Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Recenze (489)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak pokud se chcete velmi dobře pobavit, dost se zasmát a taky se lehce dojmout, pak je tahle komedie pro vás. Skvělé výkony hereček v obou hlavních rolích a výborně napsaný scénář - zkrátka inteligentní zábava ve velmi příjemném balení. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Neverím vlastným očiam. Hollywood ešte stále dokáže vyprodukovať sviežu, dôvtipnú, vkusnú a skrz-naskrz pôvabnú komédiu. Veľmi vzácny druh americkej zábavy, ktorý na sto percent využíva potenciál svojho (nijak originálneho) námetu. Nie tak psychologické ako As Good as it Gets, ale pri rovnakej miere inteligencie ešte zábavnejšie. A tie holky sú proste božské. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak často někomu řekneme: " jo, ty víš prd, jak mi je, nejsi v mý kůži", ale nikdy se nám nestane, abychom si ty "kůže" mohli prohodit a vyzkoušet si to. Máma a dcera v tomto filmu tu možnost dostaly a poznaly, zač je toho loket. Byla to parádní jízda a pro mě především v partu matky, tedy dcery v matčině kůži, blahodárný zážitek. Jak se zmocnila kreditek a šla nakupovat hadry, na piercing a ke kadeřníkovi nebo jak se postarala o psychopacienty. A když "jela" v talkshow ke "své" knize a fanoušci si jí podávali nad hlavou, to mi už smíchy tekly slzy. "A jakpak se cítíte vy?". Děkuju, dobře. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

První americká bláznivá komedie za posledních pět let, která ke svému přežití nepotřebuje Jima Carreyho. Stačí chytrý scénář s výjimečným citem pro gag a dvě zupr herečky. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení - ****1/2 ... To, co v téhle komedii předvádí Jamie Lee Curtis i mladá Lindsay Lohan je naprotosto neuvěřitelné. Stejně jako spousta opravdu vtipných situací. Pro mě osobně jde o "komedii roku". Velice příjemný film, který neztrácí tempo a naštěstí se vyhýbá i sentimentálním a moralizujícím scénám, kterých je tu minimum. Po dlouhé době inteligentní komedie, při které jsem se smála po celou dobu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná podívaná která na to, že je od Disneye ani moc nemoralizuje, hlavně inteligentním ale nenáročným způsobem pobaví. Navíc naprosto skvělé Jamie Lee Curtis a Linsday Lohan hrají prostě perfektněa a s nadšením. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Komedií s nedobrovolnou výměnou identit tu už bylo ne snad moc, ale rozhodně jich taky nebylo pár. Tady to má protentokrát na svědomí čínská magie (nebo co) a potýkat se s ní musí dvě pohledné dámy rozdílné jako den a noc (jak jinak). A protože Jamie Lee a Lindsay hrají matku a dceru, je to nejenom komedie s nějakou tou romantikou, ale rovnou i komedie rodinná. A ne špatná - i když z většiny je snadno předvídatelná, leccos zachraňuje nesporný komediální talent obou hrdinek. A i když neuvěřím tomu, že by si kterákoliv žena včetně Lindsay "Sněhurky" Lohan stěžovala, kdyby měla ve zralém věku (BTW nemyslím si, že Jane Fonda je ve VELMI zralém věku jak to tvrdí v té reklamě na krém, co se s ním dá rovnat vlnitý plech;)) tělo Jamie Lee Curtis, rozhodně se nebudu vrhat po ovladači, když v televizi naskočí tenhle film - právě kvůli ní spíš naopak;) Těch o trošku víc než devadesát minut je akorát, abyste tvůrce nezačali podezírat, že to zbytečně natahují, a vlastně tak nějak všechno tady dává dohromady velmi povedenou žánrovku. I když osmdesátku cítím jako trochu nadhodnocenou, sedmdesátka by byla zase málo. Prostě čtyři hvězdy a šmitec. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vtipná a neurážející komedie nenásilným způsobem bavící stejně dobře jako nudící. Lohanová i Curtisová dokonale vystihly charakter té druhé. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, DaViD´82, castor ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, ale nepříjemně odfláknutý. Proč se trápit tím, jak to všecko vznikne. Prostě do toho obsadíme jednu mladou nadějnou oblíbenou a starou harcovnici, která toho má tolik za sebou. Ty si mezi sebou vyměněj role a uvidíme. Proč by to tvůrci ztěžovali tím, jak to všecko vzniklo? Prostě čínská legenda a je to. Každopádně cíl, za kterým oni mají dojít je jasný a zřetelný už od začátku a já jsem se docela příjemně bavil. Hlášky občas padnou, příběh rychle plyne, ale na víc jak na tři hvězdičky to dle mého rozhodně nemá. Prostě průměrná komedie, i když zajímavě vymyšlená. Kam se hrabe na ty příběhově opravdu tupé. Ale celkovým dojmem podle mě prostě průměr. --- Tahle kniha je, no... Napsala jsem ji. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mezi námi děvčaty je to jiné než mezi chlapci:). Popravdě úplně jiné. Kdo čeká úchylnou záležitost "raději nechci vědět o čem" je na omylu. Konečně po delší době jsem opět viděl komedii, která si vystačí s dvěma dobrými herečkami, výbornými dialogy a jednoduchostí, která neurazí a je naopak překvapivě příjemnou změnou oproti všem sexistickým komediím "vy víte o čem". Matka a dcera se jednoho dne probudí v kůži té druhé. Toužili jste po tom? Tak tady uvidíte, jak by to dopadlo kdyby jste byli o dost vtipnější než doopravdy jste:). Lindsay Lohan je roztomilá jako vždy a tentokrát ke svému výkonu ještě přidala špetku elegance (hlavně při výměně s matkou...). Pro mě ne tolik sympatická Jamie Lee Curtis, která už nemá ten svůj jedák jako v Halloweenech, příjemně překvapila, hlavně když je uhozená v podobě své dcery. Opravdu se obě herečky příjemně předvedli, když si vymění postavy a člověk se začne divit. Rozhodně komedie pro každého, kdo nechce poslouchat jen dialogy obsahující oslovení pohlavního orgánu ženy ve všech světových jazycích a další "příjemnosti". ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Heather Hach, Leslie Dixon .. Skvělé!! Až se divím, že to vyprodukoval Hollywood - jedna z nejlepších teenager/rodinných komedií za posledních pár let. Zábavný scénář a výborné obsazení, hlavně krásná Lindsay a Jamie. Mean Girl tomuto komediálnímu dílku nesahají ani po kolena. Dlouho jsem se tak nenasmál.. 91%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, vkusná, rodinná a hlavně hodně vtipná komedie z produkce Disneyho se slušným tempem... Nemožné ? Ale kdeže, jde to stačí mít dobrý nápad s výměnou těl, herce s komediálním talentem a režiséra s citem pro gag. Snímku jasně vévodí Jamie Lee Curtis, která již poněkolikáté dokazuje svůj výjimečný komediální timing a jíž více než zdatně sekunduje Lindsay Lohan. Na obou je vidět, že si své role hodně užívají a celý snímek táhnou na svých bedrech i ve slabších částech. Mít to jiné obsazení ústřední dvojice tak to dle mého není ani z poloviny tak dobré. Pravda všechny vtípky zde vznikají vlastně jen variacemi na jedno téma, ale komu by to vadilo. Film má jedinou chybku a to, že úvodních dvacet minut do výměny nedosahuje kvalit zbytku stopáže, takže to chce zatnout zuby a vydržet. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie u který jsem se fakt smál a chvílema byl i dost napjatej jak se s určitejma trapasama holky poperou :) Fakt dobrej nápad. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborné. Jsou to už roky a roky a roky a roky a roky a roky (viděli jste My z Kačerova, ne?), co jsem se u nějakého filmu zasmál tak, jako u Freaky Friday. Výměna těl je námět ohraný, ale konkrétně si asi vybavím jen české "Já nejsem já" s Oldřichem Kaiserem a Petrem Nárožným. A jestli je něco jisté, pak to, že Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis nejsou Oldřich Kaiser a Petr Nárožný. Výborná volba (skvělých) ústředních představitelek udělala hodně. Navíc to pro mě byla vůbec první příležitost poznat Lindsay i jinak, než jako bulvární děvče do větru, a bylo to milé. Velice. Dovolím si tvrdit, že Lindsay byla ještě lepší než výborná Jamie. I přes to, že jsou očekávatelné, jsou vtípky dokonale vypointované a dotažené do konce. Každopádně tak, jak by se dalo očekávat, film se nevyhne poučkám a závěrečným prozřením (aha, tak ona to má opravdu těžké), které jsou ve svojí podstatě nelogické (dcera UMÍ hrát na kytaru, matka JE vystudovaná psycholožka), ale je to tak milé, a má to takový spád, že se nad tím při sledování asi nikdo nepozastaví. Mám i jiné výtky, například že Jamie v roli dcery občas spíš než jako puberťačka působí jako mírně retardovaná (což o to, ony tak puberťačky někdy působí, že... nic ve zlém), ale to je asi spíš chybka scénáře. Freaky Friday má plno malých chybiček, které zblízka působí jako obří krátery, ale když objektiv kousek oddálím, vidím jen nádherný, rozpustilý, veselý a dojemný obrázek. A já ho právě teď oddaluju, takže hodnocení nemůže být jiné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Rodiče pozor! Vstup zakázán! Tento nápis plně odpovídá pocitům pubertální dívky, která je všechno, jen ne hodnou a poslušnou dcerou. Plně zapadá do šílené rodiny J.L.Curtis, která se však díky výměně těl a rolí stává ještě šílenější (nejen rodina!)...... Konečně zase komedie, při které jsem se zasmál. A mnohokrát velmi, opravdu velmi nahlas. Hlavně J.L.Curtis je skvělá!!! Ty její ksichty, to se nedá popsat, to musíte vidět! Nesmím zapomenout ani na výtečnej soundtrack. Neváhejte a jděte do toho! A když nevěsta uteče s květinářem, jde fakt asi celá svatba do kytek. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Žánr už signalizoval Mayday- o pomoc. A odpověděl Mark Waters: do kytarových riffů, dceromatečných přestřelek a holčičího pop punku zařval: Freaky Friday. Jeho generační taškařice s vyměněnými těly rodičům i dětem škodu na svalu břišním. Testováno na vlastních zdrojích. Dědeček zaklape umělým chrupem, brar nemluvně bezzubými dásněmi a vy budete mít pocit, že rodinná komedie ještě žije. Ještěže se to nouzové volání neztratilo v bermudském trojúhelníku sester Olsenových:) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemně trhlá komedie o vztahu matky s dcerou, které si po návštěvě čínské restaurace vymění tělo. Nápad je geniální o tom žádná a díky tomu vzniká řada vtipných a neokoukaných situací. Bavil jsem se. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak doteraz váhate, na nič sa nepýtajte a choďte do toho! Nepokladám Lindsay Lohanovú za kvalitnú herečku, Jamie Lee Curtisová pre mňa vždy bola „len“ Kráľovnou vrieskania, hrané disneyovky nevyhľadávam a scenár o „zámene“ som v (rôznych obmenách) videl na plátne niekoľkokrát. Napriek tomu je to pomilovania hodný, príjemný a svižne ubiehajúci film, v ktorom fungujú komediálne i vážnejšie scény a tak trochu mi pripomína pokračovanie parádnej ŠKOLY RO/C/KU (len s Lohanovou miesto Blacka). ()

Reklama

Reklama