Reklama

Reklama

Vesmírná propast

  • Rusko Zvjozdnyj razum (více)

Lidstvo je na pokraji vymření. Zemí se šíří vražedný virus, který vyhubí vše živé. Je potřeba proto co nejrychleji najít nový domov. Pomoci by mohl vědecký program Gemini, v jehož čele stojí vědecký pracovník Steve. Ten dá dohromady posádku a vyrazí společně na vypočítané místo v jiném prostoru. Tam nalezli vhodnou planetu, kde by se dalo žít. Jak tam ale život rozšířit? Jak upravit podmínky? Na to odpovídá pravěká koule, kterou nalezli v jeskyních. Ta má v sobě kód, který tvoří život. Stačí ji přepravit s sebou. Tým tedy podniká cestu, ale objeví se jinde, než byl plán. Má před sebou také planetu, ale není to vytipovaná Tess, kde byly podmínky vhodné pro život. Výpočty ale ukazují, že planeta, před kterou se astronauté objevili, je ještě vhodnější než Tess. Steve proto rozhodne, že na ni vystoupí. Najdou vhodné místo v jeskyni a použijí tam životodárnou kouli. Když se ale vracejí, senzory ukazují, že z koule něco vylezlo a celý proces probíhá jinak. Místo, aby rozšiřoval život, tak ho ničí. Steve se tam musí vrátit a změnit nastavení. To ale nevyjde, kouli totiž hlídá podivný tvor, který začne likvidovat posádku lodi. Trojan, jak mu členové posádky říkají, se dostane do lodi a chce zničit všechno živé. Proto je potřeba rychle vymyslet plán, jak se tvora zbavit. Naženou ho před loď a spálí motorem. Plán vyjde, ale stojí to život několika lidí, za což je Steve u posádky v neoblibě. Velení přebírá Ryan, voják, který má hlídat bezpečnost mise. Steva a jeho vědeckého kolegu Davida separuje a uvězní v místnosti. David je nakažený, netvor ho napadl, ale David přežil. Okamžitě se v něm začíná šířit virus... (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix Star Treku a série Vetřelec má příjemný vizuál a solidní hudbu. Země je napadena virem, který ničí veškeré rostlinstvo. S ním ubývá také kyslík. Vědcům se podařilo najít mimozemskou sondu a planetu, na níž by s její pomocí mohli vytvořit podmínky pro lidstvo. Kdopak si krom jiného vzpomněl na Planetu opic? Škoda, že mimozemský organismus nedostal vícero prostoru, když příběh se stejně tolik podobá těm, co již byly odvyprávěny a natočeny. I přes délku mi film rychle utekl. Jediné, co mi vadilo, že jsem se trochu ztrácel v hercích, hlavně když byli v šeru a stínech, když byli ve skafandrech, tak úplně. 2,5* p.s. proruští kolaboranti se tady museli v komentářích vyzvracet. Smutné a ubohé... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Absolútne ignorujte komentár debila Stumbleine , pretože je totálne mimo a absolútne do hodnotení nezasahuje aktuálna averzia voči Putinostanu, minimálne ja si pozriem filmy od kohokoľvek a je mi jedno, čo tá krajina stvára. Okrem americkej a európskej produkcie pozerám ázijskú aj ruskú a ruských filmov mám napozeraných XY a na tento som sa fakt tešil. Dve hviezdy sú za technické spracovanie, ktoré Rusi už dávno dotiahli na úroveň USA, ale zbytok je čistá hanba. Scenár niekto napísal na jednu A4 rovno aj s dialógmi, strihač bol asi na ťažkých drogách, lebo to je postrihané vyslovene katastrofálne, flashbacky pri takej "dĺžke" boli vyslovene kontraproduktívne a nejaká väčšia snaha totálne absentovala. Oproti tomu je dvojica Attraction, Koma, The Blackout či Superdeep o svetelné roky inde. Dokonca aj Sputnik bol ďaleko lepším aj sci-fi filmom aj aliením spracovaním. A čerešnička na záver, je to vo svete len s katastrofálnym sterilným anglickým dabingom, fuj. Po rusky som sa v škole neučil, ale radšej si pozriem ruský film v origináli s titulkami, ako po anglicky. Dokonca aj technicky výborný ale scenáristicky deraví Guardians boli ako z iného sveta. Toto bol len ako hodinu a pol trvajúci videoklip bez štipky kvalitného scenára a to jednoducho omrzí. Dal som si tu námahu, aby som to zhliadol celé a nepretáčal som to a keby som bol na drogách, tak skúsim tipnúť, že súdruhom sa páčil Interstellar a skúsili si ho po svojom, ale tam, kde vyššie spomenuté ruské snímky bodovali, toto prepadlo na plnej čiare, okrem vizuálu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že je nízke hodnotenie diváckou karmou za Putina, lebo šak Ukrajina je v plameňoch, tak treba všetko od východu buď to do kontajnera jebnúť, alebo úplne zakázať. A skúste povedať svoj názor! Toto síce je demokracia, ale povolené sú len názory zhodné s myšlienkami pohlavárov ako toho zapredaného Vorvaňa z Pezinka, či vojaka Ryana s modrou knižkou. Jebte sa na celý benzín či naftu, treba "Ruské Vajcia" vykúpiť z Jednoty, lebo grahamový si už čo chvíľa dáte len s Parížskym. Škoda kurva, fakt som si myslel, že sa "Gemini" krivdí - no bohužiaľ, nekrivdí. Je to fakt dosť slušný prepadák, i keď film ako taký vyzerá ďaleko lepšie ako homosexuálny klip s Volodymyr-om v kožených nohaviciach s vytrčenými bradavkami na takých ihličkách, že by neprešiel ani po eskalátore. To asi tiež kadečo napovie o človeku či samotnej krajine, ako ten anglický dabing hneď od úvodu. Nuž ale, aká krajina, taký Borat .. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide rusky film prekvapila ma celkom solídna vypráva, kostýmy, kulisy, dizajn lode a aj námet sa mi celkom pozdával. Nevadí mi ani malý rozpočet a som rád, za každé takéto mimozemské sci-fi, na ktoré sa  dá pozerať. Problém je len v jedom - zo začiatku je to strašná nuda. V závere to začalo byť konečne napínavejšie ale, čo s toho keď sa celý film vlečie. Škoda, potenciál tam bol. 40% - 2* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho to vypadalo nejenom na ruskou verzi Vetřelce, ale přímo na plagiát Vetřelce, na kteroužto tetralogii je v průběhu děje i spousta natolik přímočarých odkazů, že si jich jistě všimne i průměrný divák. Ale s originálními Alieny je film nesrovnatelný. Nevýrazní, necharismatičtí, většinou i notně nesympatičtí herci a herečky, kteří prkenně odříkávají svoje repliky jako androidi (v tomhle směru neslavně, ale přesvědčivě vede doktor Stýv a jeho unylá doktorka Ejmy). A navíc dialogy jsou po obsahové stránce tak ubohé, klišoidní a plytké, až mi bylo stydno je poslouchat. Další průser je angličtina. Ano, v naprosté většině jsou herci Rusové, ale film je nepochopitelně natočený v angličtině a zasazený do anglosaského prostředí. A děsivý strojový přízvuk herců (pokud nejsou rovnou dabováni), ještě přispívá k mému výslednému dojmu, že tenhle bezduchý, sterilní, nemastný neslaný film vymysleli, napsali, natočili i zahráli roboti, a ne lidé. V závěru jde děj nečekaně jinou cestou, než se původně zdálo, ale výsledný dojem to příliš nevylepší, ba naopak; finální "srdceryvný" rozhovor Stýva a Ejmy, přes propast čtyř miliard (sic) let, mě málem přiměl ke zvracení. Jsem rád za každé filmové scífko, a tak bez nadšení zaokrouhluju nahoru, ale bylo to pro mě bohužel velké zklamání. ()

Galerie (114)

Reklama

Reklama