak mě to postupně přestávalo bavit, kam Charlie sáhnul, tam tak nějak tráva nerostla. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Rozsáhlé sociální drama s pomalým dějem, kterému by víc než digitál slušel klasický film, bohužel pro takovéto nezávislé "festivalové" filmy už nedostupný materiál. Plummer zahrál skvěle. ()

Související novinky

Ragnar a největší bankovní loupež

Ragnar a největší bankovní loupež

05.09.2016

Travis Fimmel je známý hlavně jako Ragnar ze seriálových Vikingů a letošní Warcraft měl nakopnout jeho filmovou kariéru. Bohužel se to moc nepovedlo, protože film v Americe propadl, Fimmel to ale… (více)

Reklama

Reklama