Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som bol veľmi prekvapený a ohromený, od samého začiatku som film dosť podceňoval, a čakal som "slaďáky" so všetkým možným. Ale hneď od prvej minúty ma majster Ron Howard presvedčil o opaku a dokonca som si po dopozeraní povedal, že tento film musím mať na DVD. Tomovi Cruisovi rola sedla úplne dokonale, každý dialóg ktorý viedol a do toho jeho herecké nadanie a máme bravúrny herecký výkon, taktiež Nicole Kidman ako vždy skvelá a šarmantná. Celý film je dobrý a skvelý i keď je dlhý. Záver ma potešil i keď som myslel že to skončí o minútu skôr. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme sa mi páči osudovosť. Keď si spätne predstavím čo všetko musel chudobný írsky roľník prežiť a čo všetko preskákať aby získal kúsok pôdy tak mám príjemné zimomriavky. Je tu krásne ukázané, že keď niečo človek veľmi chce a ide si za tým, tak je veľká možnosť že to nakoniec i dosiahne. To dodáva nádej a silu nevzdávať sa. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Příběh o irském a zároveň chudém rolníkovi, který se nedopatřením seznámí s bohatou dcerou statkáře, působí jako romantické klišé, a možná i trochu je, ale výkon T. Cruise a N. Kidman je fantastický a všechny otřepanosti, které se v tomto filmu nachází se dají předejít, dokonce se vám začnou i líbit. Far and Away se tak díky těmto rozkošným hercům stal impozantním snímkem. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Občas se vyplácí sednout si jen tak před televizi a sledovat to co právě jde. Ze začátku trochu neradiční romatické drama, které se pomalu rozvijí v průběhu celého filmu a do toho hrající "pan velký" John Williams. Tom Cruise a Nicole Kidman hrají opravdu dobře a působí velice přirozeně no a Ron Howard odvedl tradičně dobrou práci. Příjemné překvapení. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasický devadesátkový velkofilm, který má solidní výpravu, dobrý soundtrack, skvěle fungující chemii mezi Cruisem a Kidman a dobře gradující finále. Přesto jde ale ve výsledku spíš o průměrný kousek, kterému by v prvé řadě nejvíc prospělo kdyby měl minimálně o půl hodiny méně. Sama zápletka s romantickým základem není kdovíjak objevná a skoro dvě a půl hodiny zkrátka neutáhne i když se Howard snaží sebevíc...60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)
  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)
  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)

Reklama

Reklama