Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

Jossie 

všechny recenze uživatele

No možná to bylo trochu překombinované, ale přesto mě bavilo sledovat úsilí hlavního hrdiny, s jakým se pokoušel změnit minulost, aby současnost byla dokonalá, aby nakonec rezignovaně zjistil, že to tak být nemůže a vybral poměrně drastické řešení. Zajímaví neokoukaní herci, sci-fi říznuté dramatem, drsný a poměrně dost napínavý děj, takže když to sečtu, já jsem byla spokojená. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Konečně po čase film po kterém mi zůstal hřejivý pocit u srdce a který si 5 hvězdičkové hodnocení plně zaslouží. Osudový dotek je jeden z nejlepších sci-fi filmů s orginálním příběhem o změnách minulosti a s výborným scénářem. Z celého filmu bych nevypustil jedinou scénu. Kutcherův nejlepší film. Nádherný film, který lze každému doporučit a svým příběhem nenechá nikoho chladným. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

První třetinu si mráz udělal z mých zad autodráhu, zhruba v polovině jsem netušil, která bije a nečekané posuny v ději mně držely v napětí a na konci bylo v mém případě o dalšího spokojeného diváka navíc. Hutná atmosféra, výborná režie a hlavně zajímavý příběh dělají z The Butterfly Effect podívanou, která nenechá vydechnout. Potom se i logické díry ve scenáři a skutečnost, že téma časových paradoxů není nikterak objevné (a bylo zde již zpracováno v mnoha lepších provedeních), dají s klidným srdcem prominout. Tenhle film dokáže hodně zaujmout. A jen tak na okraj, Amy Smart je nádherná :o) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm. Mám já to ale šťastnou ruku na filmy. Včera Jednoduchý plán, dneska Osudový dotek. Dva výborné filmy, které krom pětihvězdičkového hodnocení nic nespojuje. O tomhle filmu jsem věděl jen skutečně něco málo, neb nerad znám cokoli dopředu. Věděl jsem, že Ashton hraje hlavní roli, a že to bude další film, kde se dočkám skvostné Amy Smart. A taky že se bude trochu cestovat časem. Zaprvé jsem pochopil, co na něm Demi má. Zadruhé Amy Smart je zkrátka dokonalá. Zatřetí, fracek Tommy se okamžitě zařadil mezi mé nejnenáviděnější charaktery všech dob. A konečně začtvrté, film je skutečná emocionální horská dráha. S jakým umem a rychlostí dokáže přepínat emocemi jak televizi dálkovým ovladačem, to je nevídané. Jistě mám své výhrady, a to kupodivu především k názvu... Efekt motýlích křídel? Mávnutí motýlích křídel způsobí tajfun. Tady se mění zásadní věci, a přesto má vše stále stejné dějiště, stejné charaktery... Svým názvem evokuje něco hlubšího, a přitom je ve své podstatě hlavní chyták filmu ohromně povrchní. Ale to je jen malá vada na kráse. Občas to chce přimhouřit očko. SPOILEROIDNÍ PÉES. V jednu chvilku bych byl raději, kdyby Ashton radši pokračoval v tom, k čemu se chystal, a nevrhal se na ten pitomý deník... :o) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha variací na sci-fi povídku The sound of thunder od Bradburyho. Sice ke konci se už do toho autoři začali trochu zamotávat a začaly se objevovat různý drobnosti, co si navzájem odporovaly, ale já to prostě beru jako takovej jeden velkej úlet na LSD a hotovo :-) Nemá cenu se v tom pitvat a hledat nějaký chyby a díry v logice. To si ten film vůbec neužijete. Jinak já jsem k filmu objevil čtyři alternativní konce. Tři z nich jsou skoro stejný (liší se cca posledních 30 sekund filmu) a jeden je teda výrazně odlišnej. Ale ani jeden z konců mi nepřišel zrovna jako nic moc extra. Pro mě to úplně na 5 hvězdiček neni, ale rozhodně to řadim mezi filmy, který stojej za vidění. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Mimo státu Washington se natáčelo v Kanadě. (Varan)
  • Scénář k filmu byl jeden z těch nejčtenějších mezi producenty, přehazovali si ho jako horký brambor, než do projektu vstoupil Ashton Kutcher. Pak se ho okamžitě chopili v New Line Cinema. (don corleone)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama