Reklama

Reklama

Inventura Febia


Jiřina Bohdalová a Radek Brzobohatý (E18)

(epizoda)

Obsahy(1)

Osmnácté vydání cyklu Inventura Febia připomene dva dokumenty natočené s časovým odstupem sedmi let. K divácky vůbec nejúspěšnějším patřilo v roce 1994 premiérové uvedení dokumentu z tehdy už velmi populárního cyklu GEN: Jiřina Bohdalová pohledem Jana Špáty. Setkání dvou výrazných osobností, vynikající herečky a dnes už legendárního dokumentaristy, neztratilo ani po létech nic na filmařském vtipu režiséra a šarmu protagonistky. Nikoli náhodou byl do dvojice dokumentů zařazen i portrét Radka Brzobohatého, který v roce 2001 natočila režisérka Alena Činčerová. Bývalý životní partner Jiřiny Bohdalové je v dokumentu představený jako Valach tělem i duší, jako muž čestný a spravedlivý, stejně jako sedlák František z nezapomenutelného filmu Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci. Tato role byla pro Radka Brzobohatého jedním z nejvýznamnějších milníků jeho filmové kariéry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

D(e)G(e)N(e)K . . . Duplikovaná galerie národního kýče... Co se těchhle vývarů týče... :-/ - - - P.S. J.B. - 1*, R.B. - 2* - - - P.P.S. A kdy už pražská čudlárna přestane fňukat, že na (hlavně tu jejich, že...) kultúru nejsou peníze?! - - - - - (Poprvé viděno - jak původní medailonky tak i tento současný vývar pro vejvar - 3.5.2011 na >vyvařeném prostoru< , hodnocení i komentář zde jako marně první - 3.5.2011) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

První část s Jiřinou Bohdalovou byla kouzelná. Umí vypravovat jako málokdo a vůbec, zdá se mi, že není nic s čím by si neporadila. Obdivuju takový lidi, zvlášť když se s tím nechlubí na každém rohu. A Radek Brzobohatý se zdá být neméně spokojeným:-) ()

roswelll 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milé ohlédnutí dvou našich předních hereckých osobností, z nichž jeden už bohužel není mezi námi. Protože je osud spojil i ve svazek manželský, myslel jsem, že to bude jejich ohlédnutí za společným životem, ale nebylo tomu tak. Přesto bylo velice příjemné oběma hercům naslouchat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zatial co herecku menom Bohdalova osobne mozem /nejdem sa rozpisovat k jej sucasnemu vyjadrovaniu ....../, ale ta druha osoba R. Brzobohaty, tak tuto osobu som nikdy nemal rad a ani neuznaval. Tento dokument je preto taky pod - az - priemerny s jednou mne nesympatickou osobou. 39 % ()

Reklama

Reklama