Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Předem budu mluvit o rádoby ekolozích v komentářích. Já rozhodně taky nebudu hodnotit naši situaci na toto téma, protože tomu nerozumím, ale po tomto filmu tomu právě rozumím. Jde mi o to, že všichni dělají jakože znají skutečnou pravdu a chápou jak je naše situace ve skutečnosti v pořádku. Nevím. Buď filmu dali "odpad!" s tím, že to ani neviděli a nebo při tom honili a koukali v druhém okně na porno. "odpad!" a nebo podobné ohodnocení může dle mého dát jen ignorant a nebo někdo, kdo jen z principu nemá rád Lea. Takže v každém případě buran. Proč? Protože za prvé: tenhle film je neuvěřitelně kvalitně natočen. Hned první scéna, kde Leo vypráví o Boschově obrazu mne vtáhla a tak to bylo i celý film. Obrazová a scenáristická stránka věci je podaná dokonale. I lépe než u normálních hraných filmů. No a za druhé: ten film plní veškeré požadavky k tomu, aby to byl dobrý dokument. Informace jsou podány jednoduše a srozumitelně. I já bych kupříkladu celý onen problém pochopil a dokázal o tom sám mluvit celé hodiny. Samozřejmě pak záleží na člověku, pokud ho film nějak oslovil výjimečně, ale mne ano. Po tomto filmu mám chuť chránit životní prostředí a chci svět zachránit. Jen je škoda, že nám ve filmu nějak přímo ani neřeknou jak. Krom toho, že by jsme měli omezit kravské maso. Navíc je film pro mne lahůdka už kvůli práci mých oblíbenců a to Reznora a Rosse, kteří i s písní A Minute to Breathe odvedli úžasnou práci. Taky tu nejde jen o globální oteplování, ale i o rozkrývání korupce velkých společností s fosilními palivy pro americkou politiku. Tenhle film není špatný. Rozhodně ne. Ten kdo by řekl, že je, tak podle mne nechápe závažnost problému. Jinak nevidím jiný relevantní důvod. Jeden z nejlepších dokumentů vůbec. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když mi takto naléhavou zprávu tlumočí Leonardo DiCaprio, tak holt prostě ten palmovej olej žrát nebudu. Filmařsky to nijak převratné není, kolikrát ani úplně zábavné, ale zaujalo mne, že nepoužíváme obnovitelnou energii převážně díky lobby uhelného průmyslu. Budu tedy doufat, že Elon Musk vyrobí ten megazdroj a ze světa se nestane postapokalyptická pustina. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ať už jsou některé věci, co jsou zde řečené, skutečně pravda, nebo jsou trochu přitažené za vlasy, aby vyzněla výpověď dokumentu ještě tíživěji a intenzívněji, ale tohle je prostě film, s nímž sdílím názory a který říká to, co si myslím. Lidé kurví tuhle Zemi a musí se nám to vymstít, pokud se sami nezměníme. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Myšlenka natočit další popularizační film o problematice globalní změny klimatu je ušlechtila. Nicméně amíci se hodně soustřeďují na emoce a ne na fakty. Film jako celek klouže po povrchu, aniž by nabídl opravdová řešení a serioznější debatu o tom co bude. Například film nám serviruje elektromobily jako řešení. Auto na elktřinu je podle nich hotová technologie, která není v provozu jen kvůli loby těžařských firem. Je naivní si myslet, že je možné jen tak přejít od spalovacího pohonu na vodik nebo elektřinu. Výroba baterii a elektormobilu spotřebovává energii, která se musí opět získat spalováním fosilních paliv. A elektřina pro jejich pohon se musi take z něčeho vyrobit. Proto pokud jezdím elektromobilem, můžu si bez víčitek jezdit s pocitem, že dělám něco pro planetu, ale ve finále žadne CO2 neušetřím. A jak to bude například s letadly ty budou létat na co? Kurva a co tam děla svatý Franta. Co ten ma společného s klimatem. kdyby místo toho žvanění dovolil těm kudlankam používat šprcku tak nas tady neni 7mld ale míň a planeta by tolik nedostava zabrat. BTW Jaký mělo význam měnit název filmu pro českou produkci? ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Na okraj tohoto pěkného dokumentu si připisuji výstižnou báseň Margaret Atwoodové: "The moment when, after many years / of hard work and a long voyage / you stand in the centre of your room, / house, half-acre, square mile, island, country, / knowing at last how you got there, / and say, I own this, // is the same moment when the trees unloose / their soft arms from around you, / the birds take back their language, / the cliffs fissure and collapse, / the air moves back from you like a wave / and you can’t breathe. // No, they whisper. You own nothing. / You were a visitor, time after time / climbing the hill, planting the flag, proclaiming. / We never belonged to you. / You never found us. / It was always the other way round." ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama