Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Cannabis 

všechny recenze uživatele

opravdu suprová záležitost!!! nejvíce mne vždy dostaly kurzy německého jazyka Alles Gutte a suprově parodované reklamky =) !!! partička z České sody, to jsou mistři humoru, kterým se ani zdaleka nmůžou rovnat nováčtí Tele Tele (které mám také ale velice rád)!!! černý humor, parodie, stupidity... nezbývá mi nic jiného než dát 5 hvězdiček ***** ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Stejně jako stejnojmenný pořad má tenhle film jednu velkou nevýhodu. 10% zábavy je vykoupeno 90% nudy a vaty.. možná v době prvního vysílání měl pořad co říci a určitě zabavil narážkami na tehdejší politickou scénu.. ale pro dnešního mladého diváka jsou vtipy a gagy směřované na tehdejší události a politiky nezajímavé a nepobaví. Alespoň mě tedy ne, bohužel :/ Ta jedna hvězda je za Alles Gute ()

Reklama

Wencek 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se když jsem viděl první díly Český sody v době jejího prvního vysílání a přišlo mi to naprosto geniální. Super černý humor, nadsázka a docela satira, ale dnes s odstupem času jsem se přistihl že to neni zase až tak vtipný a některé věci nedávají vůbec smysl. Jediné co nikdy nezklamalo tak bylo Alles gute. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Počáteční díly byly trochu rozpačité, ale čím novější díl, tím lepší. Parodie na reklamy však nezklamaly téměř nikdy ("Už žádný drahý opravář" - tu skutečnou reklamu opravdu nesnáším) a později ani parodie na TV pořady, snad nejlepší ze všech byla ta na Risk, parodující tehdejšího moderátora, naprosto prkenného I.Vyskočila. Další lahůdkou byly dialogy z Profesionálu přimíchané do Inženýrské odysey. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Takhle se prosím pěkně bavili lidi před pár lety. Je smutné, že už se nic takového nedělá. Golden Karl und Egon und ihre Alles Gute!, unglaublich und unvergisslich Petr Čtvrtníček und ihre Nachrichten und..., ah, pardon, nechal jsem se unést. Zkrátka bych mohl takhle ocenit celou řadu parodovaných pořadů, ať je to páteční žluté Béčko, nebo erotické úsměvy Petry Černocké. Naproti tomu TeleTele jsou saláti. Tihle tři pánové si umějí udělat legraci opravdu ze všeho a někdy zacházejí až do černého humoru, což mi velice imponuje. ()

Zajímavosti (6)

  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)
  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)

Reklama

Reklama