Reklama

Reklama

VOD (1)

Některé dny jsou důležitější než jiné... Stává se, že některý den vydá za mnoho jiných. Dnes musí Henry Hackett (Michael Keaton), redaktor newyorského bulvárního plátku, učinit několik zcela zásadních rozhodnutí. Jeho žena, novinářka v pokročilém stupni těhotenství, má před sebou své vlastní naléhavé uzávěrky. Henryho šéfová (Glen Closeová), vedoucí redaktorka, dospívá k životní krizi. Její nadřízený (Robert Duvall) se právě dozvídá, že je vážně nemocný. K tomu všemu jsou jejich noviny právě na horké stopě případu, který by mohl odhalit jeden velký skandál a osvobodit dva chlapce, nevinně obviněné z vraždy. Musí se však stihnout uzávěrka! S tikajícími hodinami roste napětí všech, nervy pracují na plné obrátky a někde uprostřed tohoto chaosu nastávají okamžiky, které změní životy těchto lidí navždy. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (59)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

To byla krásná doba. kdy noviny neprodávala tříhlavá kuřata, mrtví novorozenci v popelnicích, do mimomanželské štěrbiny zasouvající politici či dopující sportovci. Tak to byla pochvala tématu a tím veškerá pozitiva končí. Starostí s těhotnou manželkou jsem si totiž užil celkem dost, nevině obviněných černochů jsem viděl nejeden zástup a stres kolem vydání nového čísla ke svému životu nepotřebuji. Proto Noviny považuji za zajímavý pokus, který u mě naprosto selhal svým sterilním zpracováním. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jedno vím zcela jistě, že já bych rozhodně v žádné redakci jakýchkoliv novin nikdy nechtěla pracovat. Napětí, rivalita, neustálé se honění za senzacemi, které by upoutaly co nejvíc čtenářů, by nebyla v žádném případě moje parketa. A ten neustálý boj se svým svědomím, potlačit ho a nechat u ledu, jo pak by to možná šlo. Henry to snad ustane, ale nebude to mít jednoduché a ty nervy s tím spojené mu vůbec nezávidím. Michaela Keatona mám ráda, hrál toho svého redaktora Henryho moc dobře a co nemohu filmu určitě v žádném případě upřít, byla velmi dobře vystavěná gradace filmu, která mě ale stejně o čtvrté hvězdě nepřesvědčila, škoda. Ale "noviny" kvůli tomu nepřestanou vycházet. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Každý den nanovo. S každodenní nebezpečně se blížící uzávěrkou nešetří sebe ani své nejbližší. Zvlášť, když finanční stránka „jeho“ novin není kdovíjaká. Řeč je o novináři s tváří Michaela Keatona, kterému začal další pracovní den. Zatím netuší, že ho může příběh dvou černochů mizejících ve tmě od auta s dvěma odkrouhnutými muži, na čas vyšvihnout do krapet jiného novinářského světla. Hrozivý stín uzávěrky se blíží, v drsném řemesle není na galantnost prostor a gravidní manželka Marisa Tomei nemá pochopení zase úplně pro všechno. Snímek Rona Howarda se umně pohybuje mezi dramatem, kriminálkou a inteligentní komedií. A naštěstí nikde výrazně neselhává. I když, přiznejme si, ani nevyniká. Jen hezky plyne, prokousávajíc se k předem odhadnutelným vrcholům i pádům. Howard použil poměrně rafinovanou strukturu vyprávění, těží ze slušného scénáře (David Koepp se nezalekne žádného žánru) a hlavně obsadil herce, kteří se dokáží pohybovat v dramatické i komediální poloze. Kdybych měl někoho vypíchnout, tak právě jiskrně inteligentní manželku hlavního hrdiny v podání (i přes pupek přitažlivé) Marisy Tomei. Hřejivý inteligentní kousek s příjemným (stejně jako ve zbytku filmu notně zidealizovaným) finále!! ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Sice zábava, ale tak předvídatelná, že i přes příjemnou stopáž jsem se místy nudila. Zasazení příběhu do rámce dvaceti čtyř hodin bylo fajn, ale přirovnávat novináře k Jacku Bauerovi je přece jen trochu moc. A to, že byl film natočený před Jackem, ho neomlouvá. Navíc mě dost naštvalo, že jediná postava, s kterou jsem sympatizovala - těhotná Martha, nakonec stejně nic nevyřeší. Škoda. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a svižná štúdia prostredia od hitmakera Rona Howarda (Čistá duša, Rivali, Apollo 13). Jeden deň v redakcii newyorského bulvárneho plátku z pohľadu redaktora (Michael Keaton), ktorý musí okrem práce riešiť aj problémy v osobnom živote. Veľmi príjemná, vtipná, ale aj napínavá oddychovka s vynikajúcim obsadením. Okrem Keatona si vo filme zahrali Glenn Close, Rober Duvall, Randy Quaid alebo Jason Robarts. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Při psaní postavy těhotné manželky Henryho Hacketta (Marisa Tomei) otěhotněly obě manželky scenáristů bratrů Koeppových. (kenny.h)
  • Postava Henryho Hacketta (Michael Keaton) byla inspirována Richardem Espositem, uznávaným americkým novinářem, mimo jiné držitelem 5 ocenění Emmy. Americký novinář a publicista Michael James McAlary, držitel Pulitzerovy ceny, byl inspirací pro postavu Michaela McDougala (Randy Quaid). (kenny.h)
  • Šéfredaktorka Alicia Clark (Glenn Close) byla v původním scénáři muž Alan. Ron Howard požádal scenáristy o změnu, aby redakci nedominovali pouze muži. Zároveň chtěl vykreslit vnímání mocné ženy v mužské pozici jejím okolím. (kenny.h)

Reklama

Reklama