Reklama

Reklama

Hounds of Love

  • Austrálie Hounds of Love (více)
Trailer 1

VOD (1)

V thrilleru, který se odehrává v australském Perthu roku 1987, je dospívající dívka Vicki unesena zvrácenou dvojicí sériových vrahů z předměstí. Vicki si uvědomí, že jediná šance, jak utéct, je poštvat pár proti sobě. Lidé na předměstí Perthu v polovině osmdesátých let minulého století netuší, že za záhadným mizením žen stojí pár sériových vrahů John a Evelyn Whiteovi. V důsledku zdánlivě nevinného špatného rozhodnutí je touhle psychicky narušenou dvojicí náhodně unesena také Vicky Maloneyová. Dívka, jíž hrozí jistá smrt, teď musí najít způsob, jak mezi Evelyn a Johna vrazit klín, pokud chce z jejich zvráceného zajetí vyváznout živá. Odvážný a provokativní debut scénáristy a režiséra Bena Younga s názvem Hounds of Love skýtá divákům porci umně vytvořeného napětí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborne spracované, výborne obsadené, výborne zahraté, pomerne na reálnych základoch "položené", akurát, že sa takmer vôbec netlačí na pílu, iba si to vo svojom vlastnom svete popudu emócii, plynie do úplného (zrejme očakávaného) záveru. "Hounds of Love" je pomerne solídnou krimi drámou, rozhodne slabším thrillerom, no už vôbec nie mysterióznym hororom. Škoda, že "Ben Young" trošku nepritlačil na pílu, lebo s pocitmi rozhodne pracovať vie ... - 65% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušná "únosovka" od protinožců, která se namísto dravýho benzínu rozhodla jet na úspornou naftu. Tim chci říct, že tvůrci se vyhnuli téměř všemu násilí, které se tentokrát odehrává za (polo)zavřenými dveřmi, a většinu péče věnovali pro ně důležitějším faktorům. Třeba pěknému vizuálu (kde vedou povedené slow-motion záběry), trefně zvolené hudbě a velice slušně hrajícímu trojúhelníku postav, jehož dvě třetiny budete nenávidět a zbytku zdravě fandit. I proto jsou nepřímé (!) záběry znásilňování poměrně intenzivní (stačí, když se řve) a finále z vás může vykřesat dokonce i nějaké ty emoce. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatný, hodně bych chtěl pochválit autentičnost. Vypadalo to opravdu jak v reálu. Jen mi pohužel nesedly postavy, nelíbilo se mi kamerové zpracování (jakési extra zpomalené záběry - nevím proč). Nicméně konec je docela působivý a vzhledem k tomu, že čas od času ve zprávách slyšíme o magorech, kteří vězní buď svoje nebo cizí děti, věřím, že tak nějak ta situace může ve skutečnosti vypadat. Znovu si to ale nepustím, moc mě to nezaujalo, takže.45%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po rozvode svojich rodičov žije Vicki (Ashleigh Cummings) so svojím otcom a k matke prichádza len na dva dni v týždni. Čas strávený u nej je pre ňu nepríjemný, pretože odvtedy, čo ich matka opustila, ju Vicki nerešpektuje. Preto sa rozhodne namiesto noci strávenej s matkou vybrať na párty. Toto rozhodnutie má pre ňu katastrofálne následky, pretože narazí na zvrátený pár, ktorý má s ňou svoje vlastné plány plné bolesti a utrpenia. - Milujem horory z Austrálie a páčil sa mi aj tento, aj keď nejde o zástupcu môjho oblúbeného subžánru Hixploitation. Už od začiatku ma to naladilo na tú správnu atmosféru osemdesiatych rokov, malo to špičkové technické spracovanie, záporáci pôsobili nechutne a príbeh sa rozvíjal zaujímavým smerom. Hororová stránka je v tomto prípade zameraná skôr na psychologický nátlak, ktorý je dosť surový. Gore a krvi tu je málo, ale nejak mi to ani nevadilo. Čo mi ale vadilo je prehnaná stopáž a ten ukričaný záver, ktorý na mňa mal úplne opačný účinok a pôsobil pre mňa akosi vtipne. Celkovo mám z toho ale velmi dobrý pocit a opäť ma to utvrdilo v tom, že austrálske horory patria medzi špičku, ktorá sa točí mimo USA. + herečka z Town Creek + herec z Wolf Creek ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který se mnou slušně emočně zamával. Během jeho sledování ve mně rostla averze k postavám únosců, a ještě větší k tvůrcům filmu. Měl jsem vztek, že přivedli na svět film, který je tolik plný zla, a nechápal jsem, proč bych to měl sledovat a k čemu je takový film dobrý, uvážím-li, že takové hrozné věci se skutečně dějí i v realitě (samozřejmě si uvědomuji, že v naší cynické současnosti musí takový názor působit směšně, ale je mi to jedno). Nedokázal jsem to sledovat nezaujatě a osobně chci prostě vidět jiné příběhy. Uznávám ale, že je to skvěle zahrané a velmi napínavé (byť mi vývoj děje místy přišel hodně nepravděpodobný), a strašně mě na tom bavil ten osmdesátkový soundtrack, takže za mě nakonec 4*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Ben Young prezradil, že mal tri dôvody preto, aby sa dej odohrával v osemdesiatych rokoch. Prvým bolo to, že v tej dobe neexistovali sociálne siete, a preto príbeh pôsobí reálne. Druhým dôvodom, že v Austrálii je mnoho susedstiev a ulíc, ktoré stále vyzerajú ako z tej doby, takže mali tvorcovia k dispozícii lacné kulisy. A posledným dôvodom, že chcel mať vo filme hudbu tých rokov. (Marceloo)
  • Scenárista Ben Young a herečka Emma Booth (Evelyn White) sa poznajú viac ako 15 rokov a sú dobrými priateľmi. Ben napísal jej úlohu priamo na telo, ale ona ju odmietla. Nakoniec sa k projektu v poslednej chvíli vrátila. (Marceloo)
  • Pes, ktorého vo filme vlastnia John (Stephen Curry) a Evelyn (Emma Booth), odmietal štekať na herečku Ashleigh Cummings (Vicki Maloney). V scéne pri okne, pri ktorej pes na Ashleigh šteká, v skutočnosti štekal na živú kačicu, ktorú tvorcovia umiestnili na parapet. (Marceloo)

Reklama

Reklama