Reklama

Reklama

Rolling Stones: Havana Moon

(koncert)
  • Velká Británie The Rolling Stones Havana Moon
Trailer
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2016, 120 min (Alternativní 111 min, Televizní verze: 60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Havana Moon je záznamem historického a jediného koncertu kapely Rolling Stones v kubánské Havaně. Režisér Paul Dugdale zachytil v záznamu tohoto epického živého koncertu jedné z největších kapel hudební historie hity jako 'Jumpin' Jack Flash', 'It's Only Rock 'n Roll', 'Gimme Shelter', 'Brown Sugar', 'Satisfaction' a mnoho dalších. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

waits 

všechny recenze uživatele

Koncerty Rolling Stones měly často k dokonalosti daleko - už v sedmdesátých letech se psalo, že jejich vystoupení jsou jako návštěva papeže, vzpomínka do památníku. Ovšem Stones nejsou jen tak leckdo, pracují na sobě a i jejich živáky jsou čím dál zajímavější. Samozřejmě s výjmkou fantastických šedesátých let, v té době ze Stones syrová energie jen prýští. Osobní dojem z nich mám až porevoluční- viděl jsem je třikrát (první v roce 1990) a žádný z nich nebyl jen vzpomínkou do památníku, naopak. A to jsem, neštastník, minul oslavované vystoupení na Letné z lonského roku. Havana Moon má skvělou atmosféru, publikum je lehce v euforii z dojmu viděného (jako my v roce 1990), snímek je nádherně nasnímaný a pohled na kapelu neuvěřítelné kapely, která jede na plný ve věku, kdy většina lidí pospává po procházce na gauči (Charlie Watts v roce 2016 74 let, Jagger s Richardsem 72!) je vysloveně lahodný. Set List 1."Jumpin' Jack Flash"2. "It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)" 3. "Tumbling Dice" 4. "Out of Control" 5. "All Down The Line" 6. "Angie" 7. "Paint It Black" 8. "Honky Tonk Women" 9. "You Got the Silver" 10. "Before They Make Me Run" 11. "Midnight Rambler" 12. "Miss You 13. "Gimme Shelter" 14. "Start Me Up" 15. "Sympathy for the Devil" 16. "Brown Sugar" 17. "You Can't Always Get What You Want" 18. "(I Can't Get No) Satisfaction" ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Stříhali dohola malého chlapečka, aneb už jim to začlo, rozuměj: Kubáncům - a zajímavé je, že u toho na začátku (podobně jako u nás) opět byli Rolling Stones :-( Ty slzy z očí se Kubáncům budou za pár let řinout znovu, až si budou chtít pronajmout v Havaně byt nebo pokouřit Cohibu už ne za kubánskou, ale tržní cenu, případně koupit si vstupenky na koncert, který tentokrát rozhodně zadarmo nebude... Ale jinak skvělý, režijně i obrazově vynikající dokument, zajímavý mj. i s ohledem na tu spoustu překvapivých informací v něm: počínaje marnou snahou papeže zvrátit datum koncertu načasované na Velký pátek, a přebíjející tím upomínku na ukřižování Ježíše Krista ("Sympathy for the Devil"?) a konče záběry na anorektické členy kapely, připomínající oživlé, sušené a nasolené tresky, právě vytažené ze sudu. Mimochodem - všiml si někdo té anomálie, že ani jeden ze stařičkých "Stounů" nebyl při děkovačce po skončení koncertu zpocený??? Update 28.08.2021 -  za prvé: dnes už je jasné, že to před pěti lety na Kubě nevyšlo, (rockovému koncertu zdarma navzdory), no a za druhé: velká škoda, že ČT odvysílala pouze tu zkrácenou 60minutovou verzi... ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Co dodat...záznam přelomové události pro všechny Kubánce, koncertu, který ukazuje, jak to Stounům pořád šlape i po těch letech a jak jsou nezničitelní a úžasní. Já bych si poslechl radši jiný skladby, ale super to bylo, to jo. Viděl jsem asi tu zkrácenou verzi, v rámci promítání společně s dokumentem Olé, a to bylo možná na škodu, protože už jsem byl po těch dvou hodinách unavenej, jinak bych dal asi nekompromisně za pět, protože záznam je to skvělej. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Kubánci by jistě dali 6 hvězd z pěti možných :-), pro mnohé to bylo splnění životního snu a atmosféra byla fenomenální, tohle u nás ani jinde v Evropě neuvidíte, skvělý koncert a ač RS prakticky neposlouchám, tak i tam znám polovinu setu. Je neskutečné, že sedmdesátníci hrají a pohybují se po pódiu, jak by jim bylo o 30 let méně a to, že tahle sestava není sice původní, ale šlape víc jak 40 let a jen dokazuje, jak si lidsky sedli. Nikdo neví, kolik tam bylo lidí, neboť to byl koncert zdarma a tak jsou odhady, že tam snad bylo 1 200 000 lidí, což je více než polovina obyvatel Havany! (I když vepředu je vidět německá, argentinská a mexická vlajka.) Nejlepší byla hláška z dokumentu Olé, Olé, Olé! jelikož se koncert konal na Velký pátek, tak papež mě s tím asi problém, ale Keith nekompromisně řekl: "Papež není můj manažer, tak nám nebude kecat do toho, kdy budeme hrát." Navíc se koncert už jednou odložil o pár dní neboť v původní datu dorazil do Havany Obama a ten, skutečnost, že za pár dní vystoupí RS v Havaně zmínil ve svém projevu. Parádní koncert, ale subjektivně jsem viděl i lepší, tak proto za 4. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Skutečně netuším, na jaké palivo tihle hoši fungují, ale jedno je jisté: v jejich letech bych chtěla mít alespoň zlomek toho elánu a vitality, který předvedli na koncertu v Havaně 25. března 2016. Mick Jagger skákal a běhal po jevišti jako gumový pavouk a ostatní členové skupiny s ním tvořili naprosto sehraný tým. Za těch více než 50 let, co jsou spolu, to prostě funguje dokonale... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Na koncert dorazilo (dle odhadů) neuvěřitelných 1 200 000 fanoušků. (frolish01)

Reklama

Reklama