Hurá!

Komedie / Drama

USA, 1986, 112 min

Ron Howard

Thomas Newman

Dovolím si nesouhlasit s Oskarem, ale je to podle mého příjemná komedie o těžkostech američanů (standartně dobrý neuslintaný Michael Keaton a jako vždy výborný John Turturro :) při práci v JAPONSKÉ automobilce. S Číňany (jak je nazval Oskar) to opravdu nemá co dělat ! (Není šikmooký jako šikmooký :)(20.5.2003)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $36,611,610Tržby Celosvetovo $-(11.6.2009)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $36,611,610(13.2.2007)

• Oskar

Opravdu hodně slabá komedie s uslintaným Michaelem Keatonem a tlupou nesympatických Japonců. Film, který nemá co nabídnout. 30 %(18.5.2003)

Roztomile jednoduchá, leč přesto vcelku inteligentní americko-odborářská komedie, stavějící na kulturních, pracovních a morálně-volních rozdílech mezi pojídači sushi a požírači hamburgerů... Film natočený v polovině osumdesátých let má své dobové kouzlo a je jisté, že v dnešních poměrech by v této podobě asi i z důvodů jisté politické nekorektnosti těžko přetěžko vznikl. Jó, to když se setká nejvyspělejší ekonomika s nejvýkonější (sakryš - teď jen ale která je která!), užijeme spoustu legrace a sem tam i nějakou tu fiskultůru. "Dobří chlapi, dobrý tým" se snaží ve vyvrcholení tohoto "dramatu" (hahaha) za odpoledne vyrobit tisíc auťáků... A to neznáte americké stachanovce! Šturmovali chlapi a čest a sláva opět zvítězily nad poraženectvím a podlézavostí. Na tři a půl hvězdičky myslím tato chlapecká chlapácká pohádka poctivě zadělala, nakonec - kapitalismus je přece jen jeden - a je v(d)ěčný - že...:-)) Zaokrouhlit však nutno a tak s lehkým srdcem tentokráte dolů... - - - P.S. Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomil, co za auťáky v tom filmu "vyráběli". Nekecám, ale byly to Fiaty - asi nějaké latinskoamerické provenience (už podle té fabriky a výrobních prostor :-), to by stálo za hlubší bádání... Každopádně u sledování tohohle filmu pochopíte, proč auta osumdesátých let dvacátého století tak nějak všeobecně za moc nestála ;-)... Hunt (Michael Keaton) však v závěru pěkně kecal. Sám jezdil ve starém dobrém poctivém americkém AMC...(8.1.2006)

• Radim

Hodnocení a komentáře na této stránce mě navnadily - ale není o co stát. Příběh o střetu dvou kultur mi místy připomínal naše budovatelské filmy padesátých let.(4.2.2006)

Áno Michael Keaton bol ( pre mňa ) najlepším Batmanom, ale jeho komediálny talent sa mu uprieť nedá.(10.5.2011)

Amíci si natočili budovatelský film. A já říkám proč ne? Film ukazuje skvěle japonskou pracovní mentalitu (firma je všechno, osobní život je podružný) ve střetu s americkými dělníky (chtěl bych vidět český, to by byla větší prdel) plus skvělý Michael Keaton stojí přesně mezi nimi. Plus za skvělou Don´t Get Me Wrogn od Pretenders do titulků.(5.7.2009)