Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 579)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak niečo krásne jednoducho-zložité tu nebolo pekne dávno. A nepamätám, kedy som za posledných päť minút zmenil hodnotenie o celú hviezdičku. Počas celého sledovania to bolo na pekné kvalitné štyri, no záver bol tak ohromujúco dojemne neprekonateľne perfektne spracovaný a navyše ten trefne napasovaný odpaľujúci song od Oasisu ma prosto odrovnali. A chcem aby som si to pamätal ako jeden s najoriginálnejších snímkov o osudovej, nenaplnenej a tragickej láske. A Kutcherovi to snáď už pôjde len takto a lepšie. 100%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle je majstrštyk a to jak dějový, tak svou pointou. Byla chvíle asi kolem 40 minuty kdy jsem se trošku ztrácel v dění, ale nějakým zázrakem jsem se zase vrátil do hry a od tý doby jsem příběhu zcela propad. Cokoli říct, by mohlo znamenat prozradit víc než by bylo zdrávo a nejsem zde kvůli tomu abych komukoli kazil filmový zážitek, takže pokud chceš dostat chytrý a emotivní, ale přitom ne žádný filozoficky náročný biják je tohle výborná volba. Ashton Kutcher odehrál svou životní roli o tom žádná. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Výtečný snímek postavený na domněnce, že i sebemenší událost může zásadně ovlivnit váš život ... Škoda některých logických trhlin, jinak by to bylo za 5*. Nechybí tomu atmosféra, svižný děj a především spousta skvělých scén, ale mohlo to být skutečně lepší, takhle je to jen nedodělanější bráška DVANÁCTI OPIC. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí se OD rázem vyšplhal do mé top 75 všech dob (75 proto, že za každej rok mýho oblíbenýho filmovýho období mám jeden top film a někdy to bylo docela perný vybírání, přestože nové tisíciletí mi příliš práce s výběrem nedává). Mám rád časové paradoxy a hrdiny, kteří se snaží zachránit svůj svět a dojít štěstí s milovanou ženou. Tady je to podpořeno ještě solidními hereckými výkony a rychlým dějem, kterému nechybí zajímavý příběh a neobvyklá zápletka. Ke konci sice jde celou hodinu předtím pracně budovaná logika drobínek do háje, ale v té chvíli mi to už moc nevadilo, protože tak povznášející a zábavný majstrštyk jsem už moc dlouho neviděl a prostě mi to bodlo. Navíc tak zábavný a povznášející kus natočený dokonce deset let pSs (po Statečném srdci). Nedivím se, že do toho Kutchera vložil tolik prostředků, práce i přemlouvání. Vyplatilo se mu to. A to že pro roli své lásky získal Amy Smart filmu taky dost prospělo, protože je to prostě roztomilá pusina :) A takové malé upozornění pro všechny (a navíc i spoilerové varování). Tento film má tři možné konce, které tvůrci natočili. Jeden dobrý (žijí spolu šťastně až do smrti), druhý neutrální (žijí, ale ne spolu, šťastně až do smrti) a třetí špatný (přinejmenším jeden z nich žije šťastně až do smrti). Nejsolidnější zážitek z tohoto filmu budete mít s tím špatným, který je v režisérské verzi. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ashton Kutcher, který si mohl tímto filmem zajistit nesmrtelnost, mi přijde jako jedna ze slabin jinak dost zajímavého filmu na věčně aktuální téma: změní-li se v naší minulosti jedna jediná drobná věc, může následovat sled dosti významných událostí ?!?!. Malý představitel Evana se mi líbil mnohem víc, měl krapet morbidnější výraz a to by bývalo bylo dobré i u Evana dospělého, abychom mohli být v napětí, co se z něj všechno ještě může vyklubat. Občasné nelogičnosti a "hra proti nastoleným pravidlům" (viz Anthony) mě netrápily tak jako otázka, proč musí mít každý cestovatel v čase pořád dokola křeče a tady k tomu ještě chrlení krve, vždyť opakovaný vtip není vtipem a kdyby to milý Ashton aspoň zahrál vždy trochu jinak.......Naopak Amy Smart byla ve svých různých verzích vždy skvělá. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Tínedžeri Evan, Kayleigh a Tommyho navštívili kino, v ktorom sa práve premietali filmy Blbý a blbší (1994) a Sedem (1995). Oba, tak ako Osudový dotyk, sú z dielne New Line Cinema. (Peter-1307)
  • Na konci filmu jde Evan (Ashton Kutcher) po ulici a telefonuje. V odrazu okna budovy můžeme vidět kameru. (imagoo)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama