Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voľná adaptácia dobrodružného románu Julesa Verna nás zavedie na tajomný ostrov v Pacifiku, ktorý sa zdá byť ideálnym útočiskom pre dezertérov na úteku. Kapitán Únie Cyrus Smith (Kyle MacLachlan), afroamerický otrok Neb (Omar Gooding), ovdovená sestrička Jane (Gabrielle Anwar) a jej dospievajúca dcéra Helen (Danielle Calvert) a dvaja zúfalí vojaci Konfederácie už mali plné zuby občianskej vojny vo svojej rodnej krajine a vydali sa na dobrodružný let balónom do neznáma. Majú pocit, že práve našli zasľúbenú zem. Ich sen o slobode však nemal dlhé trvanie. Na prvý pohľad pokoný ostrov totiž obývajú príšery, ktoré im nič nedarujú a zdá sa, že ich jediným útočiskom a záchranou môže byť kapitán Nemo (Patrick Stewart) a jeho ponorka. Čím skôr to pochopia, tým sú ich šance na prežitie vyššie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To boli časy, keď som Julesa Vernea hltal. A toto bolo moje najobľúbenejšie dielo, toľko napätia, toľko fantázie, naozaj na neho rád spomínam. Avšak toto filmové spracovanie pokrúti predstavy aj najnaivnejšiemu chlapcovi. Úplne sa odlišuje od tých romantických predstáv o ostrovnom živote stroskotancov, ktoré ponúka literárna predloha. Ale čo je najhoršie, napriek nie neznámym hereckým tváram, spracovanie je mimoriadne amatérske. Keď cestovali balónom, tak strašne bilo do očí, že to je natáčané v štúdiu. Vyzeralo to, ako by to bolo natáčené pred 80 rokmi a nie že to bol pomaly súčasný film. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Takovej klasickej nízkonákladovej Hallmark, tady bohužel v té horší podobě. Opět se podařilo sehnat pár dobrých herců, asi skrze známou předlohu, a na nic víc už nezbyli peníze...Znalec předlohy nejsem, ale očekávám, že dějově je asi zajímavější, než tenhle dvojdíl. Největší problém jsou ale klasicky scénář, hlavně dialogy, které jsou na úrovni pětiletého dítěte, a v druhé řadě extrémně hnusný a lacinný vizuál. Nemám problém s tím, že třeba efekty nejsou úplně božské kvality, ale tady tvůrci lepili digitálem scény, na které viditelně vůbec neměli kapacitu a výsledek je tak horší, než v dobové PC hře. ()

Reklama

axiom 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tento film dost zvědavý a z jeho provedení jsem byl téměř zděšen. Nedosahuje adaptacím tohoto Vernova románu, na které si vzpomínám z dětství, ani po ony pomyslné paty. Připadal mně jako naprostá slátanina, herecké výkony téměř všech protagonistů na úrovni okresních ochotníků. I detaily - na lodi se bojuje šavlemi a žádný z pirátů nemá ani škrábnutí, pak se střílí a naši hrdinové je téměř všechny postřílí jako králíky. Ale už dosti a řešeno s klasikem - každé zbytečné slovo je zbytečné. Celkové hodnocení - no fuj!!. ()

Socrates odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk nestačí valit oči, do čeho všeho jsou schopni se filmaři vrhnout s rozpočtem evidentně ne o moc větším, než mám já sám na rok svýho skromnýho života, a to i u snímku, u kterýho je jasný, že bude stát na filmový trikařině. Hudba taky stojí za starou bačkoru, jako úplně všechno v tomhle odpadu. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi jen první půlhodinku, takže bych možná raději neměl hodnotit a počkat na celkové shlédnutí... Nicméně se mi film poměrně líbil. Pravda, připadal mi tak nějak technicky nedokonalý (nebýt Gabrielle Anwar byl bych přesvědčen, že je z 80. let). Ale jinak to nebylo tak hrozné, jak zde většina tvrdí. 72% - 1. 2.2010 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama