Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voľná adaptácia dobrodružného románu Julesa Verna nás zavedie na tajomný ostrov v Pacifiku, ktorý sa zdá byť ideálnym útočiskom pre dezertérov na úteku. Kapitán Únie Cyrus Smith (Kyle MacLachlan), afroamerický otrok Neb (Omar Gooding), ovdovená sestrička Jane (Gabrielle Anwar) a jej dospievajúca dcéra Helen (Danielle Calvert) a dvaja zúfalí vojaci Konfederácie už mali plné zuby občianskej vojny vo svojej rodnej krajine a vydali sa na dobrodružný let balónom do neznáma. Majú pocit, že práve našli zasľúbenú zem. Ich sen o slobode však nemal dlhé trvanie. Na prvý pohľad pokoný ostrov totiž obývajú príšery, ktoré im nič nedarujú a zdá sa, že ich jediným útočiskom a záchranou môže byť kapitán Nemo (Patrick Stewart) a jeho ponorka. Čím skôr to pochopia, tým sú ich šance na prežitie vyššie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Po nedávnej CESTE 2: TAJOMNÝ OSTROV 3D som si vravel, že si s radosťou pozriem nejakú tradičnejšiu verziu a meno známeho režiséra a celkom fotogenické obsadenie sa mi zdali celkom nádejnými, ako aj dlhá minisériová stopáž. Lenže tá namiesto rozvinutia príbehu, vernosti predlohe ( hlavne jej zmysluplnosti ) a vychutnania atmosféry poskytla iba dosť zúfalé herecké výkony, časté opakovanie hlúpych záberov a pochybnú ideovú ako aj adaptačnú hodnotu. Scenáristi sú babráci, Patrick Stewart maska, ktorej ukradli charizmu a pirát Vinnieho Jonesa komediant, ktorému na hlave s klobúkom pristál aj mokrý zmeták. TAJUPLNÝ OSTROV, hoci sa naň odvoláva, vôbec nesleduje jedno z vrcholných diel Julesa Verna, tú fantastickú kombináciu Robinsona, exotiky klasického dobrodružného príbehu o pirátskom poklade, Verneovej vedy a techniky a posolstva stelesneného kapitánom Nemom. Ten ostatne je tu skoro ako piate kolo u voza, a aj tá chvíľa, čo si ho užijeme stačí na to, aby nás presvedčil, že to nemá v hlave poporiadku. Škoda ho! Je zarytým a zatrpknutým nepriateľom vojny, no vyrába superbombu, hovorí o hrabivosti, no žije v paláci ako maharadža a vlastní ponorku! - no koľko ľudí to o sebe môže povedať dnes, nie v polovici 19. storočia...? Druhý diel bol už znesiteľnejší, ale stále bieda v porovnaní s tým, ako som si užil to vyššie spomínané toboganové 3D dobrodružstvo. ()

axiom 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tento film dost zvědavý a z jeho provedení jsem byl téměř zděšen. Nedosahuje adaptacím tohoto Vernova románu, na které si vzpomínám z dětství, ani po ony pomyslné paty. Připadal mně jako naprostá slátanina, herecké výkony téměř všech protagonistů na úrovni okresních ochotníků. I detaily - na lodi se bojuje šavlemi a žádný z pirátů nemá ani škrábnutí, pak se střílí a naši hrdinové je téměř všechny postřílí jako králíky. Ale už dosti a řešeno s klasikem - každé zbytečné slovo je zbytečné. Celkové hodnocení - no fuj!!. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Že by to byl film hodný 20% si teda nemyslím. Viděl jsem daleko horší filmy. Je třeba ocenit tu kupu dobrodružství kolem ostrova, na kterém mimojiné najdeme obří mravenečky, chobotničky, ptáčky... dokonce i déšť je na tomto ostrově větší a silnější. No k tomu si přičtěte kapitána Nema a máte jeden z lepších filmů na noční hodiny, jenž je hodně typický Hallmarkovské produkci. 35% [srpen 2007] ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Odklon od knižní předlohy , byl tak velký , že měly změnit jména hrdinů a byl by to normálně vhozený fantasy na TV obrazovku. Škoda že se od knihy oddálily tak moc. Triky stály za starou bačkoru a byly narvaný i do situací do kterých se dávat nemusely. Sice jsem koukal až do koce ( čily shlédl oba díly ) ale nějak moc jsem se nebavil. 1 hvězda ( za kapitána NEMA ) ()

raider.minoo 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že nikdo z přítomných na place předlohu nečetl... Jinak by se snad musel někdo zvednout a říct: "Lidi, tohle fakt neni ono!" Tajemství ostrova nemá vůbec spočívat v nějakých nebezpečných zvířatech a děj není spletí laciných bojů s piráty a o hledání pokladu. Kniha se vyznačuje především svojí atmosférou, ze které mrazí na zadéch, a chápeme v ní pocity hrdinů žijících na ostrově. Ať si pro mně za mně ten film natočí jak chtějí, ale proč to vůbec má potom být o Smithovi, Pencroffovi, Nebovi a kapitánu Nemovi? Pomalu jediné co jim ve filmu zůstalo jsou jména, a to k nim ještě přidali dvě ženské, jejichž význam jsem vůbec nepochopila. Nemůžu však říct, že mě to místy nepobavilo - obzvláště mě dostávaly zvláštní efekty a neméně zoufalé dialogy. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama