Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

malylada 

všechny recenze uživatele

Trošku to na mě nemělo tu správnou údernost, když jsem sledoval Sodu po x letech od aktuálních témat. Výběr těch nejlepších scén je pořád dobrých......7/10 ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Soda je samozřejmě to nejkultovnější a nejgeniálnější, co kdy v české televizní produkci vzniklo .... a kdo tvrdí něco jinýho je dement ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako je možné, že v dnešnej technologicky vyspelej dobe, je humor na úrovni trápnej frašky? A ako je možné, že pred 25 rokmi sa situačný humor stále môže pochváliť kvalitou a zábavnosťou? Zmenila sa doba, alebo ľudia? Myslím, že by sa to dalo v krátkosti vyjadriť v nejakej reportáži ČESKEJ SÓDY. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná, nezávislá a přidrzlá reflexe své doby určitě. Ne všechny části jsou pro mě ale zábavné, některé mi přijdou spíš trapné a lehce nudné. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Punk, který občas přijde s geniální fórem. Na druhou stranu, sem tam to dost výrazně skřípe. Každopádně to je to nejlepší televizní satira, která tady kdy vznikla. Dnes je už ale trochu poplatná specifickým devadesátkám. Alles Gute ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jako některé hlášky a vtipy dobré, především Alles Gute scénky. Ale já si nemůžu pomoct, mě to prostě v pozoru neudrželo a koukal jsem asi jen necelých 30minut. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Škoda, že dnes je tak málo inteligentní satiry v naší televizi. Člověk se v posledních letech zasměje maximálně sám sobě. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Já nevim, mě přijde tendle pořad neuvěřitelně trapnej, ale to možná jen s odstupem času. Většinu času jsem se ani nezasmál... ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi opatrný, než něco označím za geniální, vlastně to nedělám skoro vůbec. To jen tak pro pořádek a vysvětlení, ale v tomto případě jsem si jistý, že Česká soda je geniální v tom, o co usiluje - je to geniální satira. Sestřihy politických rozhovorů a reklamy, scénky i pořad v pořadu Alles Gute, to vše překračuje hranice korektnosti s lehkostí a chytrostí, která dokonale ospravedlňuje těžkotonážní humor. Nejsem znalec Mothy Pythonů, ale z toho co jsem viděl, mám v porovnání s Českou sodou lepší dojem právě ze sody i při snaze být objektivní. Kvůli tomuto prý dostala Česká soda stopku Vychytaný střih, cit pro humor, grimasy Čtvrtníčka a ještě ta prdloušká hudba, to vše tvoří tuhle príma lechtivou mystifikaci :) ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Některé scénky se hodně povedly a některé se hodně nepovedly. To je hlavní důvod, proč dávám „jen“ tři hvězdy. U čtyřhvězdičkové komedie bych očekával více tref do černého a výrazně méně výstřelů mimo. I když uznávám, že spousta scének byla svázána s tehdy aktuálním děním a nyní s odstupem několika let už jejich smysl a vtip je asi poznamenán zubem času. Jako v našich končinách málo vídaný nápad a jiný, svým způsobem se stále nedostávající druh humoru to ale mělo něco do sebe. Škoda, že takto necenzurovaná a bez servítek podávaná satira nemá nějaké kvalitní následníky. ()

Reklama

Reklama