Reklama

Reklama

Big Man VI. - 395 dolarů za unci

(TV film)
  • Česko 395 dolarů za unci (více)

Obsahy(1)

Neohrožený Bud Spencer alias soukromé očko Jack Clementi pátrá po boku zrádného zločince po dodávce plné zlatých cihel. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

otík 

všechny recenze uživatele

Série Big Man už je opravdu jen pro fanoušky Buda Spencera. Ale ty tento díl může docela potěšit. Sice je tu jen jedna pořádná bitka a pak už jen pátrání po uloupeném zlatě, ale je zajímavé sledovat, jak si počáná Jack Clementi počíná na druhé straně zákona. Průměrný díl, určitě ten lepší z Big Manovské série. Český dabing Jan Schánilec. Hudba: Guido & Maurizio de Angelis & Karel Svoboda. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Koukám, že seriál Big Man je docela nevyrovnanej. Zatímco Nezvyklé pojištění bylo špatné, tenhle díl je docela dobrý. Zásluhu na tom má jasný a zajímavý příběh, a Michel Constantin jako hlavní záporák, rovnocenný protihráč Spencerovi, který tu působí daleko aktivněji a sympatičtěji, než v Nezvyklém pojištění. Silnější 3*. Uvidím, jaké budou další díly. PS. Spencerův parťák je na pěst, ještě že tu moc není. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní kriminálka se známou hereckou tváří Budem Spencerem. Bud byl samozřejmě neohrožený, ale moc toho zrovna nepředvedl. Musím říct, že ho mám mnohem radši v komediálních rolích. Pod hudbou je tady sice podepsaný Karel Svoboda, ale v titulkách byli také páni Guido De Angelis a Maurizio De Angelis, kteří mají na svědomí mj. většinu Spencerhillovek. V tom hotýlku, kde se schovával Bud s tím lupičem, tak tam zazněla písnička, kterou zpívala Bonnie Bianco v Cindy, ta se jmenuje Love You Too Much. Hrálo jí tu puštěné rádio. V titulkách myslím uvedená nebyla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Big Man opustil dokonale uzemňovací budspencerovky do palice a vsadil na intelekt, což je špatně. Já totiž Budovi uvěřím spíše třicet potlučených mafiánů na zemi než to, že by ze sebe věrohodně vysoukal alespoň jednu smysluplnou větu. Zabručet a udeřit - v tom byla jeho síla, ale tyhle vychytralé vychytávky mi k něm zkrátka nesedí. Ještěže nakonec zvedl dvěma prsty zlatou cihlu, protože jinak bych snad ještě jednu hvězdu ubral a to bych idolu svého dětství dělal jen velmi nerad. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Vyšetřovatel pojišťovny Jack Clementi (Bud Spencer) je svými nadřízenými v utajení vyslán do věznice, kde si svůj trest odpykává Xavier Baudin (Michel Constantin). Jackův úkol je jasný, spřátelit se s Baudinem a zjistit, kde před lety ukryl dodávku plnou zlata... No pokud bych chtěl svůj komentář hodně zjednodušit a zkrátit, tak by stačilo konstatovat, že tento díl je jako ostátní filmy série Big Man, tedy, že Bud je fajn, příběh taky není špatný, ale celkově žádný zázrak. To by však byla docela škoda, protože zrovna 395 dolarů za unci patří mezi ty zajímavější filmy v rámci této série. Začněme třeba příběhem, který staví Buda do zcela nové role a navíc místy svou atmosférou a dějem přípomíná klasické francouzské kriminálky, což bylo pro mne docela příjemné a zajímavé zjištění. On vůbec celý tento díl je velice francouzský, jednak se odehrává na francouzské venkově v okolí Nice a navíc se zde objeví hned několik známých francouzských herců a hereček - Michel Constantin, Daniel Langlet, Venantino Venantini (ten je sice italské národnosti, ale objevil se v mnoha filmech ze země galského kohouta) a nechybí také stálice této série Mylène Demongeot (která konečně dostane trochu více prostoru). Takže obsazení má potřebnou kvalitu, příběh je docela zábavný, akorát Bud si tady střihne jenom jednu pořádnou bitku (navíc hned v úvodu filmu), ale o akci tady zase úplná nouze není, protože je zde hned několik přestřelek. Snímek 395 dolarů za unci je tak důstojným zakončením celé Budovy série Big Man a v rámci této série jej osobně považuji za jeden z nejlepších dílů. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama