Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

novoten 

všechny recenze uživatele

Neustálá bezvýchodnost a beznaděj v perfektním obalu časových skoků a následných katastrof. V době, kdy byl Osudový dotek ještě neznámým videokultem, jsem zůstal před obrazovkou opařen, protože takovýhle režisérský debut je učiněným zázrakem. Není moc filmů, u kterých si divák víc přeje šťastný konec, protože těch průběžných špatných je na jednu nervovou soustavu až moc. Někdy dosáhneme vítězství jen skrze oběti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto uzasnej film. Na to, ze reziseri nic jinyho nenatocily a Ashton je blbecek, co hraje jen v trapnejch komediich a to jeste spatne, se jim poved mistrovskej kousek. Ashton podava zivotni vykon a Amy Smart hraje taky slusne a jeste je to pekna holka a ani detsti predstavitele nejsou vubec spatny. Jednoznacne nejlepsi dite je Tommy. Pribeh je hodne promakanej, sviznej, tajemnej a napinavej a ma originalni konec. Ale nejake to drobne zaskobrtnuti v logice se tu najde, ale jde jen o drobnosti. Po tom, co jsem film skouknul, jsem si ho pustil jeste jednou, ne ze bych ho nepochopil, vse je srozumitelne, ale je to proste pecka. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na úvod dvě z filmu vzešlá ponaučení, která jsou pro nás už stejně pasé: Pokud budete v dětství říkat všem, které máte rádi, že je nenávidíte a že jim vyvraždíte rodinu, budete žít spokojený život a taky nikdy jako děti netočte nazí Robina Hooda, obzvláště ve sklepě.. Docela nadhodnocená záležitost, která každou další cestou do Evanova paralelního vesmíru ztrácí dech a nápaditost takovým způsobem, že jsem asi tak u čtvrtého "božského zásahu" už měl nutkání hodit mu ty sešitky do hořícího krbu, nicméně pěkná vězeňská hláška ("Shit on my dick, or blood on my knife.") a hlavně open ending s Oasis to nakonec vytáhli na nikterak zářivé čtyři hvězdy. A název Osudový dotek? Tak to je jen další úkladná vražda českých distributorů.. Chápu, že "Motýlí efekt" není dvakrát atraktivní, ale Osudový dotek zažil Ashton KutchMoore leda tehdy, když mu na párty, kdy se ještě osobně neznali, šáhla Demi do rozkroku.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pravda, pokud by byl dojezd takový, jako rozjezd, tedy skoro stoprocentní psycho, byl bych spokojen. Ovšem v druhé třetině, tváří v tvář veselým barvičkám a rozpustilému kampusu, to bledne a i když se snímek chce vrátit podruhé do stejných kolejí a částečně se mu to i daří, už to prostě není ono. Také s vědomím toho, že se mohl hrdina pořádně zamyslet a logicky pouvažovat, při kterém rozhodnutí by všechno zůstalo tak, jak má, ale hodinový film by asi nebyl to pravé. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V podstatě nemám co vytknout. Mám rád Sci-Fi postavená na cestování v čase typu "Frekvence" nebo "Cesty do neznáma". Když k tomu přibude slušná atmosféra skoro jako v "Donnie Darko", pak k úplnému uspokojení chybí velmi málo.... Jak je vidět, i bez hereckých hvězd a obřího rozpočtu (za pouhých 13 mil.!) lze natočit film, který dokáže maximálně zaujmout. Chce to "jenom" originální nápad a výborný scénář :) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Všetky väzenské scény sa natáčali v skutočnom väzení (štát Washington), so skutočnými väzňami. (Peter-1307)
  • Když se Evan Treborn (Ashton Kutcher) vrátí v čase a změní minulost, dozvídáme se, že vždy následuje změna popisující jeho měnící se vzpomínky, což má za příčinu fatální poškozování jeho mozku. Navzdory tomu se však po každé změně diví, co se děje, ačkoliv by to měl vědět. (Nathaniell)
  • Elden Henson (Lenny) natočil nejdřív své pozdější "normální" scény. Pro pasáž, kdy je jeho postava šílená, musel během jednoho měsíce nabrat asi 8 kilogramů. (don corleone)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama