Reklama

Reklama

Komici s.r.o. The Tour

  • angličtina The Tour
Trailer

Obsahy(1)

Komická roadshow, jaká tady ještě nebyla! Knor, Pavlásek, Kočičková, Matonoha, Nedvěd a Ruda z Ostravy projíždějí republikou. Jejich standup show plní ty největší sály. Film Juraje Šajmoviče Komici s.r.o. The Tour je ale hlavně o tom, co se Komikům po cestě přihodí a jací jsou mimo pódium. Knor, jako impresário téměř zešílí, Pavlásek se stává schizofrenikem, Kočičková prožije několik orgasmů, Matonoha sice baví, ale strašně "prudí", Nedvěd blbne lidi svou trapnou magií, Ruda z Ostravy se zbaví osobnosti a bude z něj Michal Kavalčík. Prostě si uděláte v kině výlet s Komiky s.r.o. tak, jak je neznáte, ani znát nemůžete. A nakonec přijde i tolik ojedinělý moment v kinematografii. Protagonisté jsou konfrontováni se skutečným filmovým kritikem! (Road Movies)

(více)

Recenze (56)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako bonus na DVD klidně ano. Jako samostatný film za plné vstupné opravdu ne. (Pro srovnání viz např. bonusový dokument 'Hot Fuzz': The Fuzzball Rally, v němž Simon Pegg, Nick Frost a další členové štábu objíždějí kina s Jednotkou příliš rychlého nasazení.) Jestli mělo nasazení do kin zvýšit povědomí o partě kolem Miloše Knora, nízký divácký zájem dokládá, že tenhle plán moc nevyšel. Film totiž předpokládá diváka s Komiky již obeznámeného, kterému sedí jejich druh humoru (tzn. fanouška). Moc se nezdržuje vysvětlováním, co jsou ti lidé zač (mimo turné je vůbec nepoznáme) a proč bychom na ně měli hodinu a půl koukat. Vtipy vytržené z kontextu vyznívají do prázdna, pokud jste je dříve neslyšeli naživo a v celku. Oceňuji snahu zkoušet oslovovat publikum jinými cestami než živými výstupy (kromě celovečeráku např. živé YouTube přenosy, jejichž vznik film zachycuje), ale do sebe zahleděný snímek jako je tento dělá českému stand-upu spíše medvědí službu. 45% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlel jsem se zda dát tři nebo čtyři a nakonec se kloním k vyššímu hodnocení. Dělat filmovej humor je totiž nejtěžší možná filmová disciplína a dělat filmovej humor v ČR je skoro stejný jako navštívit sadomaso salon, protože je téměř jisté, že když přijdeš s něčím, co má ambice rozesmát lidi, zůraznuju lidi - diváky - návštěvníky kin, ne kritiky, je skoro jisté, že se spustí na strankách tištěných i virtuálních známý hit v podaní odborníků na všechno - mistrů vševědění - filmových kritiků o dnu české komedie a blbcích, který mají ještě tu drzost se na českých filmech smát. Ano i já patřím mezi ty debily, kreteny a diváky s ubohým vkusem, který se rád směje a rád se směje i na českých filmech. Jasně pokud máš 95 minut ve kterým se ti po celou dobu banda komiků + Ester předvádí ne všehno trefí na bránici, na druhou stranu pokud trefí opakovaně, cením si toho. U komiků se zrušilo i zavedené heslo opakovaný vtip není vtipem, protože Ester a její orgasmus, který je střižen na každý vystoupení komiků je vtipný právě neustálem opakování téhož + její jedinečný sarkasmus, když jde na podium se svým orgasmem a utrousí "tohle je ted poslední co potřebuju" měla bránice postaráno o job. Já myslím, že pokud ze sebe vyndáš citron, zjistil si, že intelektuální onanie nad partou "pitomců" co si dělaj prdel z tebe, z tebe i z tebe, ale hlavně ze sebe, životu ani tvému postavení nepomáhaj, měl by tenhle film do tvý tváře ten úsměv dostat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mám pořad Na stojáka rád, na jejich stand up tour jsem osobně byl, ale tenhle ,,dokument" je naprosto zbytečný. Vyjma záznamů ze stand up vystoupení v něm totiž chybí to nejpodstatnější - chybí tu humor... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY ČURÁKU, MOHLI BYSME UŽ KONEČNĚ JET DO PRDELE?!...“ /// Tým geniálních a nevyzpytatelnejch komiků na cestách. Krátkej výstup (na louce) jak se stát komikem, předvede jasnej směr, jakým se bude „děj“ (v uvozovkách) posouvat. Exhibice a hlavně reklama na standup show týhle partičky. Ukázky, rozhovory (mezi sebou), stupidní sexuální narážky, nabitý kulturáky. Něco je ftipný, něco trapný – asi bude záležet na tom, jak to máte nastavený (humorově). Nalijme si čistýho vína. Jestli na těhle komicích a jejich výstupech ulítáváte, nejen že se možná najdete mezi obecenstvem, ale rozhodně si šáhnete do trenek (nejen Kočičkový). Já mám radši jinej druh prdele! Navíc jako film… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nervím, proč má Ruda ekzém. (pod vočima. Tam dole? To neříkal…) 2.) Pavlásek v trenkách mě dokonale vyrajcuje. (vlastně se u toho pokaždý udělám!) /// PŘÍBĚH * HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Komiky na cestách ocení pouze nejvěrnější fanoušci, kteří hltají jejich stand-up show. Všichni si určitě mysleli, že jejich průpovídky během turné po českých sálech jsou děsná hlína a je potřeba filmový záznam, ale výsledek je brutální křeč. Zároveň jde o vzpomínku na dobu, kdy největší bizár republiky tvořil Ruda z Ostravy. Dnes by již nastavenou laťku neměl šanci přeskočit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pominu-li první one man show s Donutilem, který se na nich prakticky udělal, pak prvním průbojovým stand-up pořadem byl pořad Na stojáka. Když se objevil, bylo to jako zjevení. Kenečně protipól nekonečných repríz televarieté a kouzelníků u nichž některé geniální notoricky známé scénky nahlodali moli a zub času. Kdo měl HBO měl přístup jako první, nešel li rovnou do ringu... Až za hodně dlouhou dobu našly TV stanice odvahu tuto zábavu pouštět po desáté večer. Někteří účinkující zapadli, jiní začali být hvězdami pořadu a následně i showbyznysu. Ti nejlepší začali posléze pronikat i do ostatních TV pořadů, stali se z nich moderátoři a herci v reklamách. Klasickým příkladem je Lukáš Pavlásek, který dokonce vydal tuším knihu i křížovky s podobiznou svého zjevu a jeden čas jsem se skutečně bál otevřít konzervu, zda tam také nebude... Nu a jak to v kapitalismu chodí, zprvu velká poptávka začala pomalu opadat, trh se nasytil až přesytil a tak se zřejmě parta zde zůčastněných rozhodla v maringotce jak dávní komedianti harcovat se ode vsi ke vsi a modlit zda tu naplní hospodu, tu něco většího. Proč ne. Až jsem se divil co sálů zaplnili. Jen mne zaujal ten humor... Buď si do filmu vybrali jeho fekálnější část a jde jen o čísi chybu i když i to o skupince levos vypovídá a nebo s tímto jeli na tour... Člověk by si řekl..jasně. Lid venkovský je prostčí, má rád jednoduchý humor a vhodně použité slůvko ,,prdel'' svojí razancí chasu pobaví, ale kdepak. Ostrava, Liberec, Hradec Králové... to nejsou žádné Horní Dolní Lhoty... A tak se tomu dost podivuji a nezbývá než kontatovat lecos ze čtených kritik ve filmu. Aby bylo jasno. Já humor miluji. Mám rád i ten sprostější (asi jako každý), nejsem žádná slečinka, ale je nutno vědět kdy jej použít. Tady to bylo vážně přes čáru a hodně do trapna. Jediný normální a kultivovaný mi tu přišel Nedvěd. Občas jsem měl dokonce pocit z jeho vyhýbavých pohledů mimo kameru, že mu celá ta šaškárna není po chuti. Bohužel. Celý film je naprosto zbytečný a vidět jej je ztráta času. Jít na to do kina, tak se asi tvrdě domáhám vrácení vstupného. Film může sloužit maximálně tak jako homevideo a památka aktérům harcujícím se po Čechách na ,,ty jejich kousky''. Z komediálních výstupů uvidíte asi dva a to už je ale lepší najít si nějaký díl Na stojáka na ytb. PS. Kočičková je opravdu ,,uschlý akát''. Hvězda za Nedvěda. * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek působí jako reklama na šestici komiků a jednu nepohlednou majitelku vaginy. Celou šestici komiků mám rád. O paní jsem se doslechl poprvé a zcela určitě i naposledy. Jejich jednotlivé show nikterak nevyhledávám, ale dovedou mě pobavit, když na ně náhodou narazím. K jejich zaměstnání chovám obrovský respekt, protože si moc dobře uvědomuji jak je složité rozesmívat plné sály diváků. Který humor vám sedne nejvíce je zřejmě otázka osobní preference. Z jednotlivých krátkých ukázek vystoupení i zákulisního děje, mě rozhodně nejvíce bavili pánové Lukáš Pavlásek a Ríša Nedvěd. V závěsu za nimi poté Tomáš Matonoha. Knor mě příliš nebaví, ale oceňuji u něj kreativitu a nekonečný příval nových a nových nápadů. V případě Kavalčíka mám pocit, že už nemá absolutně co nabídnout a dost mě to mrzí. Míval jsem jej celkem rád. Dnes působí už pouze maximálně trapně. Nechce se mi věřit, že by byla jejich cesta natolik nudná, že se do 95 minut vlezla taková neskutečná porce trapných píčovin. Značná část stopáže byla neskutečně trapná. Nicméně našlo se i několik momentů, které mi vydatně rozpohybovaly bránici, proto hodnotím veskrze pozitivně. ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Vzít nejlepší účinkující z pořadu Na stojáka a natočit celovečerní film/dokument o tom jak to vypadá na jejich společném turné byla sázka na jistotu.Na jistotu že se divák bude dobře bavit.O tom že tato parta komiků a jedné komičky opravdu válí svědčí nejenom mnohá shlédnutí videí z jejich vystoupení na internetu,ale také plné sály okresních měst včetně vyprodané pražské Lucerny,které během svojí cesty navštívili.Líbí se mi že kromě útržků jednotlivých vystoupení,film nabízí také nahlédnutí do zákulisí.Diváci co mají rádi stand-up,jistě ocení že se můžou seznámit s tím,jak taková road show vlastně vzniká.Ve filmu je mnoho vtipných hlášek a scének,jedna z nich kde Lukáš Pavlásek popisuje a názorně předvádí jak tráví večery a noci v hotelovém pokoji po vystoupeních se stane jistě kultovní.Ve filmu několikrát padne zmínka o tom že Ruda z Ostravy končí.Fanoušci však nemusí smutnit,protože jak řekl sám jeden z fanoušků,Ruda tu s námi zůstane stále,alespoň díky internetu.Podle mého názoru Michal Kavalčík není jenom Ruda z Ostravy,ale je také znamenitý textař písniček a improvizátor,což mnohokrát dokázal v pořadu Vtip za stovku.Chtěl bych pochválit tvůrce že do filmu plného humoru vložili také scénu která jasně ukazuje že dělal v naší zemi legraci není vždycky sranda,protože téměř vždy se najde někdo,kdo se rád obuje do vás nebo vašeho díla.Pokud máte rádi žánr stand-up comedy,chcete alespoň na chvilku zapomenout na každodenní starosti a ještě k tomu se zasmát,nenechte si tenhle film rozhodně ujít. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Miloše Knora jsem párkrát na stand up viděl (v TV, nejsem fanoušek těchto žánrů) a musím říct, že i když tomuto člověku nečiní potíž vyjadřovat se vulgárně na kameru, o svých skečích alespoň přemýšlí. Což se o Pavláskovi a Rudovi říct nedá. A Ester Kočičková? O té se už za doby mého gymnaziování tradovalo, že šuká psy! Matonoha a Knor ok, ostatní postavit k pásu. Jako film neuspěje. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy TV Nova dostala mastnou pokutu od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání za zařazení snímku "Gauneři" do programu před 22. hodinou, neb se tam mluví hrubě, ba dokonce sprostě. Na Prima COOL krátce po 20.h "Komici s.r.o." předvedli již v prvních pěti minutách takovou smršť "čuráků", "prdelí" a jiných slovních průjmů, že český dabing Tarantinova výše zmíněného opusu proti tomu zní jako kurz společenské konverzace Gutha Jarkovského. Jinak ale tito "Komici" nabízejí celkem hovno, takže jsem se na ně bez pocitu ztráty ještě hodný kus před koncem vysral. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vzniká přesný obraz továrny na zábavu. Občas vázne rytmus vyprávění. Komici po celý film nevystoupí ze svých rolí, nebo hranice je tenká. Film ukazuje, že po smíchu je u nás velká poptávka. Čekal jsem ale legraci větší. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po piatich minútach som pochopil, že som šliapol do hovna. Statočnosť mi nedala a dopozeral som tento "komický" Šajmovičov klenot. Postaviť na stand -upe celovečerný film a ogulášoviť ho hlúpymi medzihrami si v tomto "tak-narýchlo" spracovaní vyžaduje odvahu a drzosť. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsem doslova alergický na Pavláska a Matonohu, Pavlásek mi prostě nesedí stylem a formou (je prostě trapnej, no), Matonohovy stand-up vystoupení jsou pro mě symbolem ubohosti a trapnosti kdesi šest stop pod dnem ubohosti. Nesedí mi Kavalčík, ale Ruda z Ostravy je fajn (bo su od Ostravy). Z téhle party mě nejvíc baví Nedvěd, Knor má světlé chvilky a umí vymyslet dobrý výstup, jen na můj vkus je často prokládá slabými kousky s humorem za každou cenu. Ester Kočičková taky není můj šílek kávy, ale zrovna tohle její vystoupnení o hraném orgasmu je naprosto parádní. Ten film je opravdu jako bonus pro fanoušky stand-upu (za kterého se považuju). Viděl jsem záznam z Lucerny a tohle je příjemné doplnění, přesto se pořád nemůžu zbavit dojmu, že tenhle film proptagonistům spíše uškodil, než aby jim nějak pozitivně pomohl a vrhl na ně pozitivnější světlo. Občas mi při sledování bylo až stydno. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

CSFD je hodne zamerikanizovana - co si tak vsimam, tak hlavne ludia hodnotia a komentuju US filmy. To je ale skoda, lebo nasa CZ a SK/ jako cechoslovak/ porovnavacia baza je Europa, a rozhodne ne USA. Preto sa aj snazim mat vyrovnane hodnotenie filmov - natocilo sa ich statisice, niektore dobre, niektore plane. Na jednej strane nie je dobre hodnotit len cs tvorbu /uzivatel PatoP/, lebo potom cloveku ujde kopa kultovych poliziotteschi filmov, a tvorba velikanov ako bergman, Saura, Fellini, Tarkovskij atd atd. No a nemozno zabudat ani na filmy Zlatej Ery Hollywoodu - tie nezostarnu len tak lahko, su nadcasove a mnohe uz kultove. Na druhej strane zase odmietam amerikanizaciu a sledovat len US tvorbu - z uz vymenovanych dovodov. Jo a k filmu : bieda, bieda, len akasi novodoba estrada putuje napriec CR a nedeje sa tam nic dohromady. Ta estrada sa vola standup show. 30 % ()

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Lituji vsechny, co na to sli do kina. Neskutecne nudna a zcela zbytecna sracka, ve ktere se divak nema sanci zasmat. ()

wader odpad!

všechny recenze uživatele

OMG ty pyczo, píšu to při dvacáté minutě filmu, a bojím se moc bojím koukat se dál, ale v tom tkví ta pravá statečnost - vydržet nevydržitelné a vidět nevídané.... Tak jsem na minutě 33 a napadá mě, že je to podobné takovým těm českým porno videím alá Výměna manželek a další "amatérská tvorba", kde probíhají ony klasické bolestivé dialogy. Akorát v Komici s.r.o. The Nuda se teda moc neprcá. Teda  aspoň zatím. Počkám, co přinesou příští minuty.....  Minuta 36 a s ní Rudovo chlupaté břicho plné zábavy. Je mi trapno.... Minuta 43 - komici se vrací autem ze štace, a milý principál čte smyšlený mail od diváků svým zaměstnancům, kteří vypadají jakoby jim principál slíbil piko, na který je naučil... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Rozpoznat hranici mezi realitou a fikcí je v případě tohoto filmu pod mou rozlišovací schopnost, protože rozdíly se stírají, divák (já) postupně ztrácí přehled, co je hrané a co je myšleno vážně, ale je to vlastně úplně jedno. Film drží pohromadě, ať již v rovině dokumentární či hrané a lehkost, která z něj čiší je pohlcující, smích, který mě za celou dobu neopustil, osvobozující. Komici s.r.o The Tour obsahují spoustu (místy možná lehce nekorektního) humoru, který není pro každého, ovšem v rámci žánru je bezchybný. Bez dalších průtahů dávám 5 hvězd, protože tenhle film a všichni, kdo se na něm podíleli, si to zaslouží! ()

Reklama

Reklama