Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Každej druhej v komentáři píše, ať si o filmu vůbec nic nezjišťujete a ani se nedíváte na trailery...no klidně se na to nedívejte vůbec. Čekal jsem něco úplně jiného a po zásadním zvratu to šlo celý do hajzlu. Těšil jsem se na krvavou vybíjenou nějaké bandy gaunerů, to vyšinuté děcko bylo vyloženě k smíchu. Atmosféra neexistuje, psychologie postav je směšná a vůbec se prostě ten film nedá brát jakkoliv vážně. Mohl to být krvavý Sám doma a místo toho je to nudnější Dobrý synek, ale režisér se evidentně tak jak tak inspiroval filmy Maculaye Culkina. Dvě * dám jedině za schopný finální twist, který je bohužel stejně jako fajn scéna s plechovkou soft eRko mimo detailní záběr, za což by si režisér zasloužil taky plechovkou do xichtu. Nefunguje to jako horor, nefunguje to jako thriller a už vůbec to nefunguje jako komedie. Někdy odvážný zvrat filmu pomůže, tady to je úplně naopak, protože to děcko v hlavní roli je neskutečně trapné. Mě by se líbil koncept Sám doma s krvavou akcí a když už by režisér toužil po zvratu, mohli v tom mít prsty rodiče, kteří se chtěli zbavit svého šáhlého syna. Asi by tu měl film míň procent, ale bavil by mě víc. Nerad souhlasim s kreténama jako je Psychor a LivingVřed, ale tohle bylo mizerný.30%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Haranti z předloňskýho The Visit se vrátili, aby se snažili přežít i v dalších hororovejch podmínkách: tentokrát ve vánoční vybíjený, která se může zpočátku tvářit jako obyčejný osmdesátkový slasher, aby se brzo zvrhnul v neobyčejný... Nebojte, nic vám nevykecám, abyste nebyli náhodou připraveni o nějaký to překvápko, zvrat nebo twist. Ale ať už tomu budete řikat, jak chcete, minimálně jeden z nich patří do kategorie mindfuck, což mě u vážně míněnýho hororu/thrilleru docela ruší. No a taky nehledě na to, že film celkově neni ani děsivej, ani brutální nebo přehnaně napínavej, a postava hlavního zabijáka mě dokonce srala, pořád se jedná o slušnou sváteční jednohubku. Nadšenej nebo unešenej z ní ale fakt nejsem. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Nebejt toho konce,a prostředníčku,dal sem nemilosrdnej odpad..Chlapeček ve strakatym svetřiku byl retardovanej,a jestli někdo považoval film za ďábelskej,tak je padlej na makovku.Sralo mě to vod začátku až do konce,prostě toho kluka měl jeden z těch starších kuřbuřtů vzít za flígr,a napíchnout ho břichem na plot.A když začal skřípět hláskem fuck you,smál sem se jak blázen.A to zametání stop bylo co.prostě příšerný hovno namatlaný na filmovej pásek.Škoda matroše,jak toho filmovýho,tak i toho,co vstřebává ten idiot chris.20%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sám doma reloaded a v hororovějším pojetí. Přívětivý film pro ty, kteří stále doufali, že se série Sám doma vrátí, bude ignorovat všechny díly po druhém díle a vyfasuje důstojné zakončení série. Malý Kevin, nyní přejmenovaný na Luke, ještě nedospěl, je mu sice teprve dvanáct, ale pohlavní hormony s ním lomcují, tudíž běda holce, která mu neroztáhne nohy. Vlastně je jen jedna, po které šílí, pohledná sedmnáctka a dívka na hlídání Ashley, která dostane za vyučenou, a spolu s ní všichni, kterým kolem dala i nedala, za to, že Lukeovi nedala. Vánoční svátky budou zábavně zvrhlé, mírně napínavé a nebude jim chybět šikovný (režijní) nadhled. Je třeba si vyjasnit to, že se nejedná o žádné home invasion, jak je mohutně proklamováno. Film tenhle subžánr připomíná maximálně tak úvodní půlhodinu, než dojde na zásadní zvrat, kdy se rázem přehodí výhybka směr stanice Psychopatova, kdy už se konfrontujeme s malým kutilem, vynalézavým nezbedou a zvídavým opičákem, který tak moc chtěl vědět, co se stane s lidskou hlavou, narazí-li do ní zavěšená plechovka s barvou, tedy důvěrně známá libůstka malého psychopata ze Sám doma I/II, až to v čase vánočním provedl znovu. Gore film nepřekypuje, detail rozprsknuté hlavy zůstane skryt, plánovaná zabití mohla mít určitě vyšší a razantně brutálnější level, jenže film se opírá o svoji groteskní vtipnost i morbidnost, která v poklidném vánočním čase je příjemně kontrastní. Lidé zpívají za okny koledy, mladý psychopat z neopětované lásky likviduje v teple rodinného krbu pobaveně vše, co nenávidí. Abyste se nedivili, že dostanete obsahově úplně jiný film, než jaký hlásá zdejší obsah. Levi Miller je skvělý parchant, absolutní vrchol filmu, Olivia DeJonge je prudce talentovaný objekt lásky, je zde i Ed Oxenbould, s nímž už vytvořila sourozenecký pár v Shyamalan´s The Visit, Virginia Madsen v roli matky změnila fyziognomii obličeje, náhle je celkem přijatelná stará brzda. Chris Peckover režíruje svižně, film určitě není bez chyb, třeba už jen to, že dvanáctiletého kluka musí hlídat cizí slečna. Ale to se všechno dá bez problémů ustát. Není to přelomový film ve svém žánru, je to hlavně solidně i s nadhledem zrežírovaný a perfektně zahraný mix hororu, thrilleru a komedie, co si celou dobu drží fazonu určité nepřehnanosti, tedy v jistém ohledu by se to, co je ve filmu popisováno, mohlo i reálně stát. Znáte ty haranty, už nevědí roupama, jak by se zabavili. A doporučuji o vánočních svátcích pohádky proložit tímto filmem. 9/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Australsko-americký horor „Better Watch Out“ je takovou hodně specifickou variací na home invasion, kdy chvílemi máte pocit, že je to něco mezi filmy „Halloween“ a „Sám doma“. A pak najednou bum, ono je všechno trochu jinak. Mimochodem ale zrovna odkazy na „Sám doma“ jsou zde celkem zásadní a jen podtrhávají tíhu atmosféry, která jde od filmu s dětmi po nepříjemnou vyvražďovačku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)
  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama