Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

Dever 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl prvý krát bol som tak fascinovaný že som si ho musel pustiť ešte raz. Dej filmu je na tak vysokej úrovni a tak prepracovaný že diváka vtiahne do deja maximálne ako to len ide. Strašne dobre dosadené časové skoky cez denník k dobrej ale vždy aj zlej prítomnosti, proste jedinečná myšlienka................... Soundtrack Michael Suby: 1. Main Theme [2:19] ,2. Evan's Plan/Evan & Mom [2:52] ,3. Mom and Evan/Evan's Drawing [2:05] ,4. In the Basement/Knife Blackout [1:26] ,5. Going to See Dad [0:25] ,6. Jason's Funeral [0:49] ,7. Lenny's Explosive Flash/Hypnosis [3:03] ,8. Tommy's Right Hook/We're Moving [1:27] ,9. Burnt Crockett [1:39] ,10. Drive to See Lenny/Inside Lenny's Room [2:14] ,11. The Mailbox [1:15] ,12. The Diner [1:08] ,13. Kayleigh's Funeral [1:38] ,14. Evan's Warning [2:54] ,15. Sorority Strut [1:00] ,16. Evan Kills Tommy [2:05] ,17. Prison Escape [0:48] ,18. Prison [1:06] ,19. Stigmata Flashback [0:52] ,20. Evan & Kayleigh/Kayleigh Loves Lenny [2:48] ,21. Blowing Up Kayleigh [1:17] ,22. Lockdown Lenny/Send You a Postcard [3:13] ,23. Evan's Escape [1:48] ,24. Everyone's Fixed Memories/The Butterfly Effect Reprise [3:26], ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdosi řekl, že něco tak nepatrného jako mávnutí křídel může vyvolat tajfun, který zasáhne celý svět"…. (teorie chaosu).....“ /// ,,Cos dělal s tím nožem?“ ,,Nepamatuji se!“ - Jestli máte v průběhu filmu pocit, že ničemu nerozumíte, tak je to dobře. Aspoň si vychutnáte rozuzlení (já neměl vůbec ponětí o čem to je!!!). Všechno bych shrnul do ,,uživatelský“ klasiky - super scénář, super kamera. Dobrej sci-fi thriller, kterej se dá (nebo musí?) vidět víckrát! A já mažu schovat fotoalba. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Konečně po čase film po kterém mi zůstal hřejivý pocit u srdce a který si 5 hvězdičkové hodnocení plně zaslouží. Osudový dotek je jeden z nejlepších sci-fi filmů s orginálním příběhem o změnách minulosti a s výborným scénářem. Z celého filmu bych nevypustil jedinou scénu. Kutcherův nejlepší film. Nádherný film, který lze každému doporučit a svým příběhem nenechá nikoho chladným. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Věčného svitu neposkvrněné mysli na mě Butterfly Effect zapůsobil mnohem silněji atmosférou, úžasným spádem i svižnou režií. Na druhou stranu: propracovanost milostné linie je slabší. Nápad s měněním paměti je defacto totožný, jeho rozpracování možná zasloužilo větší hloubku (posoudím až po dalším shlédnutí) a méně televizních pastelek pro milostné scény. Nicméně hra s kauzálními liniemi je provedena naprosto přehledně, čistě a úchvatně, neustálé zvraty, střihové kulometné palby a změny časoprostorových perspektiv mě doslova přimrazily a donutily sledovat tenhle netradiční milostný sci-fi spletenec bez dechu. Z herců mě dost zaujal Evan-chlapec, který nejen vizuálně připomíná Dannyho z Osvícení. Jeho přerody v dospělý odraz sebe sama mi přivodily příjemné mrazení. Dvojice režisérů se podepsala pod vskutku výrazný a vydařený počin, Butterfly Effect patří ke špičce mezi sci-fi dramaty made in USA. Proto mu odpustím i ten happy end... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pravda, pokud by byl dojezd takový, jako rozjezd, tedy skoro stoprocentní psycho, byl bych spokojen. Ovšem v druhé třetině, tváří v tvář veselým barvičkám a rozpustilému kampusu, to bledne a i když se snímek chce vrátit podruhé do stejných kolejí a částečně se mu to i daří, už to prostě není ono. Také s vědomím toho, že se mohl hrdina pořádně zamyslet a logicky pouvažovat, při kterém rozhodnutí by všechno zůstalo tak, jak má, ale hodinový film by asi nebyl to pravé. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Výbuch poštovní schránky se povedl na poslední možný realizovaný pokus. Další schránky totiž nebyly k dispozici. (don corleone)
  • Ashton Kutcher si před natáčením udělal průzkum mentálních poruch, studoval psychologii a vůbec se na roli důkladně připravoval. (don corleone)
  • Elden Henson (Lenny) natočil nejdřív své pozdější "normální" scény. Pro pasáž, kdy je jeho postava šílená, musel během jednoho měsíce nabrat asi 8 kilogramů. (don corleone)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama