Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (328)

classic 

všechny recenze uživatele

„Nezdar” číha buď vľavo, kde je zároveň aj varovná značka s výskytom jeleňov, alebo vpravo, kadiaľ môže viesť, trebárs i kratšia cesta, ktorá by taktiež naše postavy vystríhala všadejakých problémov, no i napriek tomu, úspešný biznisman Adrián Doria a umelkyňa/fotografka Laura Vidal, jeho MILENKA, sa rozhodnú využiť práve tú trasu, kde sa odohrá zlomová nehoda, ale to dopredu nemohli aj tak úplne predvídať, a predsa mohli. Náhoda je naozaj blbec, vždy sa stane vtedy, keď ju najmenej očakávate, no občas si za ňu môže človek sám, ak podcení situáciu, ktorá môže nastať. Toto nešťastie sa ešte len stane, že najprv bude musieť Adrián čeliť obhajkyni Virginie Goodmanovej, ktorá prišla raz večer do jeho luxusného bytu na 180 minút, aby jej »poriadne« vysvetlil všetky okolnosti, ako vlastne došlo ku vražde Laury Vidal v istom, horskom hoteli, z ktorej je aktuálne podozrivý. Obžaloba má vraj k dispozícii i kľúčového svedka, a tak čas sa už naozaj veľmi kráti. Ako tak v "retrospektíve" rozpráva nasledujúce filmové sekvencie, začína sa automaticky vytvárať akási spletitá pavučina, do ktorej sa čoraz viac zamotáva, čiže postupne vznikajú viaceré verzie jedného a toho istého príbehu, pričom, s nami divákmi, sa niekto po celý čas krásne zahráva, a la Rašómon Akira Kurosawu, i keď sú vskutku obidva počiny dosť prepracované, španielsky thriller ma totálne položil na lopatky ! Už som bol skoro presvedčený, že som na všetko prišiel, ale režisér a scenárista Oriol Paulo, mal ešte jedno ukryté eso v rukáve. Jedna z produkčných spoločností filmu - N O S T R O M O (žeby pomenovaná podľa hororu Votrelec, ktorého charakterizovala citovaná loď ?), sa postarala o unikátne filmové spracovanie, na ktorom som si cenil asi najviac úplne to, že som si pri ňom nemohol byť nikdy ničím nadmieru istý, čiže väčšinou ma držal vo zveráku, z ktorého ma pustil až na úplnom konci, keď som sa konečne poriadne nadýchol ! Klobúk dolu pred režisérom a scenáristom v jednej osobe - Oriol Paulo, ktorý je vo veľa ohľadoch priam nadčasový a unikátny. A samá chvála patrí nielen jemu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Že by španělský Nolan? Opět jeden ze snímků z kategorie nespolehlivý vypravěč. Pár věcí jsem uhodl, ale všechno ne. Celé se to odehrává ve dvou časových rovinách, přítomnost jako výslech klienta v bytě a minulost, kde Adrián popisuje, jak se podle něj věci staly. Malá nehoda během mileneckého výletu těmto lidem dost zkomplikuje život. Jak vše zamaskovat, aby si nikdo ničeho nevšiml? To se snaží hrdina celou dobu vysvětlit. Věci ale nejsou tak, jak se zdají být. "Nemáte oheň?" ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé jsou zpátky a opět ve formě! Když se řekne Španělská tvorba automaticky se mi vybaví klenoty : Zatímco spíš, La Cara Oculta, Divoké historky, El Cuerpo, Los ojos de Julia, Kůže kterou nosím a je jich samozřejmě více, ale tihle zástupci jsou nejhlavnější no a po dnešku si tam můžu přidat i Contratiempo. K ději nebudu vůbec nic prozrazovat, abych nezkazil zážitek, protože Zvratů je ve filmu nespočetně moc, jen v závěrečných 20 minutách jich je asi 5 a ten závěrečný doslova bere dech a koukal jsem nevěřícně s otevřenou pusou jak se mnou Španělé opět slušně vyje*ali. I přes pomalejší tempo se mi film líbil a nepředvídatelnost děje je vskutku hlavní devízou filmu. 80% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Španělský thriller, který v sobě umně kombinuje detektivní vyšetřování jedné autonehody a zároveň rozehrává thrillerové napětí, hru kočky s myší, kdy se bohatý podnikatel musí s pomocí nové právničky vymotat ze svého případu vraždy, který vypadá poměrně jasně. Propracovaný scénář bez logických lapsů, plný zvratů a překvapení, silné herecké výkony všech zúčastněných. Hutná atmosféra, co by se dala krájet, film nikdy nepoleví ve svém napětí a tempu. Číňané chystají remake, to jsem zvědav jak se na něm cenzura vyřádí... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Super. Ne tak hutný jako La Cara Oculta, ale napínavý a zvratový je to parádně. Mario Casas jakožto hlavní "hrdina" mi byl nesympatickej hned od začátku, ať už něco spáchal nebo ne, stejně tak Barbara Lennie jako jeho milenka. Vyzdvihla bych herecký výkon Any Wagener, ta byla opravdu skvostná. Těsně před koncem se to na chvíli dost zamotalo, že jsem si říkala, jestli to vůbec pochopím, naštěstí se to pak zase rozmotalo a konec je velice, velice uspokojivý. Kdo má rád napětí, zvraty a pomalou plíživou atmosféru (a navíc rozkošně znějící španělštinu), směle do toho, neměli byste být zklamáni. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)

Reklama

Reklama