Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument lehkou a nenásilnou formou vypráví o různých možnostech seznamování nezadaných partnerů... Naše civilizace zvýraznila význam svobodné individuální volby a emocí, ale na druhou stranu u mnoha lidí zůstává úzkost z výběru správného partnera. Ovlivňuje je hektická, uspěchaná, někdy až nemilosrdná atmosféra naší doby, společnosti, která při svém jednostranně technologickém růstu jaksi na okraj vytěsnila přirozené mezilidské vztahy a miliony lidí zakoušejí hořkost osamocení, z něhož někdy dost těžko hledají východisko. Existují desítky seznamovacích agentur, pracujících s počítačovými technologiemi, ale i s využitím nových, originálních metod, což se, mimo jiné, v dokumentu prezentuje na osudech několika vybraných protagonistů. Smyslem filmu je empatickou, ale i humornou formou, v propojení s historickým kontextem, se dotknout kruciálního fenoménu doby, jímž je stále se rozšiřující – osamělost v davu. Neboť stále většinou platí (přes všechny single trendy) to, co napsal kdysi napůl s ironií, napůl se smutkem, E. M. Remarque: „Člověk bez lásky je jako mrtvola na dovolené..." (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Potěšily mě komentáře Honzáka. Celkem dívatelný dokument, chyběly mi komentáře Jeronýma Klimeše. Má zkušenost je, že před rozvojem sociálních sítích byly na seznamkách hrozné typy. Nyní slyším , že se většina lidí seznamuje na sociálních sítích co ukazuje, že mladí se už nechodí seznamovat do hudebních klubů a ti hromadně zkrachovaly. Podle mě je seznamka dobrá seznámit se s někým ze zahraničí, protože české ženy mají z mého pohledu mizerné povahy. Ta aplikace v závěru dokumentu lokalizující na mobilu lidi v dosahu mě vyrazila dech. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dokument na zaujímavú tému, ktorý ale miesto pohľadu do hĺbky berie veci čisto povrchne a v štýle chichichi, to je ale zábava. Nectiac si ľudské city, veď ľudia sú iba bábky, zahráme sa s nimi a potom skočíme na niečo iné. Kvitujem veľkú odvahu, koľko ľudí išlo so svojou kožou na trh a takto pred kamerou. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak jsem loni zahlédl ve vysílání ČT výzvu, kde bylo něco v tom smyslu, že se pro natáčení dokumentu "Láska jako brambora" hledají muži a ženy jakéhokoliv věku, které zajímá seznamování, a kteří nemají či neměli štěstí v lásce a myslím, že bylo v té výzvě i něco o seznamkách, Zcela vážně jsem přemýšlel, že se toho zúčastním a do Prahy kvůli tomu pojedu. To bylo loni v květnu. Nakonec jsem nejel a teď po zhlédnutí dokumentu toho i trochu lituji, mohla to být zajímavá zkušenost. Nicméně vím, že od té doby uplynulo už 16 měsíců a já jsem opět trochu dál, i když pořád singl. Ale s ohromným zájmem a neskrývanou zvědavostí jsem se na dokument podíval a musím říct, že pro člověka, jako jsem já, je tento dokument plný inspirace a návodů, jak se posunout. Dokonce si troufám říci, že přesně někdo jako já je asi cílovou diváckou skupinou dokumentu. Za čtyři měsíce mi bude 30 let a nikdy jsem neměl vážný vztah, což je dáno asi i tím, že ještě ve svých 27 letech jsem vážil 190 kilo a měl jsem sebevědomí na nule, dnes už jsem o 85 kilo lehčí a díky posilovně i o něco pevnější po té svalové stránce. A abych nezapomněl, neumím oslovovat holky. Takže sekce, kdy se v dokumentu učí nesmělý 21letý mladík oslovovat holky na ulici pod vedením odborníka, pro mě byla těžce inspirativní a možná je nejvyšší čas si to podle zde uvedeného návodu čas od času zkusit. Dále jsme tu měli možnost nahlédnout do jedné videoseznamky, která má v databázi přes sto tisíc klientů se zájmem o seznámení. Dosud jsem o ní nevěděl a rozhodně stojí za to promyslet, zda jí nevyzkouším. Pak tu byla představena profesionální seznamovací agentura, kde vás rozeberou po psychické a psychologické stránce, provedou s vámi typologii barev, naučí vás, jak se vhodně dotýkat partnerky na prvním, druhém, třetím rande, atd. Na mě moc odborné a je s tím moc ofuků, takže díky, do toho bych nešel. A potom speed dating, neboli rychlorande. Toto jediné už jsem vyzkoušel, a to před dvěma měsíci. A byl to super zážitek, byl jsem, ještě spolu s jedním mužem, nejúspěšnějším mužem večera co se týče vzájemných shod. Ale i když jsem dostal kontakt na šest dívek z jedenácti, nějak to nedopadlo. Každopádně za tento dokument patří tvůrcům mé tisíceré díky. Z mého pohledu je to opravdu vynikající dokument plný inspirací, rad a postřehů. Uvidíme, jestli se i díky radám z tohoto dokumentu dokážu posunout po vztahové stránce dál. Nemohu hodnotit jinak než plným počtem hvězd. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že seznamování zajímá Víta Olmera celoživotně. Svižně připravený dokument s použitím dřívějšího materiálu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama