Reklama

Reklama

Konečná

  • Irsko Terminal (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pozdní večer, nástupiště metra je vylidněné, jen uklízeč a cestující, který čeká na vlak. Na vlak, který nepřijíždí. Proto dostane radu, aby na něj počkal v místní kavárně Terminálu. Tam se Bill (Simon Pegg) seznamuje s okouzlující Annie (Margot Robbie). Přiznává se jí, že pomalu a bolestivě umírá, a tak spolu přemítají, jak by mohla vypadat jeho smrt. Billovi se to však nelíbí, ale to už Annie rozjíždí svoji touhu po krvavé pomstě. (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (70)

silentname 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa stane, že máme pred sebou film, ktorý by chcel hrať veľkú ligu, no nemá na to sa stať ničím veľkolepým. A presne do tejto kategórie spadá aj "Terminal". Osobne som bol celkom zvedavý čo sa tu ponúkne. Obsadenie bolo slušné, Margot Robbie vie hrať šialené ženské a vizuálne to malo dosť veľký potenciál. No film nie je vôbec celistvý. Reálne to chce svojich divákov zamotať a dostať do svojho vlastného začarovaného "Wonderlandu". Výsledne je ten film potom rozbitý, zmätený a len veľmi ťažko dokáže udržať svojich divákov. S výnimkou svojho dizajnu a vizuálov, ktoré sú veľmi dobré. Len bojoval som miestami s filmom, lebo som mal pocit, že absolútne stratil svoj smer. Samozrejme príde aj neočakávaný zvrat, ktorý niektoré veci vysvetlí a celkovo to dá aj zmysel, no miestami som mal pocit, že film reálne nemá nejakú hlbšiu pointu, ktorú by som mohol v tom nájsť. Jediná výnimka je jeho záver a scénky medzi Margot Robbie a Simonom Peggom, alebo ich pomenujme Annie a Billom. Tam ma film dokázal aj celkom chytiť. Minimálne svojimi nápadmi vizualizácie jednotlivých predstáv o smrti. A úprimne som mal pocit, že to začína aj fungovať. No potom sa to sústredí aj na tých dvoch zabijakov, ktorých story ma neberie ani v najmenšom. A potom sú tu maličkosti, ktoré dokopy nakoniec nezapadnú nikam. Ako napríklad Bill, ktorý čaká na vlak, ktorý neexistuje. Ako napríklad dôvod prečo boli tí zabijaci terčom. Len pre zábavu? Ja neviem. Hľadať v tomto filme nejakú zásadnú pointu je dosť ťažké. A jeho pomsta je na mňa tak neskutočne komplikovaná, že mám pocit, že sa to dalo spracovať aj inak. Tento film rozhodne nie je nič veľkolepé. A úprimne poviem, že ma to mrzí, lebo si myslím, že to niečo veľkolepé aj skutočne mohlo byť. Hodnotenie: C- ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se koukl jen proto, že tam hraje Margot Robbie a s ní Simon Pegg. Říkal jsem si, že to bude zajímavá kombinace a ona byla naprosto skvělá. Tenhle film mě překvapil na celé čáře. Zamotaný od začátku do konce furt to nedávalo smysl jen střípky a pak to přišlo velké finále. Tenhle film je opravdu zajímavý a skoro vůbec nepropagovaný a já si myslím, že je to škoda protože těch 90 minut s Margot Robbie jsou naprosto boží. 80% ()

Reklama

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Je to kapku rozporuplný. Herecky super, zápletka je dobrá, člověk do konce neví o co jde. V závěru přijde několik překvápek. Pro člověka, co má rád moderní noir jsou to vizuální orgie. Jediný, co podle mě pokulhává je zpracování příběhu - nešťastný průstřihy, který občas prozradí až moc a působí nadbytečně, protože lehce myslící člověk si spojí souvislosti i bez polopatickýho vysvětlování. Je zkrátka vidět, že je to něčí prvotina, ale spousta věcí okolo to zachraňuje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie opätovne ako ženská darebáčka či sociopatka, čo sa osvedčilo napríklad v Ja, Tonya. Výkon podobný, ani vlastne nemusela meniť zavedený štandard. Inak film prešpekulovaný a vlastne ani nie až tak originálny, keďže podobné naháňačky mačky s myšou sme už videli niekde inde. A miestami dosť filozoficky ukecaný. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Filmy s překvapivým koncem, nebo chcete-li "mindfuck movies" jsou jedny z nejlepších, na které můžete narazit, pokud jsou ovšem kvalitně napsané a zrežírované. Shutter Island, Memento, Fight club a spoustu dalších mají jeden společný jev. Po celou stopáž filmu Vám totiž dávají malé nápovědy, náznaky, díky kterým sami můžete přjít ( nebo si aspoň odvodit ), kam to celé spěje. Na konci pak přichází onen zmiňovaný šok a emoce, které z podstatné části plynou z toho, že jste pointu měli celou dobu před očima. Terminal se ale do tohoto žánru neřadí. V Terminalu se totiž valnou část filmu díváte na příběh, který nedává moc smysl, aby Vám na konci byla prozrazena pointa, která ale s filmem nemá nic společného a předpokládá, že budete šokováni. Stejný efekt by nastal, i kdyby Vám film na konci prozradil, že Margot je dinosaur a Simon Pegg je vetřelec nebo jakékoliv jiné zakončení, které v celé stopáži nijak nefigurovalo a nešlo si odvodit. Prostě špatně odvedená práce, která žije jen díky zvučným jménům. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama