Reklama

Reklama

Recenze (5)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na tuto minisérii jsem se podívala, protože mě zaujalo, že zde hraje Tim Pigott-Smith roli syna pana Halea (zatímco v sérii z roku 2004 hraje pana Halea samotného), ale měla jsem s tím celkově problém, protože ať tvůrci zamýšleli, co chtěli, hodně scén působí nechtěně komicky. Přestože se má jednat o vážné momenty v životě lidském- revoltující dělníci, žádost o ruku, rodinné shledání, tak emoce nepůsobí (nebo aspoň na mě nepůsobily a to já jsem schopna se dojmout i u reklamy na aviváž). Obzvláště ti dělníci "napadající" dům mi přišli tragičtí. Pořád jsem čekala, kdy mi začne být Patrick Stewart jako pan Thornton sympatický, jak tu avizovali jiní (že to chvilku trvá), ale bohužel ten okamžik nepřišel a v závěru, kdy náhle zakřičí jméno hlavní hrdinky, jsem se šíleně lekla a málem odhodila notebook v dál... ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Na pohled mnohem méně líbivé než verze z 2004. Drsnější. Hlavní představitel se musí podstatně více snažit aby si zasloužil váš respekt a sympatie (ne, že by novější vydání pana Thortona neodvedlo dobrou práci, ale ruku na srdce - toho byste si oblíbili i kdyby tam stál jak tvrdé Y a občas něco prones, tak aby byl slyšet ten jeho pěkný hlas) Pan Thornton Patricka Stewarta musel zabojovat více. Zpočátku mohl působit dokonce až komicky. Jeho sekaný projev a vystupování odvádělo veškerou pozornost od samotného textu. Překvapivě rychle se to však napravilo. Až jsem měla nakonec pocit, že to byla mnohem méně romance a více sociální drama, ve kterém je místy obtížné se rozhodnout ke které straně se sami přikláníte (a to dokonce i pro mně, pro kterou pan Thorton se svými názory ztělesňuje ukázkového jedince, který jakoby vystoupil z pro mne tak důvěrně známých učebnic ekonomie). ()

Asenath 

všechny recenze uživatele

Přestože je tahle minisérie už staršího data a nemá tak působivou vizuální stránku, tak pokud nebudete porovnávat s verzí z roku 2004, má velkou šanci se vám zalíbit. Původně jsem měla obavy, že se mi nebude líbit Patrick Stewart jako pan Thorton, ale nakonec to byla představitelka Margaret, která mi nebyla vůbec sympatická, nelíbila se mi jako žena, zkrátka mi nějak nesedla. Trochu mi to připomnělo The Barchester chronicles asi tím, jak jsou obě zpracování už letitá. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Na tuhle minisérii jsem byla zvědavá hlavně kvůli Patricku Stewartovi a nezklamal mě, i když souhlasím s tím, že ta rychlost, s jakou ze sebe sype svoje repliky, (zřejmě způsobená snahou napodobit severoanglický přízvuk) je chvílemi až nechtěně vtipná. Překvapivě sympatická byla i představitelka Margaret, jenom nebylo příliš poznat, v kterémže to momentě vlastně přestala hlavní hrdinka svého nápadníka odmítat. Srovnávat tuhle adaptaci s verzí z roku 2004 je pochopitelně nemožné. North and South je tak dobrý, jak jen může být seriál o životě v průmyslovém městě, jehož tvůrci neměli prostředky na to, aby vám ono průmyslové město mohli ukázat. ()

marusshhka 

všechny recenze uživatele

Adaptace není špatná, ale léta jsou na ní znát. Nejvíc mě dostal pan Thornton, jehož tempo řeči má snad šetřit každou minutu, kterou se může věnovat obchodování :D. Margaret mi přišla poněkud usedlá, ale ne tolik, jako bývají hrdinky v jiných adaptacích ze stejného období (např. Jane Eyre). ()

Reklama

Reklama