Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voľná adaptácia dobrodružného románu Julesa Verna nás zavedie na tajomný ostrov v Pacifiku, ktorý sa zdá byť ideálnym útočiskom pre dezertérov na úteku. Kapitán Únie Cyrus Smith (Kyle MacLachlan), afroamerický otrok Neb (Omar Gooding), ovdovená sestrička Jane (Gabrielle Anwar) a jej dospievajúca dcéra Helen (Danielle Calvert) a dvaja zúfalí vojaci Konfederácie už mali plné zuby občianskej vojny vo svojej rodnej krajine a vydali sa na dobrodružný let balónom do neznáma. Majú pocit, že práve našli zasľúbenú zem. Ich sen o slobode však nemal dlhé trvanie. Na prvý pohľad pokoný ostrov totiž obývajú príšery, ktoré im nič nedarujú a zdá sa, že ich jediným útočiskom a záchranou môže byť kapitán Nemo (Patrick Stewart) a jeho ponorka. Čím skôr to pochopia, tým sú ich šance na prežitie vyššie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

oLí 

všechny recenze uživatele

Že by to byl film hodný 20% si teda nemyslím. Viděl jsem daleko horší filmy. Je třeba ocenit tu kupu dobrodružství kolem ostrova, na kterém mimojiné najdeme obří mravenečky, chobotničky, ptáčky... dokonce i déšť je na tomto ostrově větší a silnější. No k tomu si přičtěte kapitána Nema a máte jeden z lepších filmů na noční hodiny, jenž je hodně typický Hallmarkovské produkci. 35% [srpen 2007] ()

raider.minoo 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že nikdo z přítomných na place předlohu nečetl... Jinak by se snad musel někdo zvednout a říct: "Lidi, tohle fakt neni ono!" Tajemství ostrova nemá vůbec spočívat v nějakých nebezpečných zvířatech a děj není spletí laciných bojů s piráty a o hledání pokladu. Kniha se vyznačuje především svojí atmosférou, ze které mrazí na zadéch, a chápeme v ní pocity hrdinů žijících na ostrově. Ať si pro mně za mně ten film natočí jak chtějí, ale proč to vůbec má potom být o Smithovi, Pencroffovi, Nebovi a kapitánu Nemovi? Pomalu jediné co jim ve filmu zůstalo jsou jména, a to k nim ještě přidali dvě ženské, jejichž význam jsem vůbec nepochopila. Nemůžu však říct, že mě to místy nepobavilo - obzvláště mě dostávaly zvláštní efekty a neméně zoufalé dialogy. ()

Reklama

Thovt 

všechny recenze uživatele

Pokud je předloha rozvleklá a zastaralá, tak takhle přesně nemá vypadat pokus o její adaptaci. Ta by si zasloužila buď pořádnou aktualizaci, nebo poetiku v Zemanově stylu. A když jsme u Zemana - jeho triky byly rozhodně lepší, než co je k vidění v týhle hrůze. Mimosoutěžní bod dolů za dabing a překlad - není nad to, když drsnej kapitán pirátů zavrčí: "Vemte rozum do hrsti chlapi"... ()

Ripley

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen 10 minut se zmutovaným obřím mravencem a "nástup" Nema a byl jsem opět znechucen.Mrzí mě,že dnes nikdo není schopen kvalitně zfilmovat aspoň jednu Verneovku.Zatím to co jsem viděl,stálo za h...o.Na vině je vždy buď nekvalitní scénář,neschopný režisér,malý rozpočet a nebo vše dohromady.Je škoda,že s dnešními trikovými možnostmi nezvnikne např. vynikající román 20 000 mil pod mořem.Byl už zfilmován několikrát a vždy to stálo za starou belu.Nemohu opomenout naše zfilmované Verneovky,které "paradoxně" jsou i přes své stáří a na české poměry(rozpočet)velmi kvalitní.Viz. Vynález zkázy nebo Tajemství Ocelového města. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, za co tu * dávám. Přiznám se, Tajuplný ostrov jsem nečetl, ale i když to musím hodnotit jako nečtenář, film to byl hrubě podprůměrný. Nechápu to. Asi si to přečtu, ale pak se bojím, že i tu * seberu. Pitomé dialogy, nelogické jednání postav, efekty neúměrné k roku vzniku, trapné, kýčovité, nepovedené, slabé, urážlivé. Všichni herci, o kterých se to dá dnes říct, by si příště asi měli lépe číst scénář, než se takové sračce upíšou.... 2x85min + 10 reklam na JOJ Plus = středověké lámání kolem.... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama