Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva 15ti letí chlapci Gary a Wyatt jsou celkem neoblíbení troubové. Ti by ale chtěli holku a spoustu přátel, které by mohli zvát na párty. Při sledování Frankensteina je napadne šílený plán. Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Mimo Lisy jim dělá problémy i Wyattův starší bratr Chet. Nadělá jejich počínání víc škody než užitku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Z dnesniho pohledu podprumerna crazy teenage komedie o dvou pubertacich, kteri se (inspirovani Frankenstainem) rozhodnou 'sestrojit' si idealni pritelkyni, riznuta spetkou sci-fi a kouzelne zastaralymi CGI efekty. Na druhou stranu je ovsem "Weird Science" paradne ujety dobovy snimek, z ktereho primo kapou 80 leta. Najdete tu vsechny klasicke atributy: generacni vzpouru, priserne 'disco' obleceni jak z "Flashdance", sexbombu s desnym ucesem (a v prisernem disco obleceni), padouchy-motorkare vypadajici jak transverstiti (zdravime Benneta z "Commando") naivni pohled na pocitace a technicke hracicky ala Badhamovi "War Games". U nas naprosto neznamy film, pro anglo-americany co vyrostli v 'eighties' takova mala kultovni zalezitost. Bavil jsem se dobre, ale musite mit naladu experimentovat. ps: Kelly LeBrock je vazne VRRRR VRRRRR :-) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club ve mně vyvolal zájem o režiséra Hughese. Snídaňový klub je ale jen jeden. Weird science je jediný další jeho film, který mne bavil. Je to sice jen nablblá komedie o dvou šprtech co touží sbalit holku, tak si vytvoří jednu kočku na počítači, ta se zhmotní a ukáže jim zač je toho loket, zábava to ale je. 70% ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film jsme viděl až 26 let po jeho zrodu tudíž i náhled na něj nebyl takový jaký by byl znát ten film dříve. Každopádně námět, že si parta kluků vytvoří dokonalou ženu není vůbec špatný a dokázal dobře zabavit, zvlášť v kombinaci s nejednou úsměvnou scénou. Na stranu druhou akce s motorkáři či dvojice frajírků, atd.. film dost srážely. Dle men nevyrovnaný film se zajímavým tématem => 3z5 ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Weird Science byla moje další zastávka ve filmografii Billa Paxtona. Tahle bláznivá teenagerovská komedie doslova přežraná osmdesátými léty si podle mě zaslouží větší pozornost. A.M.Hall hraje skvostně, Kelly LeBrock je okouzlující (ocení hlavně pánové), a Bill Paxton má neuvěřitělně sexy zadek (lol). Efekty jsou na svou dobu propracované. O titulní píseň se nám postarala skupina Oingo Boingo v čele s Danny Elfmanem (ano, opravdu tím slavným Danny Elfmanem). John Hughes dokázal, že umí dělat skvělé filmy (ať už je točí a nebo jen píše scénář). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

John Hughes vždy vedel, ako baviť publikum. Hlavne to mladé. A v tomto prípade namiešal takmer dokonalý koktejl prešpikovaný humorom, od toho infantilného až po ten takmer mládeži neprístupný, skvelými hereckými výkonmi ( Paxton, Hall a áno aj slečna nebezpečná LeBrock ) a perfektnou technickou stránkou. Nostalgická parádička. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak zaznamenán v Guinessově knize rekordů. (ČSFD)

Reklama

Reklama