Reklama

Reklama

Žít a jiné příběhy

(festivalový název)
  • Španělsko Vivir y otras ficciones (více)
Trailer
Španělsko, 2016, 81 min

Režie:

Jo Sol

Scénář:

Jo Sol

Kamera:

Jo Sol
(další profese)

Obsahy(1)

Ústředním tématem příběhu je otázka „normality" v současné společnosti. Hlavní hrdina Pepe je propuštěn z psychiatrické léčebny, kde si zároveň odpykával trest za krádež. Nyní se snaží včlenit do „normální" společnosti. Druhou hlavní postavou je jeho přítel Antonio - tetraplegik, spisovatel a zároveň bojovník za právo na sex pro tělesně postižené. Podnětem ke vzniku tohoto nízkorozpočtového snímku byla potřeba poukázat na celospolečenské téma sexuality tělesně postižených, které je neustále tabuizováno. (La Película)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu jsem se tak nějak připravoval na to, co přijde. Nakonec to zase tak explicitní není. Ale když už má někdo snahu točit film o postižených, mohl by do něj přidat i trošku umu sblížit diváka s problémy hlavních postav. Takhle to na mě působilo hrozně neosobně, nepřístupně, odříznutě a odtažitě. Za tu dobu už vím, že filmy o postižených se dají točit s citem k filmařskému řemeslu. Tento ale pouze poukazuje na problematiku, což na jednu stranu není málo, ale po filmařské stránce je to holt průměr. ()

Galerie (6)

Související novinky

La Película spouští předprodej

La Película spouští předprodej

06.02.2017

Postapokalyptické sci-fi, mrazivé thrillery, ztřeštěné komedie, psychologická dramata, ale i zdánlivě všední příběhy obyčejných lidí či naopak snímky otevírající tabuizovaná témata - festival La… (více)

Reklama

Reklama