Reklama

Reklama

Milostný příběh dívky a lásky s velkým věkovým rozdílem... Dvacetiletá Zuzana (V. Jeníková) přichází do nového zaměstnání jako sekretářka ředitele (P. Haničinec). V soukromí není šťastná, její přítel (M. Kubec) odjel na vojnu, tam si našel přítelkyni a musí se ženit. Po počátečním nesouladu najde pochopení právě u postaršího ředitele. Vzplanutí je obapolné a věkový rozdíl 35 let přestává oběma vadit. Z románku se stává veřejné tajemství. Ředitel má padesátiletou ženu a dvě dospělé děti. Vztah budí nejen v podniku pozdvižení… Vztah mladé sekretářky Zuzany a postaršího ředitele se stává skandálem, dokonce ho v podniku řeší na půdě ROH. Milencům je to jedno, muž se rozhodne rozvést, dívka podává výpověď a budou bydlet u mužovy matky (M. Rosůlková). Když dívka oznámí rodičům (H. Davidová a V. Mareš), že se bude vdávat za prozatím ženatého ředitele, nesetká se to s nadšením. Ale zamilovaný pár si prosadí svou. Tím příběh ale nekončí… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Všichni víme jak to v životě chodí, ale to neznamená, že se na to nemůžeme občas podívat v televizi. Veronika Jeníková, ve své době určitě mimořádný objev, táhne značnou část filmu sama a dobře. Mladá a naivní holka se zamiluje do svého šéfa a spolu začnou nový život. On má svou bývalou rodinu s dospívajícími dětmi. Ve hře je spousta proměnných a není snadné to ustát. Na určité druhy stereotypů a zkoušek mladá dívka ještě není ani trochu připravená, odnáší si z toho možná i velice cennou zkušenost, ale i pár šrámů. Místy jsou dialogy trošku neživotné, ale většinou to sedí a patří do toho lepšího natočeného v té době. 80% ()

sator 

všechny recenze uživatele

životní téma pana režižéra a Evy Jakoubkové ... , v roce 89 už to bylo hodně out... ...tak jsem ho majzla sešívačkou a sešívali mu čelo... ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Ale láska se přece jen tak neztratí?“ Možná zbytečně rozplizlá dvojdílná televizní inscenace o nepřekvapivém fenoménu, kdy láska mladé ženy ke staršímu muži může někdy narazit na to, že „v podniku měl svatozář, šéfovskou sílu, ale doma pak byl úplně jinej." Mladičkou a trošku ztřeštěnou hlavní ženskou postavu Zuzany moc mile ztvárnila Veronika Jeníková. Z dalších postav mě zaujal ve vedlejší roli lékaře Ota Sklenčka, jehož dialog s Veronikou Jeníkovou celou inscenaci docela mile uzavírá. Jen jsem si trošku lámal hlavu nad přáním Zuzany, když při pohledu do zahrady lékaře na jeho nabídku, aby si něco přála, co by ji udělalo z jeho věcí radost, odpovídá slovy: „Chtěla bych ten strom“. Má snad toto přání, podle něhož se jmenuje i celá tato inscenace, vyjadřovat, že její předchozí přání „mít někoho, kdo by ji měl doopravdy rád", je stejně nereálné, jako získat košatý strom z lékařovy zahrady? Nevím, ale nic moc jiného mě asi nenapadlo... ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

První film s Veronikou Jeníkovou v hlavní roli, který jsem kdy viděl, dosud jsem znal pouze její hlas z dabingu. Ústřední zápletka je sice triviální a divák tak nějak tuší, jak to dopadne, ale i tak se na to kouká celkem dobře. Alena Vránová sehrála roli hysterické podváděné manželky skvěle, zvlášť scéna na schodišti je luxusní.:) Ve filmu zazní i mnohá moudra, za všechny bych vyzdvihl dialog Jeníkové se Skleničkou o lásce: "Ta největší se většinou zdá láska, kterou právě prožíváme. Ale pak s odstupem let se to všechno nějak smíchá, všechno to splyne a nejraději vzpomínáme na ty nenaplněné začátky, než na to, co přijde potom." Lepší průměr 3 * a 60%. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dvoudílná televizní inscenace podle soudobého knižního bestselleru Jaromíry Kolárové doplácí ze všeho nejvíc na lajdáckou režii Evžena Sokolovského. Je to stejné jako jeho předchozí seriály – nudné a nezajímavé. Většina záběrů působí směšně, v dialozích se, snad aby to působilo co nejvíce realisticky, objevují laciné vulgarismy a herci, dobří i ti zcela podprůměrní, se v tom plácají jak ryby na suchu. Mimochodem, tolik nesympatických a hloupých postav pohromadě, to je slušný smrtící arzenál. Brak, na němž se doba podepsala víc než zřetelně. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama