Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

POMO 

všechny recenze uživatele

Množstvo vizuálnych režijných vychytávok, neskutočne nadupaný dej a tajuplná atmosféra, podporená krásnym mysterióznym a emotívnym soundtrackom vás načisto pohltia a sprostredkujú vám pôsobivý a dojímavý zážitok. Ale pri aktívnejšom používaní hlavy neraz zakopnete. Niektoré zvraty sú iba pre efekt a stráca sa v nich zmysel predchádzajúceho diania (prečo sa nevrátil viacej krát do jedného okamihu a nevypiloval jeho okolnosti tak, aby bolo všetko perfektné?!). Vlastne je to celé taká naivnejšia verzia Dvanástich opíc, točiaca sa nie okolo zániku sveta, ale okolo lásky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl prvý krát bol som tak fascinovaný že som si ho musel pustiť ešte raz. Dej filmu je na tak vysokej úrovni a tak prepracovaný že diváka vtiahne do deja maximálne ako to len ide. Strašne dobre dosadené časové skoky cez denník k dobrej ale vždy aj zlej prítomnosti, proste jedinečná myšlienka................... Soundtrack Michael Suby: 1. Main Theme [2:19] ,2. Evan's Plan/Evan & Mom [2:52] ,3. Mom and Evan/Evan's Drawing [2:05] ,4. In the Basement/Knife Blackout [1:26] ,5. Going to See Dad [0:25] ,6. Jason's Funeral [0:49] ,7. Lenny's Explosive Flash/Hypnosis [3:03] ,8. Tommy's Right Hook/We're Moving [1:27] ,9. Burnt Crockett [1:39] ,10. Drive to See Lenny/Inside Lenny's Room [2:14] ,11. The Mailbox [1:15] ,12. The Diner [1:08] ,13. Kayleigh's Funeral [1:38] ,14. Evan's Warning [2:54] ,15. Sorority Strut [1:00] ,16. Evan Kills Tommy [2:05] ,17. Prison Escape [0:48] ,18. Prison [1:06] ,19. Stigmata Flashback [0:52] ,20. Evan & Kayleigh/Kayleigh Loves Lenny [2:48] ,21. Blowing Up Kayleigh [1:17] ,22. Lockdown Lenny/Send You a Postcard [3:13] ,23. Evan's Escape [1:48] ,24. Everyone's Fixed Memories/The Butterfly Effect Reprise [3:26], ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když pominu psycho začátek, jedná se o hezký a smyslný film. V prvních minutách jsem ale byla dost zmatená a absolutně jsem netušila která bije. Pak se vyjasnilo a já nestíhala zírat. Ashton Kutcher hrál tak, jak ho ještě neznáme a Amy Smart mu byla skvělou parťačkou. Ubíjející pocit bezmoci jsem maximálně prožívala s nimi. A děsí mě jen pomyšlení, že by se za mě někdo takhle obětoval a já žila v nevědomosti. U konce mi dokonce ukápla slza. Pěkné, 4*. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Neustálá bezvýchodnost a beznaděj v perfektním obalu časových skoků a následných katastrof. V době, kdy byl Osudový dotek ještě neznámým videokultem, jsem zůstal před obrazovkou opařen, protože takovýhle režisérský debut je učiněným zázrakem. Není moc filmů, u kterých si divák víc přeje šťastný konec, protože těch průběžných špatných je na jednu nervovou soustavu až moc. Někdy dosáhneme vítězství jen skrze oběti. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, který ovšem zůstal nedotažený. Jakoby scénárista nevěděl, jak dál. Takže onen dobrý nápad začal opakovat v různých variacích a pak to ukončil, aby se to netáhlo donekonečna. Bohužel se tak vytratí v úvodu skvěle vybudovaná atmosféra a film upadá do šedi průměru. Naštěstí se to děje pouze pozvolna a konec přichází relativně včas. Mohlo by se zdát, že můj komentář je v rozporu s mým hodnocením. Chápejte tento výlev spíše jako postesknutí nad tím, že skvělá myšlenka tak nějak vyšumí do prázdna. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Roku 2004 získal film Cenu diváků na mezinárodním festivalu fantastického filmu v Bruselu. (Terva)
  • Dům, který prodává Evanova matka (Melora Walters), je nabízen realitní společností "Century 21" (viz. cedule před domem); ta působí i v České republice. (Michalechal)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama