Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 3 (1989) (série)


Pozpátku (S03E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Backwards

Obsahy(1)

„Řady" posádky Červeného trpaslíka rozmnoží robot Kryton – a hned jeho první akce je dokladem toho, že na tuhle loď patří: při procvičování kosmických dopravních předpisů se mu totiž podaří proletět časovou dírou, takže se i s instruktorem Rimmerem ocitnou na Zemi. Je to ovšem poněkud jiná Země, než jakou známe – i když se píše rok 1993. Neboť tady všechno funguje jaksi obráceně, pozpátku... (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teoreticky si nemám na co stěžovat. Bavil jsem se, nápad to mělo skvělý, ale stejně z toho nejsem nadšený. Nevím proč, ale možná proto, že se tu dost věcí změnilo a mě to tam v souvislosti s ostatními díly prostě moc nesedí. A asi si na to budu ještě nějakou dobu zvykat. Návrat Krytona je fajn, ale ta nová uniforma Listera, úplně jiný vnitřek lodě, i ten Kocour podle mě taky není tak aktivní jako předtím... Silné 4* ()

Script 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější epizoda. Z ní se doslova pos*rete smíchy! Nejlepší scéna je pro mě jak Kryton čte noviny v kavárně: "Tři lidé oživeni při bankové loupeži. Maskovaný muž s upilovanou puškou zítra vysál náboje ze dvou pokladních a člena ostrahy v jedné bance v jižním Londýně. Lupič pak přinutil vyděšené zaměstnance, aby přijali 10 000 liber, a požadoval, aby je dali do bankovního trezoru. Lupič Michael Ellis si přede dvěma lety za tento zločin odpykal patnáctiletý trest.“ ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého, dodnes nejlepší díl vůbec. Pokaždé!!! řvu smíchy. Tohle žadný jiný komediální seriál u mě neumí. Smích, ano. Ale slzy smíchu, kdy vás bolí břicho a vy prosíte, aby to už skončilo, to u jiných haha sérií, nezažívám. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nikdy je nenajdem. Jsou fuč, brácho. Ber to z tý lepší stránky: Jsou fuč, brácho!" ___________ Aneb jak byla vynalezena Debordelizace. Moje nejoblíbenější epizoda a dle mýho názoru jedna z nejzábavnějších seriálových epizod v dějinách situační komedie. Tak originální premisa se prostě musí cenit. Inverzní bitka v hospodě nezapomenutelná. A poslední scéna je prostě o život. Jedním slovem: nesmrtelný. Jo, taky müluju ovip. ___________ "Ve které jsme době?" "No, nato abych to určila přesně bych potřebovala víc údajů." "Třeba?" "Hodil by se letošní kalendář." ()

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně této epizody si můžeme přečíst, že Kryton (Robert Llewellyn) se vydal hledat planetu S3, kde by si mohl splnit sen a mít vlastní zahradu. Naboural ale do asteroidu a zničil tak Listerovu (Craig Charles) vesmírnou motorku. Posádka Červeného trpaslíka jej po nehodě našla, opravila, přestavila a přijala za svého trvalého člena. Zmíněná oprava po nehodě vysvětluje změnu vzhledu Krytona, kterého od této série hraje jiný herec. Nic z výše uvedeného nezazní v česky dabované verzi, kde anglický text jen rychle proletí na obrazovce. Uvedená informace tak mohla českému divákovi snadno uniknout. (Alfréda)
  • V této epizodě jsou jména herců v titulcích uvedena pozpátku. (Folky)
  • Ve scéně, kdy je Rimmer (Chris Barrie) katapultován pryč z Kosmiku, je jasně vidět provaz, na kterém je vytažen. (Zvaadha)

Reklama

Reklama