Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Shit 

všechny recenze uživatele

Já nevim na co si tady všichni stěžujete, podle mě to je skvělej thriller s výborným Melem Gibsonem a Gerym Sinisem, jejich výkon pro mě rozhodně neni zklamáním, spíš naopak a některý scény opravdu soijí za to. Děj je rozhodně originální a je i dost napínavej, takže vůbec nenudí a díky Gibsonovi dokáže i slušně pobavit. Ron Howard se za to vůbec stydět nemusí ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem od toho více, ale nakonec to nebyla tak špatná podívaná. Mel Gibson, Gary Sinise i Renee Russo předvádějí takové své spíše průměrné výkony, a ani ostatní herci nejsou nijak zvlášť výrazní. Drama to nakonec bylo, ale přece jen tak nějak kalkulované a předem očekávané, tudíž nepřekvapivé. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S únosci se nevyjednává – stará známá věta a Mel Gibson si to přepbral pěkně po svém. Pořádně s nimi vyjebal a tak je to správné. Nečekali to ani únosci ani FBI. Film potažmo příběh měl pár zajímavých momentů, slušné herecké výkony, ale jako celek mě zas až tolik neokouzlil, abych tomu musel dát moc vysoké hodnocení. Nebyla to špatná podívaná, Gibson i Gary Sinise podali velmi dobré výkony, Rene Russo to pořád sekne i tak to ale vidím maximálně na lepší průměr. Což znamená 60%. Je tu totiž dost věcí, které působily poněkud nevěrohodně. Gibson si zahrál rozhodně v lepších filmech než je tento. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé asi před sedmi lety, tak mé nadšení neznalo meze. Po dlouhé době jsem se na to podíval znovu a nadšení téměř stejné. Možná, že některým lidem se to zdá jako pouhý rutinní thriller o únosu. Ale mně to tak rozhodně nepřijde. Je to hlavně díky tomu, jak to Ron Howard dokázal skvěle a napínavě natočit. Jeho režie u tohoho snímku je výborná. A herecké obsazení? No, lépe být vybráno nemohlo. Mel Gibson dokáže opravdu zahrát vše naprosto excelentně a tady jen potvrzuje, že je to jeden z nejlepších herců a jeho role multimilionáře mu tedy sedla . K němu se krásně hodí stará známá ze Smrtonosné zbraně Rene Russo, která je velmi krásná ale umí i hrát. Ovšem role padoucha v podání Garyho Sinise nemá chybu. Kdoví, jestli to není nejlepší role Siniseho a také nejlépe zahraná . A do toho všho má snímek působivou a strhující hudbu. Scéna, kdy Gibson vytáhne na stůl peníze a nabízí je jako odměnu je super. Jako třešnička na dortu je pro mně konec. Většina filmů má konec zkažený, že to potom sráží celkové hodnocení. Ale podle mně Výkupné mezi ně nepatří. Tomuto thrilleru jsem zatím nenašel nic, co by se dalo vytknout a proto nemůžu jít pod 5*!! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po novém zhlédnutí v telce po letech (v nevalném českém dabingu, jak jinak) mi to přišlo dost slabé. Nepřišlo mi to vůbec napínavé (dílem proto, že to znám v podstatě nazpaměť, a dílem proto, že mi bylo ukradené, co se stane s tím uneseným klukem), ta předpotopní devadesátková technika tam je dnes vyloženě k smíchu, obsazení je dost bída (Gibsona jsem nikdy nemusel, v ženských rolích jsou samé šeredky a zbytek castu jsou vyloženě herci druhé, ne-li horší kategorie), a celé to na mě působilo strašně televizně lacině, občas až amatérsky. Podle mě je to film, který je zde poněkud přeceněný. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie bolo o niekoľko dní oneskorené z dôvodu Gibsonovej akútnej appendoktómie. (fishki)
  • Keď dochádza k výmene peňazí, Shaker (Gary Sinise) povie Mullenovi (Mel Gibson) cez vysielačku: "Veľa šťastia, Lennie." Toto je odkaz na postavy Lennieho Smalla a Georgea Miltona z románu Johna Steinbecka "O myšiach a ľuďoch". Sinise hral Georgea Miltona vo svojej filmovej adaptácii O myšiach a ľuďoch z roku 1992, ktorú režíroval a produkoval. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama