Reklama

Reklama

VOD (1)

Když všichni jsou prohnilí, je pro ně zločin jediná naděje na změnu. Lupič-gentleman německého původu, známý jako Doktor, se specializuje na vloupání ve velkém stylu. Po návratu z vězení hodlá se svojí bandou uskutečnit loupež v hodnotě jednoho milionu dolarů. Brilantní plán se jim podaří uskutečnit. Udržet uloupené peníze v tajnosti je mnohem těžší úkol. Členové bandy se snaží jeden druhého navzájem využívat a také za sebou zamést stopy... Kriminální film Johna Hustona je přepisem stejnojmenného detektivního příběhu spisovatele a scenáristy W. R. Burnetta. Jeho děj se odehrává v Chicagu ve 40. letech. Herec Sterling Hayden se představí v úloze lupiče Dixe Handleye, James Whitmore jako jeho zločinecký kolega Gus Minissi. V malinké roličce se v příběhu doslova mihne Marilyn Monroe, která ztvárnila roli Angely Phinleové. Hudbu k filmu napsal známý skladatel maďarského původu Miklós Rózsa. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom svižná gangsterská dráma, v ktorej postavy nie sú čiernobiele, hoci kamera áno. Menej známy Sterling Hayden v zaujímavej a dobre zahranej roli. Zápletka o veľkom lupe a následnej snahe unikať pred policajtami síce nie je nijak originálna, ale sledovateľná a navyše dopadne tak, ako má - dolapením všetkých, každého iným spôsobom. Žiaden zločin nečaká nádej, ale 'stará dobrá' realita. Zaujímavosťou je obsadenie mladej Marilyn v menšej roli, aj keď herectvom to ide nazvať iba ťažko, skôr producírovanie v nóbl šatičkách. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Klasicky a velmi povedeny Noir s vdecnou strukturou typu - plan, naverbovani tymu, loupezny akt a nasledne konflikty a improvizace. Stylizaci, tematem i hlavnim hrdinou je to velmi podobne The Killing od Kubricka, na ktery to sice celou uroven ztraci, ale zase je tu Marilyn Monroe, i kdyz jen minimalne. 7/10 ()

Reklama

Gianni_B 

všechny recenze uživatele

NOIR FILM KOKOŘÍN 2013. Na tomto filmu oceňuji především to, jak si i v poměrně velkém množství postav dokáže udržet přehlednost. John Huston to prostě umí. Ještě než se začne schylovat k loupeži, kolem které se celý film točí, jsou nám krásně představeny jednotlivé postavy i vztahy mezi nimi. Pak už je jenom radost koukat. Jo a kdybych nevěděl, že jednu z postav hraje Marilyn Monroe, tak bych ji nejspíš ani nepoznal :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Přijde mi zajímavé, že Asfaltová džungle je na ČSFD 3. nejlépe hodnocený film v herecké filmografii Marilyn Monroe, ačkoli zde ztvárnila pouze malou postavu a její herecký prostor v téměř dvouhodinové stopáži snímku čítá pouhých několik minut (MM se zde objevuje pouze ve 2 scénách a její jméno dokonce ani není uvedeno v úvodních titulcích - vypsáno je až v těch závěrečných; ve svých tehdejších 24 letech je však skvostná a je vyloženě ozdobou celého filmu). Je tedy jasné, že film si vysoké hodnocení nevysloužil kvůli ní, ale díky svým filmařským kvalitám, jimž (kromě skvělé kamery, hudby a hereckých výkonů) dominuje především perfektní scénář. Na začátku jsem se sice trochu ztrácel v množství postav, ale pak už jsem se chytal a velmi mě bavilo na to koukat - napínavý děj si udržel mou pozornost až do konce, který mě hodně zasáhl. Výtečná černobílá klasika, která musí potěšit každého fandu noirovek a starých kriminálek obecně. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Žiaden veľký zážitok sa nekonal. Celý film mi pripadal príliš neodlíšiteľný od iných, ktoré som videl predtým. Okrem toho bol príliš zostarnutý a pri niektorých scénach a hereckých výkonoch som sa cítil trápne. Ani pri najlepšej vôli nemôžem dať viac ako tri hviezdičky a aj tie sú najmä za filmárske remeslo a nie za celkový dojem. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (18)

  • Cena: MFF Benátky 1950: nejlepší herec (Jaffe). [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Jack Warden v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Zpětně se na plakáty dostal slogan: "And this is the picture that first brought fame to Marilyn Monroe." Obdobným způsobem se měnily plakáty i k filmu Love Happy (1949). (NinadeL)

Reklama

Reklama