Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

golfista 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně průměrná komedie, která je tak příjemná, až je dost nadprůměrná :) ... Skvělý Candy a také ještě ne tolik "sám doma" malý Culkin. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt naprosto skvělého výkonu Johna Candyho, vytáhne se Strýko Buck (který by pro mě už nebyl TÍM Strýkem Buckem) v nejlepším na 60%. Jenže John Candy tu je, a hraje to jako ze života. Škoda tak velkého komika... PS: Žádnej tomahawk nemá:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmu se IMHO podařilo výborně skolubit potřebnou míru komediálnosti a sentimentu, který odlehčuje naprosto odzbrojujícím způsobem civilní John Candy. Potěší (menší) Maculay Culkin. Další zručně dobrý scénář Johna Hughese. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií, na které z mládí nikdy nezapomenu a budu je mít na vždycky rád. Dost za to ale může i John Candy, který kde se objevil, tam jsem ho zbožňoval. Například třeba Kokosy na sněhu, jedna z nejlepších komedií vůbec. Tady v tom hodnocení prostě vítězí mládí, a věřím, že i kdybych to viděl dneska tak bych tomu stejnak vrazil pět. Tyhle typy filmy mám totiž hrozně rád. Pravda ale je, že postava podobná Johna Candyho se už nikdy neobjeví a tak to ohledně jiných komedií nedokážu tak tvrdit, jako tady. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rodinná zábava přesně tak, jak ji uměli osmdesátá léta a "král komedie" John Hughes servírovat. Kariéra Johna Candyho sice vrcholila, avšak zároveň se chýlila k brzkému konci, neboť právě jeho tak hojně využívaná korpulentnost mu měla přivodit zmar. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodiná komedie. John Candy je tahoun a nedovolí vám se nudit. Děj samozřejmě nepřekvapí nikoho, ale ty malý děti jsou fajn a díky tomu Candymu je to prča. Nejlepší gag byl asi s "nerozbitnym" talířem. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Opět zde lituji že ČSFD nemá rozmanitější hodnocení. Film si totiž čtyři hvězdy nezaslouží. Především bych vypíchl skvělou režii Johna Hughese která z toho všeho dokázala udělat sentimentální a milou zábavu pro celou rodinu. John Candy ukazuje smysl pro komedii a J. L. Kelly je víc než okouzlující herečkou. Pořád se ale nevyhnu faktu že dřívější scenáře Johna Hughese byly prostě lepší. Ještě že je tu pořád ten Sám doma :) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě inteligentní komedie, podivuhodně bez zbytečných grimas a přehrávání, zato však s promyšlenými dialogy a uměřeným množstvím žertovných situací šitých Mr. J.C. & spol. na tělo. Nekonformní strýček s ošuntělým bourákem, opravdu roztomilé dětičky, chlupatý pejsek, velký dům na předměstí a vše ostatní, co povedená americká komedie potřebuje... :-) Zkrátka a dobře - příjemný film pro sobotní podvečer v kruhu rodinném s dorůstající dcerkou - to abyste věděli... Zaslouženě tři a půl hvězdičky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

John Candy byl nadprůměrnej komik, kterej hrál obvykle v podprůměrnejch komediích. Strýček Buck nabízí akorát ohraný téma o tom, jak to v nějaký rodině skřípe, ale postupně se ty vztahy urovnaj a nakonec všechno dobře dopadne. Kdyby v tom nehrál John Candy, asi bych o to ani pohledem nezavadil. Ten tam občas předvede něco vtipnýho, ale jinak je to ztráta času. Pokud patříte mezi ten typ lidí, co miluje Sám doma a vlhne při pohledu na malýho Kulkina, tak si k mýmu hodnocení přidejte klidně 3 hvězdy navíc. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová, rodinná oddechovka na jedno použití. Humor sice chvílemi skřípe, ale díky přesnému Candymu se pořád bavíte. Děti se chovaly překvapivě přirozeně a vcelku nestrojeně, a tak jediná postava, která mi vadila svojí trapností byl Brouk. A ikdyž se sem tam nějaké to klišé objevilo, pořád to zachraňují dobře napsané dialogy a již zmíněný John Candy, takže ve výsledku lepší průměr. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy s Johnem Candym. On a ti ostatní týpci jako Jim Belushi, Bill Murray, Chevy Chase, Dan Aykroyd nebo Bill Pullman. Jejich filmy ze 70. - 90. let jsou naprostá klasa. Banální situace rozehrané do dokonalosti. Dokonce bych se nebála označit Candyho za Fatty Arbuckla poválečné éry. Tak moc mi k srdci přirostl. A ve Strýčku Buckovi je navíc ještě hodně maličký a už hodně šikovný Macaulay Culkin. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné a na konci tradične sentimentálne. Veľmi pekne, sympaticky a hlavne funkčne vyplnená žánrová šablóna. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nejedná o komedii, spíše je to rodinný filmík, který svou atmosférou skvěle zapadne do období vánočních svátků, kdy se nejvíce utužují rodinné vztahy. John Candy svou mohutnou postavou vládne. To pravé peklo, ale teprve čeká až malý Culkin zůstane jednou sám doma. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie, která by si zasloužila možná i 4*. Takže objektivně dávám 3,5. Mnohé scény jsou tu vskutku komické, herci svými výkony potěší a má to atmosféru... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když nedokážou zkrotit své dítě rodiče, někdy musí nastoupit strýček se svou neortodoxní metodou Sám pak může zjistit, že mládenecký život není to pravé, co by ho uspokojilo v jeho životě. Příjemná komedie s několika slušnými gagy a skvělým Candym a zaíčnajícím Culkinem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

John Hughes bol vo svojej dobe na komédie naozajstný macher a i keď toto nepatrí k jeho najlepším kúskom, krásne sa na to pozerá. Nejedná sa o bláznivú komédiu plnú gagov a fórov ale o film, ktorý vtipne rozpráva o napravení jedného povaľača. Film je plný morálnych ponaučení na aké sme zvyknutí z iných filmov, ale tu nie sú vložené nijako násilne. Najväčšiu zásluhu má John Candy, ktorý bol v hlavnej úlohe perfektný. Len je škoda, že nie je vo filme viac vtipných situácií. Aj tak sa ale jedná o film na ktorý sa pekne pozerá a človek sa u neho nenudí. A ďalší z filmov, v ktorom zahviezdil Macaulay Culkin. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sice nedosahuje filmařských kvalit Ferrise Buellera, ale také Strýček Buck velmi zřetelně odráží ojedinělý talent a komediální timing Johna Hughese (který se po Sám doma jaksi začal vytrácet, což ale bude dost možná zapříčiněno rozdílnými nároky publika v jiné kulturní atmosféře). Příběh je tentokráte dost klasický a musím přiznat, že občas jsem chování postav trochu nepobíral, ale v jednotlivostech se opět nápady nešetří, vše probíhá v příjemném tempu a s absencí laciného humoru a John Candy servíruje svého hrdinu s přesvědčivostí jemu vlastní. S takovým strejdou bych chtěl trávit dospívání určitě, i když by akutně hrozilo přibrání na váze a ještě markantnější omezení romantického života. 75% ()

Reklama

Reklama