Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simonova maminka se každý den štve, aby vydělala nějaké peníze. Proto také dává po zaměstnání dětem soukromé lekce německého jazyka. Malý Simon však potřebuje něco úplně jiného, než vydřené peníze své unavené matky, když není doma ani jeho tatínek. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je vidět,že Patrik roste s každým filmem.Po technické, scenáristické stránce to bylo v pohodě a je vidět, ze si Patrik s tím dal práci. Musím pochválit i kameramana za dobré zàběry. Bylo na nich vidět, že s každým obrazem pracoval. A k hereckým výkonům. Sedláčková a Jastraban super. Patrikovo hraní bohužel slabší. Kuba Frydrych svou roli zahrál dobře, ale občas strašně přehrával a občas byl zabržděný. A v jednom obraze mu nebylo rozumět,když brečel. Celkově pro mě za 60%. ()

koldoslav 

všechny recenze uživatele

Téma koupení času svých rodičů sice není nové, ale zatím není ohrané. Patrik Ulrich si tedy nedal moc práce s nápadem, ale vykompenzoval to režií, scénářem i dobře padnoucí hudbou. Film obsahuje vše, co člověk od filmu očekává. Podle mého názoru je to dobře zpracovaný rodinný film krátké metráže, který dokázal v 15 minutách říct vše potřebné. Vytknl bych pouze některé herecké momenty a grimasy na kterých by se mohlo více zapracovat. Kameraman odvedl velice slušnou práci. Dobře se na to na rozdíl od jiných studentských filmů koukalo. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Sice hodně krátké, ale efektivní a k věci. Pointa je jasná a velmi pěkná. Sám jsem měl ke konci na krajíčku. Jen tak dál! ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Je to vzácný film. Takové už se dnes nedělají. Je to návrat k rodinným filmům s dětskými hrdiny, které jsme kdysi uměli. I když to není dokonalé, má to atmosféru, cit, hezký scénář, poctivé herce i hudbu. Jestli se těmto mladým tvůrcům podaří prorazit ledovce naší zablokované kinematografie, mají na to, že jednoho dne uspějí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mohlo a mělo to být kratší. Zhruba v půlce už každému musí dojít, na co si kluk šetří, jenže pořád následuje dalších osm minut sbírání papíru, které jsou skutečně nudné včetně těch minihistorek, když už divák ví, kam to směřuje. Prostě ten sběr papíru to zabil - není sám o sobě nijak vypovídající ani zábavný. Sice naznačí něco z rodinných vztahů, ale je toho málo, chybějí důvody a co za tím vším bylo. Konec je jistě srdceryvný, ale hapruje na tom, že klukovi není moc rozumět a ta pointa se pak ztratí v překladu - i když je samozřejmě pochopitelná. Ale nemá to takový dopad, jak by mohlo. Jinak slušná kamera, některé herecké výkony, ale na tu stopáž filmu chyběl větší tah na branku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film se odehrává v jihočeském Písku. (Mara97)

Reklama

Reklama