Reklama

Reklama

Elvis: 68 Comeback Special

(koncert)
  • USA Elvis Presley's '68 Comeback Special
Hudební
USA, 1968, 57 min

Režie:

Steve Binder

Hrají:

Elvis Presley

VOD (1)

Legendární návrat krále rokenrolu na hudební pódium po sedmileté pauze vyšperkovaný jeho největšími hity... V roce 1968 předvedl Elvis Presley neuvěřitelnou televizní show, která ho vrátila na výsluní světové populární hudby. Zatímco na konci padesátých let byl Elvis neochvějným králem rokenrolu, na počátku následující dekády se věnoval takřka výhradně své filmové kariéře. Nastal tak jeho ústup z prvních příček hitparád, navíc podpořený i nástupem dalších zpěváků a kapel. V prosinci roku 1968 se ale po sedmileté odmlce rozhodl vrátit na pódia a zaznamenal fenomenální úspěch. V ikonickém koženém obleku zahrál ty největší hity a vrátil se zpět na svůj trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Elvisova sedemročná prestávka asi súvisela s nástupom Beatles, Rolling Stones a množstva ďalších beatových skupín. V priamej konfrontácii s nimi by pravdepodobne nemal úspech zaručený a bolo preto rozumné počkať a skvelým comebackom sa prihlásiť, aby si poslucháči uvedomili, že je stále tu a má čo ponúknuť. Koncert som kedysi dávno videl v rakúskej televízii, ale nepamätám si, či tam bola aj tá doplňujúca časť s choreografiami, ktoré ma neoslovili a skladbami, ktoré sa mi pozdávali iba čiastočne. Preto dávam iba štyri hviezdičky. Nepopierateľné však je, že práve tento koncert bol z hľadiska Elvisovej kariéry zaslúžene prelomový. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Elvis v plné formě - luxus! Na tomhle skvělém comebacku má krom přirozeného charismatu a božského hlasu hlavního protagonisty velký podíl i režisér: Elvisův manažer "plukovník" Parker chtěl, aby celý tento televizní speciál Elvis odzpíval pouze ve studiu, avšak režisér Steve Binder přesvědčil Elvise (který se svým manažerem většinou do konfliktů nevstupoval), aby prosadil rozdělení show na dvě části - nejen tu studiovou, ale i "živou". Oblékl Elvise kompletně do černé kůže (aby ho přiblížil v té době i novému, mladšímu "beatlesovkému a doorsovskému" publiku) a vytvořil kruhové podium, které umístil přímo doprostřed mezi fanoušky. Vznikla tak velmi spontánní atmosféra a televizní přenos právě díky jeho bombastické "živé" části katapultoval Elvise po delší odmlce zpět na špičku popularity! ELVIS FOREVER! ()

Reklama

jurama525

všechny recenze uživatele

Na začátek trocha toho co jsem nemusel . Nejsem fanda Elvise . Na můj vkuz byla show moc nafouknuta. Prostě přehnane . Ale diky Elvisovym největšim peckám jsem na tohle zapomněl rychlosti světla . Jeho pisně a vokál bylo to co tenhle comeback potřeboval. Dal do toho opravdu všechno a šlo to z něj citit , ta hudebni energie nebo si tomu řikejte jak chcete. U Každé písničky jsem si proukal s nim . Elvis sem tam prohodi par vět povripkuje což se vic než počitá. Nemate šanci se u tohoto koncertu nudit . Zjišťuju že čim sem starší tim se můj nazor na hudbu mněni. Každopadně jsem se dobře bavil a doporučuju všem tento koncert ne jen fandům . Byla to parada ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

O tomhle dokumentu jsem se načetla dost a dost. A protože dnes už prakticky nejde oddělit legendu a nános hvězdného prachu od toho všeho, co se skutečně stalo, lze se jen usmívat nad tím, jak Elvis údajně "připravil půdu po 60. léta," zároveň "60. léta v jejich rozpuku úplně rozbil," nebo "před ním nebylo nic a po něm taky ne..." Každopádně i Baz Luhrmann vytvořil z přípravy tohoto televizního comebacku jeden z vrcholů svého filmu. A podstatné tedy je, že to stojí za to. Z pohledu Elvisovy kariéry je to výrazný milník primárně tím, že se tímto počinem vrátil ke koncertním vystoupením a postupně se rozhodl uzavřít svou filmovou kariéru. Zjistil, co mu vyhovuje víc, na co ještě bohatě stačí a že i když mu jeho první generace fanoušků poněkud odrostla, pořád mu padají a budou padat k nohám celé zástupy věrných. Za sebe musím říct, že jak mladého Elvise vnímám čistě jako nevybouřené hormony, tak na takový kus zralého chlapa, navíc vycizelovaného dekádou prožitou v Hollywoodu, slyším už víc. Jeho zdejší vystoupení je zábavné, sexy a plné uměleckých příslibů do budoucna. Ani se nedivím, že tehdy všem vytřel zrak. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších koncertov všetkých čias. Elvis Presley v jeho najlepších rokoch. Absolútne dokonalý "rock n rollový" outfit, dokonalý nagélovaný účes a absolútna uvoľnenosť speváka. Jeho kultové piesne tu zaspieval snáď ešte lepšie než znejú tie, ktoré počúvame na platniach a CDčkách. Dal do nich kus seba a často krát do toho dal maximum a aj improvizoval a dokonca sa pri tom všetkom so svojimi spolu-muzikantmi zabával. K tomu komorná atmosféra, Elvis na dotyk od svojich faniniek, ktoré pri jeho vysokých tónoch škriekali a zamilovane tlieskali. Sám Elvis pri spievaní skoro dosahoval orgazmus čo dokazoval svojou gestikuláciou. Každý kto si tento koncert pozrie, musí chápať prečo aj ja milujem retro 50.te roky. Skutočne odporúčam vypočuť si niektoré jeho piesne z toho koncertu, ktoré sú voľne dostupné napríklad aj na youtube. Pre milovníkov 50.tych rokov a Rock n Rollu povinná jazda. https://www.youtube.com/watch?v=KZ64T6gEdC4 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • První jednání o tomto natáčení proběhla v říjnu 1967. (DeLaMorte)
  • Hlavní natáčení trvalo od 26. - 30. června 1968. (DeLaMorte)
  • 3.prosince 1968 byla odvysílána hodinová verze Tv show kterou sledovalo dle statistik 42% lidí v USA. (DeLaMorte)

Reklama

Reklama