Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Český Monty Python, který sice není tak vtipný a originální jako skuteční Pythoni, ale zbytek zase nabírá na brutalitě, morbiditě a černém humoru. Navíc se díkybohu nebojí utahovat si i z dětí, nacistů, invalidů a dalších témat, která jsou většinou lidí bez nadhledu považována za oh-tak-nevhodná. Jinak jako menší mínusík bych viděl nedostatek nadčasovosti, takže pokud si nepamatujete tehdejší pořady, reklamy a politické události, tak budete občas mírně hodně ztracení. Jinak ale opravdová špica, vedle které Tele tele vypadá jako trapný příbuzný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád sarkazmus. Nevadí mi ani irónia v podobe zosmiešňovanie národa či ich vysoko postavených hodnostárov. Lenže toto mi prišlo dosť trápne, a tak táto česká sóda, úplne vyšumela do prázdna. Za mňa odstupom času skúsenosť s filmom, ktorý ponúkol len minimum komediálnych vložiek, kedy jedna scénka priemerná, striedala scénku hlboko podpriemernú. Nie, díky .. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Já, ubohý narocenec 1991, jsem na to systematicky koukala v roce 2010. Můj závěr je takový, že dost procent bublinkové tvorby je svázaných s dobou vzniku (některé souvislosti už prostě nechápu, protože to nepamatuju, a tudíž se nemůžu smát, i když bych chtěla). Jen některé kousky jsou nadčasové, nicméně se pořád jedná o zázrak na českém poli. ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Väčší omyl som tu v rebríku nevidel! A dosť sa divím ako tak skrolujem komenty, že som v tomto sám. Síce nie som "Husákový dítě" a teda argumenty, že tomu nemôžem rozumieť, nech sa páči... Ale toto je vážne kktina bez námahy, bez akejkoľvek ambície urobiť niečo čo by minimálne formou mohlo chytiť aspoň priemernú úroveň. Bezkonkurenčne najhoršia vec, čo som od bratov videl. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Některé scénky se hodně povedly a některé se hodně nepovedly. To je hlavní důvod, proč dávám „jen“ tři hvězdy. U čtyřhvězdičkové komedie bych očekával více tref do černého a výrazně méně výstřelů mimo. I když uznávám, že spousta scének byla svázána s tehdy aktuálním děním a nyní s odstupem několika let už jejich smysl a vtip je asi poznamenán zubem času. Jako v našich končinách málo vídaný nápad a jiný, svým způsobem se stále nedostávající druh humoru to ale mělo něco do sebe. Škoda, že takto necenzurovaná a bez servítek podávaná satira nemá nějaké kvalitní následníky. ()

Zajímavosti (6)

  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)
  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama