Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Bill Dancer přijíždí do Chicaga s devítiletou holčičkou, které říká Kudrnatá Sue. Poté co jsou vyhozeni z nóbl restaurace, přesvědčí Bill dívenku, aby ho praštila klackem, a pak předstírá, že ho srazilo auto, které řídila úspěšná mladá advokátka Grey Ellisonová. Vystrašená žena, která pracuje na rozvodu vlivného politika Arnolda, je vezme na jídlo do blízkého podniku. Podivná dvojice jí nejde z hlavy, a když Billa další den opravdu srazí, odveze oba do svého přepychového bytu. V noci se pohádá s milencem Walterem a později také s Billem, když zjistí, že dívka neumí číst. Vyjde najevo, že Bill není dívčin otec. Žil s její matkou, a když zemřela, začal se o Sue starat. Právnička se s dívkou sbližuje a tráví hezké chvíle také s Billem, který si našel práci na stavbě. Po příjemném večeru, který si nenechají pokazit ani urážkami samolibého Waltera, se Grey a Bill poprvé políbí. Walter však zavolá úřadům, po jejichž zásahu skončí Bill ve vězení a Sue v dětském domově. Grey dosáhne propuštění Billa na kauci a od politika Arnolda získá výměnou za kompromitující materiály slib, že Sue bude svěřena do její péče. Dívenka Grey prozradí, že Bill teď asi odejde, protože jen chtěl, aby o ni bylo postaráno. Obě spěchají domů, kde na ně čeká dopis od Billa. (TV Nova)

(více)

Recenze (119)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že pro děti je to dost dobrý, občas i pro ty dospělé když potřebují vypnout, prostě nulové nároky na diváka, film pobaví, neurazí, ale ani neoslní, nevyřeší žádné světové problémy, neupozorní na ně, nebudete o něm přemýšlet hodiny po dokoukání... ale co, to vadí? ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Otravná kudrnatá holka a průměrný komediální příběh jakžtakž funguje jenom díky Belushimu, který je dobrý snad v každém filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $33,691,313Tržby Celosvetovo $-║ Nájde sa tu zopár uletených scénok čo pobavia ale ináč to je klasická tuctová komédia akých je nespočetne. /45%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nechutne presalzena limonada s jednim tak protivnym blondatym andilkem, ze jsem mel co delat, abych se vzteky udrzel - odporne detinske. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vždy treba vydržať do konca. A toto JE koniec.“ Snaživá rodinná komédia s poučením á la 80. roky. V titulnej úlohe blondína, čo stále autom zráža ľudí, snaživý James Belushi a rozkošná kučeravá Sue a jej polnočné spievanie hymny. Dnešným mladým sa to môže zdať neuveriteľné, ale John Hughes patril v 80. rokoch k najobľúbenejším/najúspešnejším americkým scenáristom (PRÁZDNINY V AMERIKE, EURÓPSKE PRÁZDNINY, VIANOČNÉ PRÁZDNINY), režisérom (LIETADLOM, VLAKOM, AUTOM..., STRÝKO BUCK) a producentom (SÁM DOMA). Bohužiaľ, ako pre akčné ikony 80. rokov, i preňho znamenal vstup do nového desaťročia smutný pád. Hughes je však zaujímavý tým, že si toto riziko uvedomil skôr, než sa naplno zhmotnilo a KUČERAVÁ SUE je jeho posledným režijným počinom. Je to rozlúčku milá a pôvabná, ale na môj vkus príliš patetická. Tak ale zas poznám ľudí, pre ktorých je to kult... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie o roztomilé holčičce. To byly veškeré ambice tvůrců. Bohužel ani trochu nevyšly. Komedie - to je v tomhle případě silné slovo, rodinné to sice je, ale v tom nejhorším slova smyslu (stejně mazlavé a trapné jako třeba Beethoven) a ta malá rozmazlená mrcha vůbec není roztomilá. Obsazením jako vždy špatného Jima Belushiho to John Hughes dorazil. Zatím jsem každý film, i ten, který se mi vůbec nelíbil, ohodnotil aspoň jednou hvězdičkou za snahu, ale řeknu vám, že tohle už balancuje na hranici s mírným náklonem k odpadu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Polibte mi prdel dámo. Zvládli jsem už horší věci než je nějaká naivní advokátka posedlá sociální reformou. A teď uhněte nebo vás spláchnu do hajzlu." Na "roztomilé" děti mám ve filmech alergii, ale držkatá Sue ode mne nějakou tu sympatii získala. S jejím tátou je navíc sranda, oblafnutá právnička mi vždy připadala vhodná k dalšímu oblafnutí a na sérii nočních knockoutů nikdy nezapomenu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vždy mám slabost pro filmy, které mi připomínají dětství. A tak, když si je pustím teď, nedokážu hodnotit herecké výkony a scénář. S jiskřičkama v očích si zavzpomínám i u Kudrnaté holky, která jezdila po koberci a kňučela, že ty punčocháče taaak strááášněě svěěědíííí. Její kudrliny miluji od chvíle, kdy jsem ji viděla poprvé. Proto 4 hvězdičky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Rodinná romantická komedie s happy endem, která splňuje všchno co je na průměr potřeba. K tomu už ani nemusim nic dodávat, snad jen, že ta kudrnatá holka, kterou hraje Alisan Porter je celkem dobrá a je docela divný, že se dál už moc neprosadila, ale svým výkonem stejně nedokázala schovat mizernej scénář, kterej film dost ničí ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasika videopůjčoven. Bombová komedie o holčičím frackovi s naprostou vyřídilkou. Tehdy jsme si nic lepšího ani neuměli představit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tulák a podvodníček, sladká a krapet zanedbaná dívenka a úspěšná advokátka. No, co z toho asi může vzniknout? Například milá rodinná komedie z dílny Johna Hughese, která měla navázat na úspěch Columbusovy (a Hughesovy) nesmrtelné pohádky o Kevinovi, který zůstal sám doma. I roztomilost (čti frackovitost) živého děvčátka má ovšem své meze, občas je to na hranici únosnosti, nicméně své diváky si to při četných televizních reprízách určitě dál nachází. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Amerického herca Jima Belushiho považujem za sympatického chlapíka a dobrého komika. Avšak komédia "Kučeravá Sue" z roku 1991, kde stvárnil hlavnú mužskú úlohu, sa mi nikdy nepáčila. Vôbec som sa pri tomto snímku nebavil. Jim Belushi bol celkom fajn, ale strašne ma rozčuľovala tá malá židovka, čo sa tam pri ňom motala. Desať ročná Alisan Porterová sa možno niekomu mohla zdať roztomilá, ale ja som si na ňu vypestoval doslova alergiu. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je skrz na skrz průměrná komedie, ve které nenajdete nic víc než trochu zábavu, humoru, a roztomilý kukuč malé holčičky, která nechodí do školy. Pokud hledáte nějaký kvalitní inteligentní film, tak se tomuto filmu určitě vyhněte, pokud hledáte pouze zábavu na volné odpoledne, tak se můžete zkusit na tento film podívat, ale upřímně znám i několik lepších oddechových filmů, než je Kudrnatá holka. Tohle mi totiž přišlo jaksi bez nápadu. Je pravda, že děj je možná zajímavý, ale rozhodně ne natolik zajímavý, abych měl důvod tento film vidět více nežli jen jednou. Jedno podívání bohatě postačí. I když jeden nápad je tu velice dobrý a vtipný, a to sice, když Bill s malou Sue ukážou právničce Frey, jak se baví oni. Takže napřed se proplíží na cizí svatbu a potom se zadarmo dostanou do kina a ještě si zadarmo dají popcorn a colu. Tohle byla asi jediná scénka, která stojí za zmínku, zbytek filmu zůstává v šedivém průměru. Herecké výkony jsou v normě, určitě zaujme roztomilý kukuč malé kudrnaté holčičky jménem Sue, mužům se zase pravděpodobně bude líbit představitelka právničky Frey, ale jinak nevidím důvod, proč si tento film nějak výrazněji zapamatovat nebo proč se na něj podívat znovu. Takže za průměrnost uděluji průměrné tři hvězdičky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl jako strašně malej, a co se mi vybavuje, tak to rozhodně nebyla žádná katastrofa. Naopak, vcelku příjemný rodinný film s nevýraznými herci a průměrnou komediální zápletkou. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem si jist, zda jsem Sue viděl někdy celou, ale jak jsem se na to nyní koukal, tak jsem se postupně rozvzpomínal. Hodně pohodová komedie, kde je Sue se svými kudrlinkami roztomilá a i její "taťka" či náhradní maminka jsou v pohodě. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film Kučeravá Sue som videl pár krát v detstve, kedy ho dávali často a človek sa nemal na čo iné dívať. Má slabučký príbeh a preto patrí medzi filmy čo vedia málo zaujať. Film poukazuje na lásku a starostlivosť otca, i keď nie je biologický. Človek môže mať rád i nevlastné deti a považovať ich za svoje. Dieťa by malo mať oboch rodičov, ale nie vždy sa to dá. Môžu sa stať rôzne veci a mi to nemôžeme ovplyvniť. Z filmu najviac zaujme krásna Kelly Lynch, ale inak tu nieje dobré herecké obsadenie. Jamesa Belushia nemám ako herca vôbec rád no a Alisan Porter, ktorá zahrala Sue bola už v detstve tak nesympatická (rovnako ako jej filmová postava), že som to často prepínal. Je len dobre, že táto rola bola okrem pár filmov jej posledná výrazná. Je to naozaj slabší rodinný film, ktorý sa obzvlášť v dnešnej dobe už neoplatí vidieť, takže ho neodporúčam. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

JE síce pravda, že Hughes režíroval podarenejšie veci (oveľa podarenejšie!), ale na tento zhmotnený kus sentimentu určený na Vianoce sa prosto nemožno hnevať. Belushi je vynikajúci komik a scenár sa vydaril. Koniec je možno až prehnane sentimentálny (a hlavne zbytočne), to však nič nemení na tom, že na Vianoce je to ideálna pohodovka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak je to celkem dobrý rodinný film, který je asi především určen pro děti. V dětství jsem ho měl dost v oblibě. Nenáročný příběh, dobré vtipné a nostalgické scény. Velká pecka to není, ale vysoký nadprůměr ano. Škoda, že neměl těhle prvků film více a nebyl tak laciný. Hodně toho chybí abych tu čtvrou hvězdu dal. Ale nevadí, přesto je to tak na solidních 69% = *** ()

Reklama

Reklama