Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Matty 

všechny recenze uživatele

Oheň by mohl být velmi dobrým akčním filmem, jenomže solidní řemeslné zpracování zabíjí scénářem bohatým na manipulativní a klišoidní scény. Když například Steve ve zpomaleném záběru vynáší z hořící místnosti zraněného a hraje do toho „hrdinský“ motiv, místo abych s otevřenou pusou tiše zíral, nevěřícně jsem kroutil hlavou, jak tohle někdo může myslet vážně. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, Jordan ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Úžasné vyprávění o ohni, který žije...skutečně ostří chlapíci, jakou jsou požárníci, proživají i své běžné příběhy, jako my ostatní a divák si užije také nějakého toho "detektivního" pátrání. Ve své roli mě zaujal Donald Sutherland. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čas je mocný čaroděj. Za pouhé dvě dekády udělá z určitě napínavého a strhujícího akčního filmu takřka sebeparodickou blbinu. Nepřestávám se divit, jak všechny ty zpomalené záběry, patetické dialogy a dramatická hudba vůbec kdy mohly na někoho působit. Řemeslně je to klasický zručný Howard, triky velice pěkné. Ale opět mě Ron nestrhnul. Backdraft patří minulosti. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příznám se, že kdysi v kině to mělo větši efekt. Ty hero zpomal scény mě tam až tolik nesedly, na druhou stranu jestli si někdo zaslouží lžičku hrdinského patosu, tak to jsou právě hasiči. Velká škoda, že Robert hrál scénaristicky bezkrevnou postavu a prostor pro svůj talent dostal prakticky jen v divadelní scéně. Kurt svou část filmu dokáže utáhnout alespoň na svým charismatu, ale William se filmem jen proexistuje, bohužel. Škoda, že nedostal větší prostor Donald, protože jeho postava, byla taková správně démonická a tajemná. Ve filmu máme i zajímavý nápad, šukačku na hasičkým voze, úplně si představuju novou verzi známé lidové písničky "Co ste hasiči, co ste dělali, že ste nám na autě Rebeku jebat nechali." ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Patosem nažhavené až po strop, ale zároveň fantasticky natočená smršť ohně a kaskadérských kousků, podpořená plejádou výborných herců i velkolepou heroickou hudbou. Hollywood snad nikdy nesmekl před nějakým povoláním tak uctivěji, jako se to dostalo po zásluze právě hasičům. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních a kdo ví, zda ne poslední hit Williama Baldwina. On skutečně nebyl nikdy nijak dobrým hercem, takže se musel spolehnout jedině na spolehlivé výkony dalších kolegů, no a tady se jich dočkal. Díky kvalitnímu obsazení a slušně akčnímu ději se jedná o jeden z nejlepších thrillerů 90. let. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co jsem si asi pod filmem měl představit než to, že ve filmu bude víc ohně než na radnici při pravidelných pražských nepokojích. Herci byli parádní, požárníky si užívali. Jen mi přišlo, jak kdyby tvůrci prostě jenom řekli...No hele natočíme o hasičích film. Nemusíme to proplejtat nějakým zajímavým příběhem, to, že zachraňují životy je příběh samo o sobě a my to tak ukážeme a natočíme jenom směs akčních scén, kde jeden hasič lítá za druhým, občas se stane nějakej průser a tak to je pořád dokola. Není to konkrétně o příběhu, spíše pocta samotná lidem, kteří den co den zachraňují lidské životy. Proto je to tak hezký, ale tři hvězdy mi přijdou akorát. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná trvalka... Ačkoli je detektivní zápletka tohoto thrilleru tuctová a ničím přitažlivá, prostředí hasičského sboru, adrenalinové akce uprostřed požáru a výtečný Kurt Rusell dodávají Howardovu snímku potřebný šmrnc. Zejména role drsného (ale v nitru až překvapivě zranitelného) Bejka Mc Caffreyho patří vedle nezapomenutelného pilota R. J. MacReadyho k Rusellovým nejlepším. Fešácký William Baldwin v jeho stínu trochu živoří, zato stařík Sutherland si svého maniakálního pyrouše vyloženě vychutnává. De Niro? Rutina. Ku cti Ohně budiž přičten fakt, že funguje nejen jako efektní ohňostroj, ale poměrně se mu daří rozehrát i lidské drama na pozadí příběhu. A nakonec i ta dávka hrdinského patosu se vydýchat dá, však on to někdo hasit musí, ne? Prostě příjemná podívaná, která zahřeje, ale rozhodně nespálí. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Beautiful Mind je bezpochyby vyborny film, ale to nejlepsi od Howarda je pro me tento film. Opravdu realisticke vykresleni vecneho boje pozarniku s nezkrotnym zivlem je opravdovou poctou tomuto nesmirne tezkemu povolani. A i sentimentalni konec zde nepusobi pateticky – naopak ma zde sve patricne misto. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gregory Widen .. Pálivý thriller a žhavé triky. V mém ranném mládí jsme ten konec s bratrem vždy oplakaly.. . Dodnes mám tuto skvělou záležitost někde na videokazetě a rád se k filmu vracím. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film Rona Howarda. Jediný film, kde mi nevadil William Baldwin, nejlepší je tu ovšem Robert De Niro (měl ovšem i nejvděčněji napsanou roli). To nejlepší na filmu jsou především akční scény (nominace na Oscara za vizuální a zvukové efekty) a krásná hudba od Hanse Zimmera. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ron Howard se ve svých filmech docela rád vyžívá v patosu, ani s Backdraft to není jiné, tentokráte namíchal vysoce výbušnou směs patosu hrdinského. Backdraft je stavěn podle klasického vzorce, zarputilý otec položil pro svou práci život a synci se mu musí vyrovnat. Trochu to ale skřípe, teprve až se na scéně objeví Robert De Niro a Donald Sutherland, začne mít film potřebnou šťávu a chytne ten potřebný drive, to ovšem od začátku uplyne již nejméně hodina. No, nevadí, pořád máte ještě více než další hodinu před sebou... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, v němž je poměrně dobře vyvážený patetismus smíchán se snesitelnou akčností. Dobrý a nenásilně jímající příběh hasičského řemesla a jeho představitelů s trochu zbytečnou zápletkou, bez které by byl ještě kompaktnější a plynulejší. Russell s Baldwinem hrají seč mohou, avšak film naštěstí směřuje mimo obzor jejich obvyklého hereckého uplatnění, a proto si nejvíce vychutnáme výkony Donalda Sutherlanda a pochopitelně především Roberta De Nira, obzvlášť když se bohužel jedinkrát střetnou i ve skutečnosti. Závěrečnou scénu jsem strávil bez problému, až se tomu sám divím. Jenom by možná neškodilo nevynášet z hroutících se domů malé, bezbranné děti jak na běžícím pásu. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nesympaťák William Baldwin a sympaťáci Kurt Russel & spol. (De Niro a Sutherland jsou kapitoly samy pro sebe - škoda jen, že tak krátké) - ale hlavně velmi zajímavé zobrazení ohně jako "živoucí a dýchající bytosti". Patosu je tu dosti, avšak tentokrát mě kupodivu nerozzuřil a ani moc neznechutil, nýbrž dokonce skoro donutil uronit nějakou tu slzu. Asi už stárnu... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Tak tohle mě nějak nebavilo ....... ale natočené to bylo samozřejmě dobře ...... ::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Set me in motion ,2. Fighting 17th ,3. Brothers ,4. The Arsonist's Waltz ,5. 335 ,6. Burn it all ,7. You go we go ,8. Fahrenheit 451 ,9. Show me your firetruck ,10. The show goes on ,11. Exclusive Interview with Hans Zimmer, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako to robíš, že vždy všetko tak perfektne poserieš?“ Na troch technických Oscarov nominovaný OHEŇ som mal odjakživa rád: strhujúca kriminálna zápletka plná prekvapení, atraktívne „chlapčenské“ kulisy (namakaná požiarna stanica, cool červené cisterny, zapálené obrovské domy), realisticky stvárnený vzťah dvoch bratov „ktorí sa nemajú veľmi radi“ (William Baldwin a predovšetkým výborný Kurt Russell, ktorému by som dal za jeho výkon Oscara), vynikajúce herecké obsadenie podporných roličiek (excelentné roličky majú Robert De Niro ako požiarny policajt i Donald Sutherland vo svojej diabolskej variácii na ohňového Hannibala Lectera) a výborná réžia Rona Howarda, ktorá vie, čo chce. Vie to veľmi dobre. ()

Reklama

Reklama