Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (318)

Adasin 

všechny recenze uživatele

I přes (silnou) počáteční nezajímavost a tuctovost mě Výkupné nakonec dokázalo celkem strhnout, a to především díky výborně šlapající druhé polovině - až podezřele odlišné od zbytku filmu - a hercům, kteří se v ní konečně probrali a začali pořádně hrát (poklona Gibsonovi a Sinisemu). Ne, že bych se vyžívala v násilí (to vůbec ne), ale příjemně překvapilo, že na konci nešetřili krví, aspoň to vypadalo reálněji a vůbec to působilo lépe. Celkově fajn thriller, vzpomněla jsem si při něm na Arlington Road s Jeffem Bridgesem. 7/10 ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný americký thriller natočen spíše průměrným způsobem, ale je pravda, že Mel Gibson to pozvedá na výrazně vyšší úroveň, jinak by výsledek dopadl o poznání hůř, zbylé obsaní je totiž tak slabé až nesympatické, až to odvádí pozornost. Na můj vkus je tam až moc amerického hrdinství, ale naštěští je Melda hodně přesvědčivej, takže výsledek je přecejen v pohodě... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Silný herci vo filme, ktorý má dobrý scenár a nápaditú réžiu. Až mi príde smutno, že režisér ako Ron Howard natočil Hillbilly Elegy. Tu ide na istotu. Postupne rozvetvuje príbeh... je drsný, surový a emočne komplexný. Scény medzi Gibsonom a Russo majú spád a sú uveriteľné a rovnako je tomu aj s krimi zápletkou. Dýcha z toho ešte radosť z filmu. Snaha vypovedať príbeh inak. Je tam neustále prekvapovanie a obstojný záporák. Niečo takéto dokázalo vyprodukovať len veľmi málo filmov. Pre mňa príjemné a nostalgické. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka, kdy se unese potomek bohatého podnikatele a v naději na odčerpání životních úspor tohoto byznysmena, kuje únosce pikle a zápletky tak, aby dotyčný obchodník o své dolary skutečně přišel. To by to ale nesměl být Mel Gibson! Pokerový hráč s železnými nervy hadra! Být paní byznysmenovou, tak mě z něj trefí šlak a pak svého muže asi uškrtím tkaničkou od bot před zraky rovněž vyděšeného agenta FBI! Nebo naopak. Fakt dost dobré ... i když tento film znám jako své po půl roce prošlápnuté boty ze Sportissima, pokaždé mě baví! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal hlavně kvůli mému oblíbenému herci, kterým je Gary Sinise. Mela Gibsona moc nemusím, ale zde mi ani moc nevadil. Čekal jsem, že to bude souboj mezi Gibsonem a Sinisem, ale když na začátku toho kluka unesla banda grázlů, trochu mě to zklamalo a film mě moc nebavil. No souboj nakonec přišel, když se nepovedlo předání a Gibson se rozhodl únoscům postavit. Jak mě první půlka nebavila, tak se mi ta druhá líbila. Některé dějové zvraty sice byly předvídatelné, ale posledních 20 minut se mně osobně velmi líbilo. Jinak Gary Sinise mi ve filmu hrozně připomínal jinou svoji postavu, a to sice budoucího Maca Taylora z CSI:NY. Nejen proto, že ho hraje, ale i tím, že v některých chvílích vypadal úplně stejně, byl to také polda, děj se odehrával také v New Yorku a měl i stejného českého dabéra. Nebýt té horší první půlky, možná bych šel s hodnocením výše. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 40 373 diváků, což znamenalo tržbu 2 309 002 Kč. Snímek se tak stal 4. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama