Reklama

Reklama

The Great K & A Train Robbery

Obsahy(1)

Eugene Cullen má problém. Na jeho železnici jsou neustále přepadávány vlaky a jemu hrozí bankrot. Proto si najme Toma Gordona, aby tomu učinil přítrž. Tom zjistí, že Cullenova sekrétářka dává přesné tipy na to, kdy pojede vlak a jaký bude mít náklad. Tom se rozhodne infiltrovat bandu, aby gang mohl zničit zevnitř a proto požádá o pomoc tuláka Harryho. (topr harley)

(více)

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Dějově sice velmi jednoduché, ale jinak docela zábavný a hlavně hodně akční němý western, kde se mihnul také devatenáctiletý komparzista John Wayne. Nicméně já si ho nevšiml :-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Westernový žánr měl ve světě filmu své zastoupení již od počátků kinematografie a tak se v hojné míře vyskytuje i v době němé éry. Ohromným matadorem tohoto žánru a jeden z prvních filmových kovbojů byl Tom Mix, který si hlavní postavu zahrál i v tomto snímku. Akční příběh o banditech přepadávajíc vlaky a snaze tomu udělat přítrž je vděčným tématem do dnešních dnů. A tak je sice děj předvídatelný, ale zábavnost to nijak nekazí. Spousta dechberoucích kaskadérských scén, akce a groteskního humoru dává šanci se při sledování dobře bavit. Vyprávění má samozřejmě rychlé tempo avšak s ohledem na svou dobu to tomu právě dodává to své historické kouzlo. Zajímavostí je účast začínajícího Johna Wayna. Snímek svojí stopáží 53. minut tedy nedosahuje ani hodinu, ale vlivem způsobu natočení je taková délka zcela přijatelná. Bohužel, film dnes už jen pro filmové fajnšmekry a filmové historiky. ()

Reklama

Reklama