Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Otec Vasari je nadřízenými nepříliš oblíbený kněz, protože spíše než církevních pravidel ani pevně dané hierarchie dbá svého přesvědčení o pomoci bližním. Není divu, že si velmi záhy jako nepohodlný vyslouží přeložení do malého městečka na jihu Itálie. Hned se tu aktivně zapojí do života a začne pracovat, například v místním nápravném ústavu pro mladé delikventy, kde se pokouší být těmto ztraceným dětem morální a duchovní oporou a současně se jim snaží ukázat směr k lepšímu životu. Stává se jejich rádcem, inspirací a nadějí. Je jejich Otec Naděje, který je ochotný bojovat za ně navzdory všem potížím a překážkám. A některý to potřebují více než jiní. Například Nino, šestnáctiletý chlapec odsouzený do nápravného ústavu pro drobnou krádež. Zlomený kluk, psychicky i fyzicky slabý, který se jak se zdá není schopen přečkat pobyt za mřížemi. Ale když je jednoho dne v polepšovně nalezen jeden z mladých delikventů mrtvý, je z vraždy obviněn právě Nino. Přestože všechna svědectví dokazují jeho vinu, Otec Vasari oficiální verzi nevěří a rozhodne se pustit do pátrání na vlastní pěst. Než se naděje, zjistí že stojí proti místnímu organizovanému zločinu. S vytrvalostí sobě vlastní pokračuje v pátrání bez ohledu na varování, nebezpečí a nařízení a postupně se propracovává ke skutečnému pachateli vraždy i odhalení souvislostí a motivu krevní msty. Přestože se ocitá ve velkém nebezpečí dotáhne případ až do konce a nejenže se mu podaří očistit křivě nařčeného Nina, ale současně probudit v ostatních víru ve spravedlnost a naději na lepší budoucnost. (TV Nova)

(více)

Recenze (9)

Jirik95 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film, který dokazuje, že Bud Spencer nemusí rozdávat rány, aby dokázal, že je herecká legenda. Příběh je velice povedený a celkem dobře propracovaný. Ve filmu nechybí napětí, dojemné scény, ale ani vtipné scény. Film se mi opravdu velice líbil, hodnotím 4* . Patří k mým oblíbeným a vřele ho doporučuji! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pozorně jsem pročítal komentáře pode mnou. Jsem si jistý, že pravdu mají i ty záporné, tedy, že Bud Spencer je zkrátka komediální herec a tahle vážná role mu seděla méně než kterákoli s Terencem, ale i ti, kteří se domnívají, že vážné role zvládá taktéž. Bud Spencer je prostě kvalitní herec a podává kvalitní výkon, o tom netřeba spekulovat. Podle mně ale musíme být spravedliví. Tak předně, scénář je dost chabý. Řekl bych průměrný až podprůměrný. Dále mi výrazně vadí zvuk. Ruchy z ulice či jiné hlasité zvuky ruší postavy při dialozích, neboť není pořádně slyšet o čem se baví. Upřímně řečeno za nic nestojí ani hudba. Zní to jako mohutné pobroukávání tlupy medvědů. Ale abych jen nekritizoval. Příběh má něco do sebe. Je vcelku napínavý, ač končí až naivně dobře. Fanoušci Buda Spencera možná budou zklamáni, ale kdo ví, třeba ne. Je ale třeba ihned dodat, že se jedná o televizní film a na kvalitě je to bohužel znát. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Je to film z roku 2001, původně zamýšleno jako pilotní díl televizního seriálu, ale od toho nakonec odstoupili. Do distribuce se dostal až v roce 2005. Příběh slabší televizní, herecky okrem Bud je to na mši, taky on jako jediný má tady slušnou roli, ani bych neřekl že nezajímavou (sem-tam i Extralarge je horší), ale zbytek jen levnota. 2/5 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Škarohlídové, kteří očekávají, že se Bud Spencer v 76 letech sebere a nakope mafiánům zadnice, budou nadále tento film odsuzovat. My, co nám stačí slušný příběh a kvalitní herecké výkony, budeme velmi spokojeni. A ještě budeme nutit všechny, kteří říkají, že Spencer se ve filmu umí jen prát, aby se na tuto inscenaci podívali. Zjistí totiž, že se mýlili. Spencer je přesvědčivý i v klasické dramatické roli. ()

kyLuke odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nevím , jestli chtěl Ruggero Deodato oživit Buda Spencera , tak si měl asi vybrat jiný námět , a hlavně komedii ! Tento film má příšerný scénář , herecké výkony , režii , hudbu , kostýmy , výpravu a vlastně všechno , na co si vzpomenete . Už ani Spencer není ani trochu snesitelný !! Bud už v podstatě celý film sedí ( až na pár scén ) a akorát na jiných místech a Angelo Infanti , jako hlavní záporná postava je jeden z nejhorších hereckých výkonů , jaké jsem vůbec u italského filmu viděl . Co tedy vychválit ? Silně nevýraznou kameru nebo snad snahu tvůrců ? Skutečně nemohu . Poté co jsem však shlédl film "Virtuální zbraň" s Terencem Hillem , řekl jsem si - tak "Otec naděje" má konečně film , který by se mu vyrovnal !! Takže zkráceně , pokud "Otce naděje" propásnete nebo ho snad sháníte , zkuste se radši podívat na film "Voják štěstěny" s Budem Spencerem , který u nás není moc známý , ale velmi příjemný a dobrý . Moje největší zklamání u filmu s Budem Spencerem !!! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama