Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Recenze (208)

rionka 

všechny recenze uživatele

hodně zajímavě natočená série o vztahu na dálku, "generační výpověď" dvou mladých skajpujících individuí. každých sedm vteřin tam je nějaký doporučení filmu (a také TUKABEL, kolotoč, fomo a strašně moc dalších "dobových" memů, moje posedlost čtením textů ve filmech nabírá nový rozměr.) takhle natočenou věc jsem ještě neviděla. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Na rok 2016 a s tím, že jde o český projekt se to jeví jako vlastně dosti progresivní projekt. Výbornou stylizaci a i docela kreativně originální ústřední nápad. ALE to tak možná právě na české poměry, v zahraničí už tak 5 let před tímhle projektem filmovým tvůrcům došlo, že se dají natáčet tyhle díla, jenž využívají elektroniku a sociální sítě. Tehdy to působilo úplně revolučně, až pak přišel rok 2020, kdy světem zacloumala covidová pandemie a s podobnými projekty z distančního prostředí, kdy se postavy prakticky ani nepotkají, bylo plno. Právě takový pocit jsem z toho měl, jako jakési covidové dílo, jenž si spletlo dobu... Jenže to by tak nevadilo, hlavní problém, co s tímhle mám je, že to vypraví život studenta VŠ, asi jako když si profesionální hráč libovolné FIFA hry stěžuje na ten reálný fotbal. Jasně, nějaká podoba tam je, rozumí pravidlům, chápe co je cíl a jak se k němu dostat, ale o tom skutečným chodu ví úplný kulový! Jakože prosinec/leden kdy rešíte zkoušky je peklo a očistec v jednom, tady tak možná předstírají, že mají stres z Vánoc. Absolutně si to nezaslouží nést svůj název.. Hlavní postavy jsou divný. Damián je jasnej typickej jednoduchej borec, ale ke svojí holce se někdy chová fakt jak hajzl. Ale pak je tu naše víla Amálka.. Co je tohle proboha zač. Pohov, rozchod! Hysterická, žárlivá mladá stíhačka. Ano, je sice fajn, že to je opravdu něco modernějšího, že se to jednoznačně vymyká všemu, co tady vzniká.. Jenže jako celek je to úplně k ničemu. Generace "mileniálů" je v prdeli a ať si přemítají nad existenčníma otázkama, jak chtějí, ael nezmění to. A když tak už vůbec ne tímhle přístupem... Tady tihle vědí o semestru tak možná to, že je delší než trimestr! 60% ()

papadropolis 

všechny recenze uživatele

Dávám za 4, přesto, že mě jednání postav hrozně vytáčí. Formát je to super, líbil se mi už v jednom z dílů Modern Family, tak je fajn, že se toho chytnul někdo i u nás. Navíc do Streamu se rámcově pěkně hodí. Takže zpracování za 5, výpovědní hodnota o týhle prazvláštní generaci za 5 a samotný jednání a myšlení postav za -5000. ()

SuzieS odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad davam, jen kdyz neco nedokoukam. Tady je to bohuzel presne ten pripad. Asi dobry napad,( mozna taky ne), každopádně provedeni je priserne urcite. Poszavy jsou nesympaticke, misto, abych si k nim dokazala najit alespon nejaky vztah, tak me vsichni nehorazne vadi. Skoda ()

Galaktus 

všechny recenze uživatele

formátově naprosto ojedinělý počin českého filmu, příběh mne moc nezaujal, nicméně se jedná o vypovídající sérii, kterou je třeba vnímat v širším kontextu doby a jako vhled do životů současné studentské generace ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Na českou tvorbu určitě nadprůměr - a dokonce se tam řeší současné problémy, namísto jinde už pětadvacet let nejoblíbenějšího "vyrovnávání se s totalitní minulostí". Je také zřetelné, jak moc se liší pražský životní styl od toho na Moravě (možná kdekoli v ČR mimo Prahu). Značným zklamáním byl pro mě poslední díl (únor) - ten jako by točil někdo jiný. ()

Wade W. 

všechny recenze uživatele

Napriek námetu vzťahového seriálu ktorý neznie príliš zaujímavo, ide práve o formu ktorá tu je originálna. Dej je zobrazený pomocou facebooku, skypeu, youtube, atď kde hl postavy neustále robia multitaskingovo mnoho činností, aby to zaujalo díváka a dej sa pohol dopredu. Prekvapivo to funguje, a nezachádza sa do zbytočných klišé. Keby na tom nepracoval 27 ročný Adam Sedlák ale niekto zo staršej generácie českých filmárov, veľa vecí by bolo dosť mimo, takto ide o dobre spracovanú záležitosť....Na druhej strane, to nemuselo byť až tak náročné stačilo sa inšpirovať všetkými cz/sk youtubermi , natáčajúcimi rôzne sociálne experimenty, pranky atď a hodiť to do seriálovej podoby. ()

kantyna2 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co k tomu po těch všech komentářích dodat. Námět a koncept mi doslova učaroval, stejně tak i finální zpracování, střih, soundtrack... Jsem moc rád, že jsem na to narazil až teď a mohl vidět všechny epizody jedním dechem, protože i ten jeden semestr uteče jako voda. O to silnější pak byla i poslední scéna, kterou podbarvila mimika Anny Linhartové, WOW! Letos je to pro mě zatím nejlepší zážitek ... asi až tak moc, že kdyby byl projekt semestru letního na kickstareru, nějakou tu kačku do budgetu přihodim. 79% ()

Syndrom 

všechny recenze uživatele

Prokrastinační, pudový frenetismus v kombinaci s posedlostí kontrolou způsobuje neustále odkládanou realitu, která (a to je velká pointa dnešního všudypřítomného strachu) ve skutečnosti není vůbec tak náročná a vzdálená jak nám připadá. Myslíme si, že svět je šíleně náročný, protože ho vidíme nepřímo. Skrz něco jiného a omezenějšího než naše kompatibilní smysly a logiku přímé percepce. Rozhodnutí, co v životě dělat neurčuje silná, jasná zkušenost, ale slabá kvantita poplatných lží. ()

Anife 

všechny recenze uživatele

První český seriál o mladých lidech pro mladé lidi, který mě bavil. Byl totiž originální a nesnažil si hrát na něco, co není či napodobovat zahraniční formáty. Forma originální, PP chytře umístěn, takže mi vůbec nevadil. Ač mám problém s udržením pozornosti a dávat více dílu za sebou není můj styl, tady se mi povedlo podívat se na celý seriál v kuse. Navíc jsem vysokoškolák v době covidové a tenhle seriál naprosto předběhl dobu. Jen ten konec mě dost zklamal, přestup z obrazovek do třetí osoby narušil originalitu konceptu a konec byl dost zvláštní. Celou dobu děj spěl k rozchodu Amálie a Damiana, ale dočkali jsme se podivného rádoby happyendu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin, který mi v době svého vzniku nějak unikl. Tipoval jsem to spíše na loňské koronavirové období. Hodně zajímavá sonda do života mileniálů. Přiznávám, že mě z toho bolely oči a měl jsem problémy se sledováním kvůli rychlosti a roztříštěnosti dění na monitoru. Máme se opravdu na co těšit, co z tohohle způsobu života zbyde v hlavě nastupující generaci. Mám problém se soustředit na jedinou věc, ale dělat jich deset najednou opravdu nechápu. Měl bych v hlavě jen pusto a prázdno. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Originálně uchopená interpretace studentského života od Adama Sedláka. Ač je obsahem pro mladé a internetovou a mobilní generaci, zpracováním a srozumitelností určitě osloví všechny diváky, kteří začnou Semestr sledovat s otevřenou myslí. Potom vás chytne a nepustí až do konce. Krása! ()

rezor 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle hodnotím zatím 3*. Kladně hodnotím odvážný počin Streamu pustit se na vlnu webseriálů a rovnou i v poměrně netradičním stylu, tedy vyprávění skrze plochu počítače. Co mě, jakožto tradičnímu divákovi chvíli dalo, byly poměrně rychle pohyby "kamery" po ploše, ze kterých jsem si myslel, že brzy chytnu závrať. Přesto jsem vydržel a snesitelnou stopáž shlédl až do konce. Chyběl mi rychlejší spád událostí, některé rozhovory se zdály být zbytečně dlouhé a snesly by i nějaký střih. Další plusové body patří neokoukaným tvářím, které pomyslně táhne Eva Josefíková, jenž může znát divák z mnoha českých počinů. Jsem zvědavý, jestli se bude kvalita dílů s přibývajícím množstvím zvedat, zápletka na konci prvního dílu slibuje, že bychom se mohli dočkat i slíbené komedie ()

baegus 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept už tu sice párkrát byl, ale tohle je udělané opravdu hezky a musím uznat, že se na to kouká docela dobře. Především obdivuji nejrůznější detaily a celkovou věrohodnost zpracování. Po pilotu zatím dávám 4* a jsem zvědav na další díly. EDIT: Ok, zvedám na 5*, tohle mě baví. Snad jenom škoda, že to není alespoň ve 48 FPS, to by se k takovému formátu hodilo. ()

Jitomirka 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbí, Semestr je to svědectvím o dnešní době a komunikaci mezi mladými. Skvělé mi přišlo třeba zobrazení prokrastinace, jak máte psát práci do školy, ale internet je tak blízko, že se prostě nedá odolat. A nakonec se na wikipedii proklikáte od kantonů Švýcarska až po hovna. Jediné, co mi na Semestru nesedí, jsou dva hlavní představitelé, teda hlavně Amálie. Je to totiž taková ta velká intelektuálka, podle níž jsou všichni ostatní úplní idioti, čímž je mi šíleně nesympatická a nějak nedokážu uvěřit tomu, že on by s ní dva roky vydržel. Takže chemie mezi nimi vůbec nefunguje (což je škoda když to má být seriál o vztahu), ale jinak se jedná o zajímavý formát. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Ještě že nepatřím ke generaci Z, z toho věčného klikání z okna do okna by mě asi brzo bolela hlava. K obsahu, lehce načrtnuté postavy vedou veskrze nudné rozhovory. Vydržel jsem dva díly. ()

Reklama

Reklama