Reklama

Reklama

Inventura Febia


Nejšťastnější den Anny Mečiarové a Slovenské tango (E10)

(epizoda)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011

Obsahy(1)

V desátém pokračování Inventury Febia uvedeme zajímavý dokument režiséra Dušana Trančíka Slovenské tango 2. Štáb Febia se v pondělí 26. září 1994 vypravil do Dubnice nad Váhom na jeden z posledních předvolebních mítinků Vladimíra Mečiara, následující den do Bratislavy a na další místa Slovenské republiky, aby divákům přinesl aktuální svědectví o závěrečných hodinách předvolebního boje.
Nejšťastnější den Anny Mečiarové režiséra Fera Feniče z roku 1992 byl jedním z nejpozoruhodnějších dokumentů, které společnost Febio uvedla. 17. červenec 1992 byl dnem vyhlášení svrchovanosti Slovenska. Anna Mečiarová vzpomíná na dětství svého syna, na jeho působení mezi svazáky i na vojně. Potkává sousedy a s nimi také sleduje na černobílé televizní obrazovce svého syna v přímém přenosu.Osobně se pak zúčastní zapálení vatry svrchovanosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Fenič o dokumentu vypověděl, že když hrubý materiál přivezl do Prahy, řekl mu střihač, že pokud to odvysílají, tak Slováci Čechům vyhlásí válku. Stříhali tedy po sekundách a některé scény slovenských politiků raději vůbec nezařadili a Fenič nepoužité materiály později raději zničil. (sator)

Reklama

Reklama