Reklama

Reklama

House of the Dead

  • Německo House of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina teeanagerů je přivedena kapitánem Kirkem (Jürgen Prochnow) na opuštěný ostrov. Zde se má konat velká party. Bohužel zde čekají pouze hladové zombie. Naštěstí se ukáže, že kapitán Kirk je blázen do zbraní a ani druhá strana tak nebude zcela bezbranná. Boj proti nemrtvým může začít... Filmová verze oblíbené videohry s originálními scénami ze hry. (Pohrobek)

(více)

Recenze (206)

Lima 

všechny recenze uživatele

Zábavné guilty-pleasure, které mi vyjma úvodní nudné dvacetiminutovce nasadilo na tváři pobavený úsměv, jenž mi vydržel až do závěrečných titulků. Přepokladem užít si něco takového je nesrovnávat s žánrově podobnými snímky, neanalyzovat každý dějový lapsus (je jich tam požehnaně), nepohoršovat se nad nadužíváním bullet time efektů a mizernými herci, naopak se bavit nad zhovadilostí celého projektu. Filmařsky je to samozřejmě někde u dna, ale má to slušný spád a tu jednu hvědičku si to zaslouží. Určitě jsem se po většinu času nenudil. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obitus nie je jediný človek na planéte, ktorý sa pri tom dobre bavil. Áno, je to celé debilné, ale zároveň krvavo čvachtavé a s niekoľkými hláškami, ktoré si aj po tých rokoch k vlastnému úžasu stále pamätám. Hlavne keď sa z podpalubia vynorí Jurgen Prochnow a jeden z hrdinov zahlási niečo v štýle: "Čo sme na ponorke?" ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Při závěrečném "Bože, ta láska je kurva!" jsem nikoli poprvé propadl bezmeznému veselí. Tohle se totiž Uwemu povedlo. Z každého záběru je patrné ono woodovské "toho si nikdo nevšimne, lidi nekoukají na filmy kvůli detailům" i ten bezmezný zápal pro to, že dělám něco nového, neviděného. A skutečně. Tohle tu ještě k vidění nebylo. Zmršené stop timey, bullet timey a kdo ví ještě jaké timey, pekelně dementní scénář, neskutečně vybředlé prostřihy do počítačové hry. Kdyby mi někdo řekl, že se dá natočit film dementnější než střílečkový automat za pětku, asi bych nevěřil, ale Boll to dokázal. Dokázal by to i se zacloněnou kamerou, což je snad jediná věc, která mi ve filmu chybí. Ten kryt níže, Uwe, je toho moc vidět. Střih – geniální, klipové zkratky – esence prázdna, hudba – neskonale dobře padnoucí. Jediné, co mi kazí dojem, je kapitán Kirk z U-96. Jürgene, Jürgene, tys měl na dně Gibraltarského průplavu zůstat. Prostě Uwe Boll dokázal na plátno přenést to nejdebilnější, co nabízí počítačové hry, obvykle se válející v koších s cedulí výprodej. Láska je prostě kurva, marná sláva. A nesmrtelnost chtějí lidé proto, aby žili věčně. Svět je krásné místo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí to byl jasný odpad, ale nikdy jsem neměl to srdce ten film smazat. A přiznám se že i po několikátém zhlédnutí se nepopsatelně úžasně bavím na Uweho účet. Ano, myslím že doba dozrála a "House of the Dead" pro mě zkultovněl a tím se povyšuje na 100% zážitek. Výčet všeho debilního tady stejně všichni popsali (i já v mém prvním komentáři) takže to nemá smysl psát znova. Ale prostě filmu s hláškama typu "Isla de Muerte." "To znamená, Ostrov smrti." Nejde nedat 5*. Jen škoda že Uwe jinak točí koncentrovanou nudu jako "Alone in the Dark" nebo "Blackwoods." ()

mandes

všechny recenze uživatele

rozpočet : $12 million tržby celosvetovo : $13,818,181///Vy jste oživil ty mrtvé, aby jste získal nesmrtelnost... proč?" "Abych žil věčně." ()

tron 

všechny recenze uživatele

Surrealistický zážitok. Myslel som, že najbližších desať mesiacov neuvidím takú trápnu scénu, ako bolo "vyzbrojovanie tínedžerov" a hopla - o niekoľko minút nato prišla šokujúca scéna, ktorá ju hravo prekonala (= desaťminútová pasáž, v ktorej banda nevycvičených tínedžerov v stovkách bullet timeov zmasakruje dav zombíkov strelnými, bodnými a ručnými zbraňami). Čosi neskutočné! A uprostred tejto stoky sedí kedysi slávny Jurgen Prochnow ako cigaru bafkajúci kapitán Kirk (!). Divák už ani nevie, akými najhnusnejšími urážkami by častoval "filmárov" kalibru Uwe Bolla, ktorého každý ďalší film začína byť ostro očakávaný každým, kto chce zasa raz za čas vidieť niečo neuveriteľné... Čo sa týka hodnotenia, bol som na pochybách. Pomerne rýchlo som sa preniesol ponad prvotný plán streliť tomu 80%... ale dať tomu "odpad!" sa mi zdalo byť pre zmenu až príliš jednoduché. Takže 20%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jako sracka to je, ale divat se na to dalo. Treba scena, kdy se ta banda skolaku nasere a de vymlatit zombiky se mi libila. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Asi jedinej jsem se skvele bavil. Filmu samozrejmne chybi scenar, ale koho to zajima? Po pomalem a nudnem rozjezdu se to na ostrove konecne rozjede a to nevidanym zpusobem. Herci jsou neskutecne spatni, stejne jako rezie, ale rozhodne je to sranda. Dlouha akce, kdy hrdinove odhodi sve civini zivoty a jiz jako supermani bezi k domu uprostred ostrova, je naprosto absolutni pecka. Nekde jsem Uweho videl prirovnavat k Edu Woodovi a rozhodne to po prvnim filmu, ktery jsem od nej videl neni uplne mimo misu...."Vsechny jsi je vytvoril, aby jsi mohl byl nesmrtelny. Ale proc?" "Abych zil naveky." - genialni ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Uwe Boll je pre mňa nový režisérsky miláčik. Pre režisérov jeho kalibru by mala byť zriadená osobitná sieň “slávy”, ktorej vchod by bol ozdobený nápisom “Vstup len na vlastné riziko”. Vedno s Edom Woodom by v tejto sieni patril Uwe určite k špičke. House of the dead je právom v TOP 200 najhorších filmov lebo podobne úchylnú hovadinu je treba hľadať. Neherci, pravidlo, že deva, ktorá odhalí kozy (aspoň že v tomto druhu kastingu sa dá na rejžu spoľahnúť) do piatich minút pojde strašnou smrťou, dialógy na intelektuálnej úrovni textov slovenských rapových kapiel, totálna absencia logiky a jedna “total hardcore” akčná scéna povyšujú toto dielo na absolútne zvrhlú zábavu vhodnú k vdychovaniu poľnohospodársky významných druhov rastlín. HotD ma ale rozhodne navnadil na ďalšie kúsky maestra Bolla, ktorý musí byť jednoznačne reinkarnáciou samotného Edwarda D. Wooda Jr. 0-n/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle je kravina. Herci špatní, příběh nulový, akce v celku slušně krvavá, kecy ubohý, prostřihy na hru trapný, ale stejně jsem čekal dle ohlasů horší počin... Ohledně nekonečných zásobníků... Střílel jsem z pistole, která pojme i 19 nábojů+1 v komoře. Nedivil bych se, kdyby existovaly i větší zásobníky. Každopádně pár kritik mám. Za prvé, když poprvé střílí policajtka, nemá v pistoli zásobník. Dále, z Desert Eaglu se bojově střílet nedá, a jednoruč případně ze dvou Desertů už tuplem ne. Ta pistole má takovej zpětnej ráz, že by vás to odneslo. Taky jsou do ní největší náboje (maximálně 10) na světě (jeden .50 AE stojí pajcku). Taky jsem tam myslím zahlídl revolver Smith&Wesson model 500. To je zase největší revolver na světě. A má ještě větší ráz (a vlastní náboje .500 S&W Magnum), prakticky po jedné ráně necítíte ruku, protože to všechno vezme rám a vaše rameno... V celkovým hledisku, je tam spousta chyb. Zapomenutej mikrofon, nějakej bordel nad kamerou, stín atp. Dívat se na to dá, a je to i zábavné, ale spíš jen tím, že to rychle odsejpá ke konci. Oproti například Uweho Far Cry, Postal, Ve jménu krále je tohle opravdu amatérská blbost, ale když člověk vezme, že se tu jedná o adaptaci bezduché střílečky... Líp to asi dopadnout nemohlo. - Já jsem zrůda, patřím do cirkusu! - Takhle nemluv. Mně dneska náhodou připadáš velmi statečný... // Je to konec, a nebo začátek? ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jak to napsat neboli vyjádřit slušně. Už vím. BĚŽTE VŠICHNI S TOU NENÁVISTÍ K BOLLOVI DO PYČE !! Sesílám na vás na všechny (krom Tebe Lopatičko) mocnou kletbu za to, že tomuto tvůrci bezdůvodně ubližujete. Do týdne šlápnete na lego ! Tak a máte to, dobře Vám tak. Možná to není sqost a chvílema jsem se chytala za hlavu, co se to tam děje, ale je to taky docela krvavá bezduchá zábava pro retardovaný elementály jako jsem třeba já a proto mám nutkavou potřebu tento film hájit. Dokonce tak akutně, že mu hodím dvě pecky místo plánovaný jedný. To čumíte co, došly argumenty? Jinak prosím všechny co čtou tento komentář ať navštíví profil uživatele lopata555 . Ptáte se proč? To neprozradím je to děsně tajný tajemství. ()

M.a.t.t. odpad!

všechny recenze uživatele

Definitívne potvrdené. Uwe Boll nemôže byť novým Ed Woodom, jeho filmy sú až tak strašné, že sa na na nich hlúposti neskonale bavíte. House of dead nie je žiadna výnimka, ale až takú údesnosť bez ladu a skladu som fakt nečakal. Suverénne najhoršia Bollovka a komentáre oslavujúce túto príšernosť ako dokonalú zábavu idú akosi mimo mňa. Sem tam sa sa síce objaví nehorázne uletená scéna pri ktorej sa budete dusiť smiechom ale skôr si budete želať, aby čo najrýchlejšie nabehli záverečné titulky. Napokon, jednoznačne najväčším kladom je tu nahá Erica Durance a to mi v kvázihorore nestačí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Klasická céčková perla. Po mizerné první polovině se rozpoutá úchylně pitomoučká akční smršť samoúčelného bullet timu, technických a skriptových chyb a dialogů typu: "VY JSTE OŽIVIL TY MRTVÉ, ABY JSTE ZÍSKAL NESMRTELNOST... PROČ?" - "ABYCH ŽIL VĚČNĚ." Pominu-li dechberoucí desetiminutový masakr před chajdou, dostala mě hlavně scéna, ve které hlavní hrdina musí přihlížet, jak jeho přítelkyni rozsápou zombies, kamera najede na detail jeho tváře, hrdina zavře zdrceně oko a hlavou mu proletí asi minutu dlouhý zběsilý videoklip z předcházející bitky se zombiemi, prolínačka na to jak otevře oko a kamera s krytem zasahujícím shora do záběru od něj odjíždí... A jak vypadá ve filmu podle počítačové hry smrt postavy? Kamera ji zpomaleně v podhledu obletí, načež následuje rudá zatmívačka... Tohle se zkrátka musí vidět. Bože, ta láska je kurva. Ať žije Uwe Boll!!! ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Zhovadilost největšího kalibru, u které se pobavíte nevýdaným způsobem. Pro mě se nejedná o horor (i když divácký horor to samozřejmě je), ale o výbornou komedii s naprosto amatérskými hereckými výkony, kde je to jeden cecek vedle druhýho. Co se týče zpracování a celkového umění námi milovaného Uweho, tak je to samozřejmě dno plné bahna. Vážně nechápu ty prostřihy záběrů ze hry, to je fakt úlet. Kromě toho Uwík používá bullet time každých deset minut a to v naprosto nevhodných a zbytečných situacích stejně jako objezdy kamery kolem herců. Uwe. Co s tebou, chlape? Natoč něco s vlastním scénářem a ať se to netýká hry, prosím. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně blbý a trapný film s naprosto ujetou vizuální stránkou (záběry z videohry, efektní matrixovské záběry,ale zmrvené). Jediná plus filmu jsou jedna pěkná minutová akční scéna ve které se hlavně střílí a plave (teď vím že zombie umí plavat) a docela pěkná hlavní ženská hrdinka. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

První Bollův film, který jsem viděl a je to přesně takové, jak se říká :D strašná blbost. Co se týče režie, tak ta je tragická, to už nebudu dále rozepisovat: ačkoliv má jít především o horor, ničeho jako napětí se zde nedočkáte:) Napětí neexistuje, zájem o postavy nevznikne. Příběh neni ani tak dementní, před 50 lety by možná někde zabodoval, ale v dnešní době je to nejtrapnější snůška klišé, všechny případné zvraty jsou odhadnutelné. Scénář chrlí na diváka jednu perlu za druhou a ačkoliv to je tu snad v každym komentáři, nedá mi to, abych sem také nenapsal jednu : "VY JSTE OŽIVIL TY MRTVÉ, ABYSTE ZÍSKAL NESMRTELNOST... PROČ?" "ABYCH ŽIL VĚČNĚ.". Celkově postavy v jednom kuse trousí geniálně vtipné hlášky, co věta, to perla. Samozřejmostí jsou tzv. nekonečné zásobníky zbraní. Triky jsou naprosto brutálně vtipné, na tom se podepsal malý rozpočet. Herci nehrají vyloženě hrozně, prostě tak nějak průměrně špatně. Kamera je poměrně dobrá, stejně jako hudba. Něco naprosto neuvěřitelně komického jsou občasné záběry z počítačové hry, které nemají s děním na plátně naprosto žádnou spojitost :D :D Celkově šílený odpad, na který asi hned tak nezapomenu, možná na to někdy kouknu zas;) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No...tak po mnoha kecech atd atd...jsem si tento film sosnul (jo sorry). A musím říct....že se mi to celkem i líbilo. Jo, bylo to debilní (ty dialogy jsou opravdu na pyču, to zas jo), ale jak tady někdo píše, že ho sraly bezduché akční scény...dotyčný by mi mohl odpovědět na jednoduchou otázku: "Hrál jsi HotD...pokud ano (což zřejmě ne), tak mi řekni....co bylo cílem té hry ?" Já skoro všechny díly této série hrál...a řeknu vám, že je to jen bezduché střílení do všeho kolem (teda lidi se tam střílet nesmí). Taky mi přišlo, že je celkem blbost, aby v základní výbavě pobřežní policie byla M-4, brokárna a hrst granátů...a taky že děvčata, která dostanou brokárny, si s těmito nástroji doslova hrají. Whatever, shit happens. Uwe se tady držel taky nějakých pravidel, takže se dá říct, že převedl gamesku na plátna kin celkem slušně...tak například, od zombíků odlétá masíčko...a scény ze hry (až na ty nesmyslné střhy...kdy to s dějem nemělo nic společného) při boji o "dům mrtvých" tam opravdu sedly. No....shitovina to byla, ale tak nějak zábavná. Celé to spíš vypadá na seriálovou tvorbu :)...ano narážím na středověkou scénu na lodi...to bylo opravdu trapné. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po premene vyplašených párty detí na čečenské komado a následnej rubačke som na 100% presvedčený, že Max Payna mal točiť Uwe. Guilty 50% ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Nemca, ktorý sa volá Uwe Boll som si zaškatuľkoval ako jedného z najhorších režisérov, ktorých poznám. Totálny babrák bez štipky talentu. Absolútny diletant. Nehorázny úbožiak. Doposiaľ som videl šesť jeho snímkov a všetko to boli neznesiteľné filmové braky. Mojim prvým kontaktom s jeho tvorbou bol titul "Dom mŕtvych" (House od the Dead), ktorý natočil v roku 2003. Bolo to tak primitívne, že som na to čumel s otvorenou hubou a nechápal ako môže niekto vyprodukovať tak príšerný odpad! ()

Související novinky

Další evoluce HALO?

Další evoluce HALO?

12.06.2005

Vy všichni kdo jste trávili dlouhé hodiny palbou do odporných emzáků ve famózní pařbičce od Microsoftu, máte nový smysl života! A sice držení palců, nebo radši pěstí, aby vaše milované HALO: COMBAT… (více)

Reklama

Reklama