Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Navždy a daleko není špatný film, a to především po řemeslné filmařské stránce. Profesionální režie Rona Howarda je zde znát, stejně jako výborný hudební podkres Johna Williamse, ale scénárista Bob Dolman napsal bohužel pouze všední dobrodružnou romanci jako vystřiženou z červené knihovny, která nemá patřičnou šťávu. Navíc mi to celé připadá jako příliš natahovaný komerční kalkul, který těží ze jmen už tehdy hvězdného Toma Cruiseho, cílevědomě se prosazující Australanky Nicole Kidman a jejich tehdejšího soukromého vztahu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $58,883,840Tržby Celosvetovo $137,783,840 ║ Nemá to až také pôsobivé scény aké by si to zaslúžilo, plus rozmanitejšiu hĺbku, ale za to Tom Cruise a Nicole Kidman to slušne ťahajú, prim kamera, hudba, záver, slušný priemer. /70%/ ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Skvela romanticka drama. Aj napriek dlhej minutazi som sa nenudil, film mi ubehol pomerne rychlo a dost vela zachranuje krasny soundtrack Johna Williamsa. Bolo to druhe spolocne stretnutie Toma Cruisa a Nicole Kidman pred kamerami, to prve bolo pri filme DNI HROMU (1990) a posledne tretie bolo od Stanleyho Kubricka pri filme EYES WIDE SHUT (1999). Rezisera Rona Howarda mam rad, pretoze dokaze natocit filmy uplne rozdielnych zanrov a mnohe z nich patria medzi moje oblubene, ako napriklad WILLOW (1988), APOLLO 13 (1995), VYKUPNE (1996) alebo CISTA DUSE (2001). ________ Tom Cruise - (Joseph Donnelly) +++ Nicole Kidman - (Shannon Christie) +++ Thomas Gibson - (Stephen Chase) +++ Robert Prosky - (Daniel Christie) +++ Barbara Babcock - (Nora Christie) +++ Cyril Cusack - (Danty Duff) +++ Brendan Gleeson - (Policajt) +++ Wayne Grace - (Bourke) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ron Howard mezi režiséry není žádná extratřída, jeho nejlepší film Čistá duše stojí především na hercích a hudbě. Tady se o nic takového opřít nemůže (nic proti Cruisovi a Kidmanové, ale tenhle film mezi jejich špičkové výkony rozhodně nepatří), navíc scénář je docela klišovitý, bez zajímavých charakterů a příběh, který byl už prákrát podán o dost lépe. V Howardově podání se pak film definitivně mění v sladkobolnou přesvícenou učesanou romanci, jak dva lidé z odlišného světa ke hroudě hlíny přišli. Film co vyloženě neurazí, ale znovu vidět mě ho nikdo nedonutí. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nevím zda jsem zaujatý proti této hvězdné v té době i manželské herecké dvojici, ale jejich společné filmy na mě působí přihlouple a spíše podprůměrně. To nakonec oba předvedli už o dva roky dříve v NASKARovských Bouřlivých dnech. U tohoto romantického filmu, ale postrádám jakoukoliv dějovou pestrost, příběh se hrne jednostraně vpřed a nikdo nemůže zůstat na pochybách o tom, jak to vlastně celé dopadne. Šedivá obyčejnost a průměr, to je pro mne charakteristika tohoto filmu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)
  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama