Reklama

Reklama

Vietcong: Real Life

Trailer
Krátkometrážní / Válečný / Komedie
Česko, 2016, 10 min

Obsahy(1)

Peťan, jakožto vášnivý hráč her pod vlivem alkoholu, se zničehonic probírá uprostřed džungle. Po chvíli za ním přibíhá zdravotník a další členové týmu, kteří jsou mu silně povědomí. Než se stihne pořádně vzpamatovat, zjišťuje, že se objevil ve své oblíbené hře Vietcong a jeho tým čeká, až jim vydá rozkazy. (e.peet)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Peťko (petangames) je podle mě nejlepší youtuber na CZ/SK scéně, ale tady ten snímek mi až tolik nesedl. Téměř v každém jeho videu se mi líbí jeho humor, ovšem sem se ta mluva Bohumila Stejskala s Kurvahošigutntag vůbec nehodila. Také jak už mnozí píší, ta kamera je špatná, to by chtělo pro příště zlepšit. Ale jinak chválím za nápad, prostředí i zvuk jsou dobré. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Jako nostalgická vzpomínka to vcelku funguje, za to dík. Jinak kluci měli docela slušně našlápnuto, ale chtělo to víc kvalitnějších vtipů a ještě víc kultovních hlášek a sehraných situací ze hry. Technicky naprosto v pořádku, herecky adekvátní, o Peťanovi slyším poprvý. Závěrem přidám jednu citaci z těch, které mi ve filmu chyběly: Honster: "Tak do toho, začínají mě svrbět prsty." Crocker: "Tak se poškrábej o nějakou punji!" Honster: "Jestli nějakou najdu, vrazím ti ji do prdele, doktore, co ty na to?" Defort: "Jooo, tak to bych chtěl vidět!" ()

Reklama

HolyKeeper 

všechny recenze uživatele

Peťanův kraťas je kupodivu poměrně kvalitním snímkem s velmi povedeným vizuálem, i docela zajímavými postavami. Bohužel není dobré brát do štábu prarodiče, kteří sotva udrží v ruce kameru, protože pak se může stát to, co se stalo zde. Detailní záběry na postavy s neposednou kamerou se snaží dodat divákovi pocit realismu. Bohužel ale dodává spíše pocit bolehlavu. Jinak šlo ale o docela dobře strávených 10 minut života. Jen ten scénář to chce vymýšlet příště někde jinde, než v hospodě u točenýho. ()

Majkowski 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, ale abych byl upřímný, tak jsem od toho čekal trochu víc. Například jsem čekal trochu bohatší scénář, lepší práci s kamerou a možná to mohlo být i o něco delší. Petr, A.K.A. Peťan Games, A.K.A. Mad PeeT, má jistý talent, o tom žádná, a možná právě to je ten důvod, proč jsem od tohoto amatérského krátkometrážního díla čekal o něco víc. Každopádně, abych nemluvil jen o tom, co tomu schází, tak bych si dovolil popsat i věci, které byly provedeny dobře. Například kostýmy, ty se mi líbily, a jsou dobrým důkazem toho, že i za takřka nulové náklady se dají vytvořit vcelku věrohodné kostýmy. Dále musím říct, že audiovizuální zpracování, až na již zmíněnou ucházející práci s kamerou, bylo uspokojivé, nijak nezkazilo celkový dojem. Doufám, že jednou Petr vypustí do světa něco, čemu budu moct s radostí dát krásných 5 hvězd. (65%) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kurva, který šulin to tady zas natáhl? Tady sa člověk nemože ani v klidu projít po džunglmánii." Moravština v džungli mezi všemi těmi střílejícími rejžožrouty a rákoskami na mě působí hodně vtipným dojmem. Navíc potvrzuju, že i já bych si "nasral do kamizolky", kdybych se najednou probudil ve Vietcongu. U mě je však pravděpodobnější, že by mě hned po probuzení v mé oblíbené hře rozmázlo nějaké dvoumetrové Gogo o mantinel a vycenilo by na mě oba své zuby. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Celý snímek se kromě tunelové scény, natočil za jedno odpoledne. (e.peet)
  • Zbraň Hornstera je vyrobena z kartonu. (e.peet)
  • Jednoho z vojáků Vietcongu hrál skutečně Vietnamec. Ostatní hráli Češi. (LeemaCZ)

Reklama

Reklama